Nå må dere ut og nyte floraen i marka!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 12. Jun 2023

Se den fantastiske myra øst for Setertjern etter at de har tettet grøftene! Myrullen ser ut som snødriver og i veigrøftene langs grusveiene er sommerblomster i fullt flor. Jeg kan nevne engsoleie, tjæreblom, enghumleblom, hundekjeks, resterende løvetann og straks blomstrer midtsommerblomstene også. Bonus: dere kan ta poster på flere kart (Linderudkollen og Store Gryta) på vei til myra! 😊🌻🌼🌿☘️




Spennende opplevelser i skogen, for både store og små

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 11. Jun 2023

Vi anbefaler spennende tur i marka for store og små. I dag passerte vi et "juv" med store steiner og små grotter øst for Minidiltpost 18. Og seinere, nær Lillodiltpost 25, fant vi et fuglerede der en frosk hadde gjemt seg. Det er bare å bruke øynene. Og så passe på å ikke gjøre noe som kan starte skogbrann. Nå finnes det nesten ikke fuktighet i skogbrannen.
Se innsikt og annonser
Frem innlegg
Liker
Kommenter
Del




Soppsesongen er i gang (på en måte)

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 4. Jun 2023

Det er allerede mulig å finne fersk sopp i skogen! Da jeg vokste opp, var sandmorkel en sopp som vi faktisk sanket og spiste gjentatte ganger under forsommeren. Takket være en kombinasjon av foreldre som var veldig nøye ved tilberedningen og trolig ikke så lite flaks overlevde vi heldigvis disse måltidene.

 

Med dagens kunnskap og utdannelse som soppsakkyndig vil jeg imidlertid på det sterkeste fraråde at dere faller for fristelsen å plukke og spise sandmorkel. Ellers kan det bli som det gamle ordtaket: "Den som en gang har spist sandmorkel, spiser aldri noen andre sopper"...

 

Til tross for at den faktisk er ganske god (hvilket ikke et kriterium for å skille mellom spiselige og giftige sopper), må dere virkelig huske på at dette er en dødelig giftig art! Bruk heller turene fremover til å se an naturen i forhold til hvor det kan tenkes å blir en fin soppsesong utover sommeren og høsten da mange ulike, gode og helt giftfrie arter dukker opp.

 

 

Ikke spis denne!

 

God tur i Lillomarka