Nå er alt på plass - så langt!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 26. Apr 2022

Samtlige Lill-O-Dilt og Minidiltposter som skulle være ute til 1. mai er nå på plass i skogen, også post 11-20 på Romstjernkartet. Det ser ut som om det er mange av dere som også har fått tatt noen turer. Det gleder oss at det vi synes er artig også blir satt pris på av dere.

Kanskje dere har truffet på mer i skogen enn selve postene?

Det er nettopp natur- og vilthensyn som gjør at vi må vente med å sette ut fjernpostene ved Sørskogen/Sinober til 1. juni.

Hvis dere imidlertid allerede skulle ha klart å "bruke opp" postene så langt, minner vi om at ekstrapostene "Lill-O-Dilt-dagene" på Huken-kartet settes ut 7. mai. De blir stående ute til 5. juni, så det gir en mulighet for å kunne ta postene i løpet av noen forhåpentligvis flotte forsommeruker. Egnet parkering er ved Badedammen, ellers er det en egnet bussholdeplass ved Lillomarka barnehage i Hukenveien (rute 62 som går fra Grorud senter).


18 Kommentarer

Grefsenkollen - 10 nye poster på plass!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 25. Apr 2022

Nå er det enda et kart som har tilgjengelige poster! På Grefsenkollen er det et variert terreng, med både solfylte sørskråninger og mer skyggefulle partier mot nord. Det kan være krevende å ta alle postene i det delvis bratte terrenget på en tur, men dere har jo hele sommeren på dere så det er ikke noe stress! Les kartet og planlegg hvordan dere kan finne en optimal rute så kan dere få en hyggelig stund i natur med fin utsikt. Det er for øvrig et terreng der man kan treffe på mange hyggelige turgåere, skjønt ikke nødvendigvis så mange japanere?


Men, på den andre siden så risikerer dere heller ikke å gå dere fast i noen bambuskratt på Grefsenkollen...

GOD TUR!Masse poster er ute!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 21. Apr 2022

Alle postene på Alunsjøkartet er ute og også på Store Gryta! God tur til alle!


2 Kommentarer

Tips før tur - og den morsomme elgtiss-soppen

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 18. Apr 2022Her kommer et tips til ivrige turorienterere. 
Vi i komiteen ble overrasket rett før jul om at mye av alt arbeidet vi hadde gjort klart i gammel programpakke og med poster og QR-koder - det var forgjeves. Noen poster var satt ut (mange hensyn å ta i komitedeltakeres liv) med QR-koder på. - Og så måtte QR-kodene byttes med nye. Samtidig renummererte vi postene, slik at mange poster fikk nye nummer i forhold til hva de først ble planlagt med. 
Nå står det altså noen poster ute som ikke er annonsert, fordi de ikke har riktige QR-koder. For å hindre dere i å gå forgjeves på postjakt - og for å slippe enda mer ekstra arbeid for komiteen - har vi ikke åpnet disse postene for stempling. Det er et tegn for dilterne om at postene ikke er klare. 

Tipset er:
Sjekk om turen du har lyst til å gå er "åpnet" i app eller på nettsiden Turorientering.no/lillomarkaol. Vi planlegger at alt av "vårposter" er på plass til 1. mai. Fjernpostene åpnes uansett ikke (og settes heller ikke ut) før 1. juni. Det er av hensyn til viltet.

Vi vil fortsette å annonsere etter hvert som postene blir klare for dere i skogen. 
I mellomtiden kan dere nyte "elgtiss-soppen" som dere kan få øye på nå akkurat når snøen har gått. Den vokser kun der elgen har tisset.


Flere Minidilt-poster er ute. Nå gjelder det Hestejordet.

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 18. Apr 2022

Minidilt-postene 1-10 på Hestejordet er nå satt ut. Det er lite snø i terrenget, men fortsatt en del is på stiene. Så vi anbefaler å gå i lyngen.Postene MD21-MD30 ved Steinbruvann står nå ute

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 5. Apr 2022

Vi kan nå melde at postene 21-30 i Minidilten, ved Steinbruvann, er satt ut i skogen. 

