Kulturpost K08 med kode MOSE - Vis hensyn!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 10. Aug 2023

Vi har nå valgt å sette ut to ekstra postskjermer for kulturpost 08 med QR-kode.

Den ene står ved barnehagens hjørne, nordvest for posten. Den andre står i øvre del av 8-tallet på kartet, ved stien det er naturlig å bruke fra skogen ned til tunnelinngangen. Dermed skal det være unødvendig å gå ned til selve postdetaljen for å registrere koden.

Når vi ikke fjerner posten som står ved tunnelinngangen, skyldes det at kartet er trykt og solgt i mange eksemplarer. En manglende postskjerm vil forårsake mye ekstra tråkk rett ved riktig detalj.

Vi håper at turorientererne velger å registrere kode på en av de alternative postskjermene eller rett og slett skriver inn koden på nettløsningen eller på klippekortet uten å besøke detaljen.Kulturpost 08 - vis hensyn!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 7. Aug 2023

Vi har fått melding om at det er flere turgåere som har på vei til/fra kulturpost 08 har tråkket inn i tilstøtende hager og på nysådd gressplen. Det er litt trangt i terrenget akkurat der, men det er fullt mulig å komme frem til posten uten å gå inn i hager. For dere vil oppsøke posten, oppfordrer vi om at dere trår ekstra varsomt og viser hensyn. Alternativt kan dere se på dette bildet og skrive av postkoden: "MOSE". Som dere ser er det jo tett med vegetasjon i åpningen, så i stedet for å gå helt frem til posten kan dere kanskje heller bruke litt ekstra tid i terrenget lengre opp på Kolås for å se etter sopp?

Vi skal vurdere om eventuelt kan flytte posten noe for å redusere faren for konflikt med tilstøtende naboer. Vi legger ut oppdatert informasjon når det foreligger.


1 Kommentar

Årets kulturposter i Lillomarka er på plass!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 5. Aug 2023

Nå kan dere gå ut og se etter de 12 gjenværende postene i årets Lillodilt. Dere kan finne interessant informasjon om de ulike stedene, som for eksempel Store Ravnkollbakken på bildet. Den finner dere i turbeskrivelsen. 

Bruk gjerne tid og ta med soppkurv samt eventuelt bærplukker, fordi nå begynner det å bli litt av hvert å finne. De tre kiloene matriske som var på Kolås finner dere imidlertid ikke fordi de tok vi med oss ved postutsettingen - men det kommer mer!

God Tur!Er dere på bærtur i Lillomarka?

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 2. Jul 2023

Hvis man har problemer med å finne postene, kan det føles som om man er på bærtur. Nå nærmer tiden seg for at man kan dra nytte av det og faktisk være det. Vanligvis pleier blåbærene i Lillomarka være modne i andra halvdelen av juli. På grunn av litt spesielle værforhold frem til nå, er det imidlertid litt uklart hvordan bærsesongen utvikler seg. Det kan se ut til at det blir en dårligere sesong enn normalt, men det er tross alt en del blåbær som begynner å modne nå.

Med fortsatt varme og ytterligere regn i tiden som kommer, kan det tenkes at det blir mulig med litt matauk rundt omkring i Lillomarka utover sommeren.

Hvis dere allerede har funnet alle postene i Lill-O-Dilten og Mini-Dilten, kan dere likevel bruke kartene for å finne frem til de stedene der det er mest trolig at blåbærene har hatt brukbare utviklingsmuligheter.

Kos dere!Hvem spytter i gresset?

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 2. Jul 2023

Våre poster er fremdeles ute i skogen. Hvis dere ikke ser opp mens dere ser etter postene, men også har fokus på  bakken har kanskje i senere tid sett at det ser ut som om noen har spyttet i gresset. Dette er noe skjer hver sommer og tradisjonelt ble dette kalt for blant annet heksespytt og trollspytt.

Hvis dere ikke synes det er for ekkelt og heller kikker litt nærmere, vil dere finne et lite, grønt insekt inne i skummet. Det er en nymfe (= ikke voksent individ) til en av de skumsikade-artene som finnes i Norge. Inne i skummet har de et beskyttet og stabilt oppvekstmiljø der de sitter og suger plantesaft fra gresset. Hvis dere har barn med på turen (og voksne også for så vidt) kan det være litt artig å forklare at skummet dannes av et stoff som nymfene skiller ut fra endetarmen. Når stoffet blandes med luften, dannes skummet som de gjemmer seg i. Det betyr i praksis at man kanskje kan kalle det for "prompeskum"? Da vil barna helt sikkert huske det etterpå...

Husk på at det er både stort og smått å glede seg med på skogsturene!