Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Guide til bruk av nettstedet

Hvordan finner jeg turkartene?

Du har 3 alternativer til å finne turer her:

  1. Benytt søkefeltet på første siden «søk etter tur, sted eller arrangør».
  2. Klikk på knappen «Finn arrangør», for deretter å velge fylke og en arrangør i ditt nærområde.
  3. Vis kart - klikk på knappen vis kart – søk eller beveg deg rundt i kartet på hvor du ønsker å gå en tur. Klikk frem kartmarkørene som er satt i kartet og mer informasjon kommer til syne om tur og arrangør.


Hvordan laster jeg ned en tur?

Gå til arrangøren hovedside. I venstre kolonne er det en oversikt på utsalgsteder for turpakker/ turorienteringskonvolutter og turer.

Klikk Turer – så får du opp alle tilgjengelig turer som arrangøren har. Merk: ikke alle har tilbud på turer som kan lastes ned, men turen kun ligger tilgjengelig for å registrere poster når du har vært på tur. Kjøp av en turpakke med flere kart finner du samme sted.

Hvordan registrere poster?

For å registrere postene/klipp du har funnet må du registrere en brukerprofil her på turorientering.no.
Når turen er gått og postene funnet, har du enten nedskrevet, tatt bilder av postene eller registrert de i appen.
Finn frem turen hos arrangøren og klikk på «poster». Der skriver du inn postkoden du fant på posten eller stolpe og klikk Enter.

Trenger jeg kompass?

Kompass er fint, men ikke nødvendig på de grønne turene. Bruk kompasset først og fremst til å orientere kartet, dvs holde kartet slik at det stemmer med terrenget. På de blå turene er det greit å ha med kompass, men ikke alltid nødvendig. De røde og sorte turene er kompass nødvendig. Kompass kan kjøpes i idrettsbutikken.no eller i en sportsbutikk.

Du finner flere tips og mer informasjon om hvordan komme i gang på sidene til Norsk Orientering

Turorientering støttes av Miljødirektoratet via Norsk Friluftsliv.