Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Postdetalj : Trig. punkt

Enkelte ganger blir våre turmål plassert ved et “trig. punkt”. Hva er egentlig dette?

“Trigonometrisk punkt”, også kalt “fastmerke”, er et varig merket punkt i bakken som er innmålt med landmålingsinstrumenter, for bruk ved kartkonstruksjoner og til landmålingsoppdrag

Fastmerker til geografisk kartlegging blir markert med en varde av stein eller tre, slik at de kan sees fra andre punkter på landjorden, eller med en hvit firkant på marken for å kunne gjenkjennes på flyfoto. På orienteringskart blir disse stedene markert med en T.

Årets post 47 ved Ormtjern er lagt på en trig.punkt-markert kolle.

Gapahuken ved Gråstein

Av nye detaljer på kartutsnittet Haddelandsdammen, siden sist vi benyttet dette området, er Skogselskapet sin flotte gapahuk.

Gapahuken er for øvrig identisk med detaljen for post 7.

Ekholt - Hadeland gruver

Det er flere skjerp og gruver i den vestre delen av Strømsåsen.

Blandt årets “utvalgte poster” finner vi post 17, som er plassert ved dagbruddet snaue 20 meter Nord-vest for Haddelandsdammen.

https://turorientering.no/konnerud/kulturminner/

Oppsummering av Stolpejakt 1

Da har stolpene fra årets første Stolpejakt blitt tatt inn. Ny teip samt nytt klistremerke på toppen, og de er klare for nytt «oppdrag» fra 15.august.

Kort oppsummering av Stolpejakt 1:
110 kart utlevert hos HaSt maling & interiør.
670 nedlastinger fra turorientering.no/Konnerud.
I tillegg kommer diverse kopiering i regi av bydelens skoler, barnehager og
Konnerud IL. Om vi regner drøye 2 personer bak hvert kart, samt legger til et ca antall kopier, kan vi trygt fastslå at drøye 1750 personer har prøvd vårt opplegg i våres 👏

Husk på turmålene i nærområdet

På dager med høy temperatur er det for mange et ønske om å ta kortere turer, evt bruke sykkelen mest mulig.

Blå tur Haddelandsdammen er, om man behersker stisykling, godt egnet for sykkel. Kan gjerne kombineres med et bad i Blektjern.

Turkart hos DNT Drammen

Vi får jevnlig henvendelser om hvor vårt turkart “Drammen sør” kan kjøpes. Svaret er : DNT- butikken i gågata.

Kartet er i målestokk 1:20 000, og dekker området Vestskauen, Mjøndalsskauen, Konnerudmarka, Strømsåsen og Nordbykollen.

Kartets bakside inneholder informasjon om distriktets flora, fauna og geologi, samt litt om blåmerka stier/turveier og tips til sykkelturer.

Stolper som kommer og går

Erfaringsmessig er høyere temperatur proporsjonalt med uønsket interesse for våre stolper.

Vi har i dag funnet igjen og satt opp stolpe A på nytt samt frisket opp koden på stolpe R, som av en eller annen grunn plutselig var borte 🤔

Dagens nyhet med positivt fortegn er at en bortkommen stolpe fra 2017 dukket opp igjen. Noe runder med rød teip på toppen, og den er klar for ny innsats i år 👌

Om du/dere oppdager avvik med våre postflagg og stolper, ikke nøl med å ta kontakt.