Nesten 900 deltagere i årets Verden o-uke / WOW

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jun 2024


Det er nå gått om lag 3 uker siden vi arrangerte Verdens o-uke. Vi hadde vårt største deltagerantall på skolene og ikke minst det årlige fellesarrangementet på Gimseskolene i uka etter pinse. I tillegg har vi talt med våre egne arrangementer som deltagerne i OG-karusellen på Fremo og Ukens løype. Tabellen under viser oppsummeringa som er innrapportert til WOW for i år:

SkoleDeltagere
Høyeggen skole280
Gimse skole350
Melhus vgs136
Brekkåsen skole55
MIL, o-avdeling60
Sum 2024881Bildet viser en fin bukett elever ved Melhus vgs som hadde med elever over to dager. De hadde løyper som gikk litt lenger enn for barneskolen. Martin  var veileder for elever og lærere den ene dagen og Eivind den andre dagen.

Kåre var med å startet opp onsdagen  som ble den dagen med størst aktivitet. Høyeggen arrangerte selv o-aktiviteter på sin egen skole for 1.-4. trinn. 
GODT OPPMØTE PÅ ANDRE LØP I O6’ERN!

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Jun 2024


Det var antydning til trafikkaos på vannskillet mellom Melhus og Buvika onsdag kveld, men rundt 15 biler fikk da klemt seg inn på den vesle parkeringen.


Frank Egil hadde lagt fire løyper i terrenget nordover fra parkeringen på Lauvåsen, i dels blaut blautmyr, gjengrodde hogstfelt, men også fin, lettløpt, mosekledd og åpent landskap i deler av området.

Ingen helt ferske kom til start denne kvelden, så nybegynnerløypa fikk stå uprøvd denne gangen. De 22 deltakerne fordelte seg pent og ryddig på de tre øvrige løypene. Åtte stykker gjennomførte kortløypa på knapt 2km, og raskeste løper i denne runden var Erlend S. Leiren. Atter åtte forsøkte den lengre mellomløypa (knapt 3 km), og her var det Jorid Snefuglli, langveisfarende helt fra Sundsvall for anledningen, som tok den strakeste vegen gjennom skogen. Også i langløypa drøyt 4 km) ble det borteseier, der Jon Røstum fra Gaula var en tanke raskere enn et kobbel med fem hjemmeløpere tett bak.Kveldens yngste deltaker var Edvard Bagøien, som diskuterer veivalg med Ola Hjulstad og Atle Pedersen (til venstre). Familien Seehus Bredland (høyre) tok også denne kvelden turen fra Kvål til treningsløp på Melhus. Sanna, Maja og Emma suste raskt gjennom kortløypa og venter på at pappa Steinar skal komme inn til mål fra mellomløypa.Til venstre drøfter veteranene Martin og Kåre ivrig om hva som var lureste veivalg i mellomløypa, mens Jon Røstum forteller Stefan og Atle om hvordan han knappet inn sekunder her og der i langløypa inn til en trygg seier i klassen.Jorid Snefuglli løper for Trollelg, har en fortid fra Buvika, mens er for tiden bosatt i Sverige. Eivind og Jorid mimrer tilbake til litt forhenværende tider da det var et svært aktivt o-miljø i Buvika med tidvis enorm deltakelse.


Resultatene fra løpet finner du på Brikkesys: https://brikkesys.no/result.php?id=5807

Neste løp er neste onsdag, da det er en ny runde med OG-karusell. Nå er det Klæbu som står for arrangementet: https://www.melhusorientering.no/next/page/terminliste

Vått og kaldt på Hølonda i går kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jun 2024


Fortroppen har humøret på topp og er klar til dyst!

Det ble en bråsving på været fra tirsdag til onsdag morgen. Kaldt silregn satte en liten demper på 2. løp i årets OG-karusell arrangert  av Leik. Samlingsplass var ved Restosetra noen få km etter Jåravegen fra Korsvegen. Ola Keiserås Ingebrigt Eid hadde løypeleggerjobben og la krevende løyper i den tett skoglia øst for Jåravegen. 