Postutsetteren melder om mye snø mot post 23 og overraskende mye snø på vestsiden av Stokkvann. Dere blir derfor anbefalt å ikke ta den veien mellom post 24 og 25 før vi har hatt en litt lengre varm periode.
Isen på vannene er definitivt ikke å stole på lenger. Legg veien rundt. 
Postene på Årvollåsen (postnummer 31-40) er også satt ut!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 3. Apr 2022

Her går det unna! Nå er også postene på Årvollåsen (kart og tur) satt ut. Postutsetteren melder om mye barmark, men også 20-40 cm snø i terrenget. Det er litt is på stiene. Vi anbefaler alltid piggsko på orientering.
Postnumrene er 31-40.
🌲🌲🌳🌳
Nå kan dere gå til Lilloseter og kjøpe Lill-O-Dilten og Minidilten der!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 3. Apr 2022

Legg turen til Lill-O-Seter, kjøp en kaffe og en bolle - og en kartmappe!Postene på Røverkollen (postene 1-10) er ute i terrenget!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 3. Apr 2022

Nå er postene på kartet (turen) Røverkollen satt ut og står der med QR-koden klar til dere kommer. Dette er postnumrene 1-10.
Det er litt snø i terrenget, men med godt humør og turlyst, vil det gå fint! 
God tur!
😀


Fin åpningstur fra Grorud senter

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 3. Apr 2022

I går var det åpning fra Grorud senter. Mange gamle kjente svingte innom for å få hjelp med ny app, få dagens kart og slå av en prat.
Det var veldig hyggelig å ses igjen til vanlig åpning etter koronatiden!
Åpningspostene blir stående ute til 2. mai og turen er egnet for vogn, sykkel, spasertur og mange små pauser på lekeplassene og i klatretunnelen på Ammerud hvis du vil ta med småbarn. Kartet laster du gratis ned i app eller på nettløsningen og skriver ut på papir. selv.

P01 var lett å finne.

Klatretunnelen på Ammerud

Busstur med stødig sjåfør.

Vaffel med jordbærsyltetøy. Mmmm.3 poeng per post for Stolpejakten i Lill-O-Dilten og Minidilten

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 2. Apr 2022

Vi har oversett skrivefeilen på papirklippekortet bakpå kartmappene for Minidilten og Lill-O-Dilten. Der står det 5 poeng per post, men det blir bare 3 poeng for hver av postene. Inne i hver av mappene står det at alle postene i Stolpejakten gir 45 poeng. Det er 15 poster - og det er 3 poeng per post.

Vi beklager at vi overså denne feilen under kontrolljobben.Nå er vi i gang!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 2. Apr 2022

I dag var det en aktiv åpning av årets Lillodilt på Grorud senter. Der kunne vi stå varmt og godt og dele ut kart samtidig som vi fikk skravlet med mange gamle og nye turorienterere. 

Vi håper på å treffe flere av dere på tur i Lillomarka helt frem til høsten.

God Tur!


3 Kommentarer

Hvordan finne klippekort for postene? Og hvordan finne dagens kart hvis du ikke kan hente på Grorud senter?

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 2. Apr 2022

I dag braker det løs med 20 poster tilgjengelige. Alle har gratis digitalt kart (Åpningsdag Grorud senter og Stolpejaktposter på Romsås). Det er også mulig å laste ned mobilvennlig kart der du kan få den blå prikken som viser hvor du er. Kartene finner du under de tilhørende "turene" her i nettløsningen.
"Klipping" på postene skjer raskt og greit med QR-kode og moderne mobiltelefon. Eller du kan skrive ned koden og registrere i nettløsningen - eller sende inn papir"klippekort" med kodene ved sesongens slutt.
Det digitale klippekortet er i den nye nettløsningen delt opp i småbiter og du finner det under hver "tur" (kart). 
Nettløsningen finner du på "turo.no/lillomarkaol". Det kan være vanskelig å følge lenken fra Facebook. Da kopierer du lenken inn i adressefeltet i nettleseren istedet.


Åpningsdagen for Lill-O-Dilten - Møt oss på Grorud senter 2. april kl. 10-13.

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 1. Apr 2022

Nå starter vi og kommer du til Grorud senter på lørdagen kan du både treffe oss, hente et kart med fem åpningsposter og sikre mange fine turer i Lillomarka utover året ved å kjøpe Lill-O-Dilten og/eller Mini-dilten. 

Åpningspostene ligger på Grorud og Ammerud og de er lett tilgjengelige for alle. Postene blir stående uten fra 2. april til 1. mai, så det er god tid tid til å rekke å finne postene i løpet av den tiden.

VELKOMMEN!