Har du mista kontrollen på kartet?

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 15. Apr 2022

Har du rota deg bort på kartet, og mista kontrollen på hvor du er?

I appen turorientering er det en "cheat mode" som viser posisjonen din som en blå prikk på et automatisk generert orienteringskart fra mapant.no. Postens plassering er også med, den er basert på GPS-posisjonen til første deltaker på posten, og kan være feil! Men på dagens tur stemte post-plasseringene veldig godt.

For å finne "cheat mode" i appen trykker du på kartet nede i venstre hjørne etter at du har startet turen. Du må ha registrert konvoluttkode eller ha kjøpt digital tur.



Askeladden : Vinterpostene står ut til over påske. Vårkartene og Vardåsen + Blåfjell er klare

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 8. Apr 2022

Gledelig nyhet til alle som ønsker å ta alle postene i Askeladden Turorientering. Vinterpostene står ut til over påske, vintersesongen forlenges altså til og med 18. april!. Vinterpostene er markert med firkanter på fjorårets kart, som kan lastes ned gratis.
I tillegg til de 30 vinterpostene er alle de tradisjonelle vårkartene nå ute: Arnestad, Grønlia, Spira og Hval. Vi har også satt ut poster på kartene Blåfjell, Vardåsen Vest og Vardåsen Øst. Det er nok enda litt snø og is i marka, men absolutt farbart med godt fottøy
God tur-o-påske fra oss i Askeladden Turorientering!
NB: Bestillinger av tur-o-konvolutt fra turo.no/asker eller www.askeladdenturorientering.no vil ikke bli sendt med posten før påskehelga! Men ved bestilling fra turo.no/asker får du direkte tilgang til kartene i digitalt format. Konvolutten er tilgjengelig på en rekke utsalgsteder, på helligdagene kan Plantasjen på Landøya og Drengsrud besøkes, det er også en selvbetjeningskasse på Føyka




Blåfjell, Vardåsen Vest og Vardåsen Øst er på plass i god tid før påske

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 3. Apr 2022

Første helg i april  har blitt brukt til utsetting av poster på Blåfjell, Vardåsen Vest og Vardåsen Øst. Det er  fortsatt noe is i terrenget, så godt fottøy, gjerne med pigger kan være lurt

Bildene er fra Blåfjell - ser veldig spennende ut!



Ta alle poster i hele Asker? (inkludert Røyken og Hurum)

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 1. Apr 2022

Det er til nå over 60 deltakere som har tatt 70 poster i årets Askeladden, dette inkluderer jo alle de 30 vinterpostene.
Årets mål for noen av oss er å ta alle postene til Askeladden Turorientering Røykentrimmen og Hurum O-Lag
Med de fine frostnettene for tiden er det fortsatt muligheter til å plukke vinterposter, last ned kart gratis fra turo.no/asker (Postene er markert med firkanter på fjorårets kart)
For de av oss som er lei vinteren er Askeladdens poster klare på Grønlia, Hval, Spira og Arnestad
Hurum O-Lag har også 4 kart klare: Bjørnåsen, Rødtangen, Sagene-Morskogen og Sætre SV
Røyken Orienteringslag er klare med flere turer fra 11. april
God tur-o-helg