Publisering på nett og trykking av kart skjer denne uka, uke 11

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 15. Mar 2022

 

Viktig melding: Har du gammel Turo-app, må du fjerne den og laste inn på nytt. Nye versjoner kommer ofte, så det er lurt å sette at mobilen skal oppdatere apper automatisk.

Det er også viktig å være klar over strukturen i den nye nettløsningen. En «tur» er det samme som postene på et kart, slik det er organisert på papir. Hele Lill-O-Dilten finner du i turpakka med samme navn. Tilsvarende blir det for Minidilten.

Turpakka får samme pris digitalt som papirutgaven. Men kjøper du papirutgaven, får du digitale kart for å skrive ut selv eller ha på mobilen «på kjøpet» i det som kalles «konvoluttkode». Denne er unik for hver kartmappe. Koden bruker du på «Min side» under «turorienterin.no/lillomarkaol». Da får du laste ned de elektroniske kartene uten å betale ekstra. Ønsker du å kjøpe kun ett kart digitalt, vil det koste 100 kr per kart. Dette passer kanskje best for folk som bare besøker Oslo ei helg. For oss andre som bor her og vil ta mange poster, er «turpakke» best.

Vi trykker kartene denne uka og håper på å få dem til butikkene i neste uke. Selvbetjeningssalg i Vestbyveien 10 med kun Vippsbetaling, kommer i drift så snart kartene kommer til oss. Da legger vi ut melding til alle om det.

Vi forsøker å være litt miljøvennlige, så når kartene er pakket i en plastpose, er det fordi den er av spesiell kvalitet og kan være kartmappe på alle turene i sesongen.


8 Kommentarer

Kommentarer

  • Lillomarka OL

    Hei:) Da har vi fått lastet inn riktig format av kartene i mobilversjonen. Vi beklager at det ble rot nå i begynnelsen med den nye løsningen.

    21 mars 2022
  • Johan Mattsson

    Hei allesammen! Dere som allerede har kjøpt turer og som har forsøkt å laste ned kart har sett at vi har litt datatrøbbel. Dette skal vi få ordnet i løpet av noen dager siden alt ikke er mulig å få til i helgen. Vi beklager dette, men siden sesongen tross alt ikke er startet ennå (= postene er ikke satt ut) burde det ikke påvirke hvor dere eventuelt tar noen turer i det fine vårværet de nærmeste dagene!

    20 mars 2022
  • Lillomarka OL

    Med mer enn 50 års erfaring i klubben er vi proffe på å arrangere turorientering, men som alle andre er vi nybegynnere på å håndtere årets dataløsninger. Vi jobber etter beste evne med å få det til, men dere må nok regne med at det kan oppstå slike tilsvarende datatekniske problemer utover også. Det er derfor veldig flott at vi fortløpende får tilbakemelding fra dere på hva som eventuelt ikke fungerer optimalt så løser vi dette i fellesskap..

    19 mars 2022
  • Johan Mattsson

    Det er flott å se at dere allerede er aktive og ivrige etter å få kommet ut i Lillomarka! Dere må imidlertid smøre dere litt mer med tålmodighet fordi vi har ennå ikke startet årets sesong. Åpningen av Lill-O-Dilten og Mini-O-Dilten er lørdag 2. april kl. 10-13 på Grorud senter. Da kan dere få kjøpt heftene med årets poster. Da blir dessuten åpningspostene tilgjengelige. For øvrig kan jeg nevne at dere som ønsker å få en meget god oversikt over hele Lillomarka, kan dere, akkurat som i fjor, kan kjøpe "Turkart Lillomarka" som i tillegg til selve kartet har inntegnet både blåmerkede stier og rødmerkede skiløyper. Dette kartet koster 169,- og den finnes å få kjøpt hos Norli Grorud, DNT butikken i Storgata og på Markastuene.

    18 mars 2022
  • Gunnar Sanderud

    Jeg prøver å laste ned stolpejaktkartet på Romsås, men fila er tom..

    18 mars 2022
  • Victor André Hansen

    Kanskje dere kan gjøre som deres o-venner i Nydalen/Heming og Oppsal å utgi et o-kart over hele Lillomarka som kan selges til interesserte? :-) https://www.dntbutikken.no/den-...

    17 mars 2022
  • Lillomarka OL

    Jeg skjønner at det kan føles som begrensende å forholde seg til et A4-kart i forhold til de større kartformatene som vi hadde tidligere. Vi har imidlertid prøvd å tilrettelegge kartutsnitt slik at man kommer godt i gang fra parkeringsplasser, kollektivtrafikk og lignende. Vi har dessuten et ekstra fokus på postplasseringene slik at man ikke plutselig havner utenfor kartkanten. Som du kanskje husker, hadde vi jo i 2021 blant annet på flere kart med en tilpasset målestokk (1:8.000) som optimaliserte utsnittet. Jeg har dessuten sjekket postene som var i fjor og jeg synes at vi klarte å plassere de slik at de i stor grad hadde en innramming av oppfangende detaljer i form av naturlige avgrensninger (stier, lysløyper og lignende) som underlettet muligheten til å kunne orientere seg i terrenget. Vi har også i år jobbet med å få til kartutsnitt og postplassering slik at det blir flotte og trygge turer. Men det er jo bestandig lurt å selv planlegge veivalg utfra terreng og egne orienteringsevner, uansett om det er konkurranse eller turorientering. Vi håper at dere skal bli fornøyde med Lill-O-Dilten 2022 som er tilgjengelig fra lørdag 2. april, men hører veldig gjerne fra dere om det er noen kommentarer til hvordan vi har løst det i år og forslag på forbedringer.

    16 mars 2022
  • Per Thorsdalen

    Skjønner godt poenget ditt, Bente Astad. Har selv resonnerert på samme måte tidligere. Nå finnes det heldigvis en kartapp som man kan ha med seg på mobilen i situasjoner der man beveger seg mellom de relativt avgrensede områdene som dekkes av den nye kartmalen for orieneringskart. Jeg anbefaler SKIFORENINGENS iMarka-app. Da har man til en hver tid oversikten som trengs. Dette tror jeg kompenserer for følelsen av ett større perspektiv som man hadde med de tidligere A3-kartene. https://www.skiforeningen.no/ak...

    16 mars 2022
  • Bente Astad

    Jeg syns det er trist at dere velger hefte med kartutsnitt framfor kart over et større område. Jeg syns det er krevende å ta seg inn igjen på kartet hvis en havne utenfor kartutsnittet. Det forutsetter nesten at en er kjent i området eller har med andre hjelpemidler, og de ødelegger i hvertfall noe av turgleden.

    15 mars 2022

Logg inn for å skrive en kommentar.