Blogg Henrik: Lille Gromløpet

Postet av Henrik Harstad den 9. Mai 2020

Jeg har ikke vært på orienteringsløp på veldig lenge fordi det har ikke vært lov å arrangere o-løp på grunn av Korona-viruset. Jeg grudde meg litt til løpet fordi det var mitt første løp i H 13-14 klassen. De var gøy å se venner igjen på samlingsplassen. Da jeg kom til samlingsplass så satt Viktor og 2 andre fra Bækkelaget på noen stubber med 1 meter avstand, jeg fant også meg en stubbe og satt meg ned med dem. Vi pratet litt før de 3 måtte gå til start, mens jeg som startet sist av alle måte vente i 20 min til får jeg kunne gå til start. De var litt rart å sitte på samlingsplass helt alene. Foreldrene våre fikk ikke lov til å være med til samlingsplass.

Når jeg kom til start så grudde jeg meg enda mer enn på samlingsplass. Da jeg tok opp kartet som jeg fikk utdelt i startøyeblikket med plassthansker så jeg kun på strekk 1. Jeg tenkte på hvilken vei er enklest og raskest. Jeg ende opp med at jeg fulgte stien opp på kollen og ned til kollen med posten.

På andre strekket så tenkte jeg at jeg kunne følge stien helt til skrenten og klatre opp skrenten å så løpe til myrdraget og inn i søkket.

På tredje strekket så fulgte jeg stien til kollen og inn til høydepunktet.

På fjerde strekket fokuserte jeg på å komme opp på ryggen og følge ryggen til posten.

Til femte post så løp jeg ned til myren og fulgte skrent rekken inn i posten.

Til sjette post så fulgte jeg stien til jeg kom til den andre kollen langs stien og løp opp på kollen der posten lå.

Til sjuende post så fulgte jeg bare slepende og stiene helt til jeg så posten.

Til strekk åtte så løp jeg egentlig bare på kompass kurs inn til posten.

Til niende post så løp jeg bare ut til den store stien og fulgte den til jeg kom ovenfor skrentrekken å fulgte skrentene inn i søkket.

Fra 9 til 10 så spurtet jeg og en fra Nydalen skiklubb helt inn i mål og han vant med et minutt.

Det var veldig slitsomt og litt skummelt å løpe mitt første o-løp med kart i startøyeblikket, men det var mest gøy. Veldig fornøyd med å ikke bomme. Det var også veldig hyggelig å treffe venner igjen.

Jeg brukte 34 minutter og 7 sekunder på den 2.3 km lange løypa. Det er jeg godt fornøyd med. Jeg kom på 23 plass. Resultatliste ligger i eventor.