Av de 56 løperne var det 9 nybegynnere som stilte opp og alle var fra Leik. i Gul løype derimot hadde vi flere med og Kåre Onsøyen fikk til et godt løp som ble premiert med 2.-plass. Også Martin Melhuus, Emelia Hakkebo Sowa og Martin Nikolaisen hadde flotte tider i løypa.

Hvit løype var det bare Eivind Bakk som deltok og han signert under på lista der. Grønn løype hadde vi derimot et sterkt felt der Stein Ivar Foss ble best av våre med en god andreplass, fulgt av Hege Solhjem Melhuus og John Lerli.

I Rød løype fikk vi vår eneste løypeseier med Trond Nikolaisen - et hav av tid foran nestemann. Johannes Lerli hadde et brukbart løp bland reserne i Blå løype.  Stig Hakkebo deltok i Gul Trim.

Leik på hjemmebane er ofte et brutalt møte - også denne gangen. 1100 poeng skilte Melhus fra Hølondingene som dermed leder med vel 1600 poeng. Ingen god start, men vi har hentet inn lignende differanser før, så....Erlend og Martin har gjort seg fortjent til en aldri så liten påskjønnelse i for av noen godsaker i kiosken.


Resultater fra gårsdagens løp kan du lese på Brikkesys.

Neste uke blir det intern O6`er med Frank Egil som løypelegger. Da satser vi på stigende temperatur!
Turo i sentrum - Vinnerne er trukket!

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2024

Kristin Lerli kan berette om følgende: 

Da er premiene for Tur-O-sentrum i sentrumsuka trukket. Hele 35 kart utdelt og 13 levert inn ferdig utfylt.


Vinnerne ble:   Anne Grethe Tevik         -premie fra Melhusbanken

                          Ingrun Gagnås               -middag for 2 på Kroa kafé

 Vinnerne har fått beskjed.

 

Og husk: Postene står fortsatt ute fram til 23.6.2024.

Kart kan hentes på Melhus bibliotek.
Mange blide barn og voksne på Nordgardsmyra onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mai 2024


Bildet viser samlingsplass like ved Nordgardsmyra straks før det braker løs i Finn Fram Dag 3. Hele 33 løpere ble registrert, men det var adskillig flere enn det, da ingen av de voksne som fulgte barna ble registrert. Myra var til tider full av små og store føtter.Iveren etter å starte var det ingen ting å si på.


Vi hadde 16 unge o-løpere som deltok og flere av disse varmet opp med en eller to kortere løyper uten tidtaking for å komme seg inn i kart og terreng. For mange var for øvrig dette første gang som o-løper i terrenget.
Henrik i forgrunnen og Marius bak til venstre er vel fornøyd med dagens løp.


Så stupte de ut i kveldens lange nybegynnerløype med navnet Råtassløypa. Den bestod av poster fra de to kortere løypene, satt sammen til ei løype på vel en kilometer. Utrustet med løperbrikke gikk det unna i en viss fart Nordgardsmyra rundt.Etter løpet vanket det saft og pannebånd til de spreke løperne ekspedert av Hege.


For de mer erfarne løperne var det lagt opp til et vanlig treningsløp - eller vanlig er vel å ta i litt. det var svært mange poster satt ut på et begrenset areal. Mange retningsforandringer blir det av slikt opplegg og det var om  å gjøre å følge med på at postene ble tatt i rett rekkefølge. Emilia er en standhaftig dame. Hun gjennomførte 3,4km-løypa med 20 poster i fin stil til godkjent løp!


Resultater kan du lese på Brikkesys.


Flere bilder kan du se her: https://www.melhusorientering.no/old/gallery/album.rails?uid=1100376237&aid=91173


Neste uke er det 2. karusell-løp og det går på Hølonda. Da er det bare å pakke skreppe og dra til de store skoger for å sanke poeng igjen! Det hadde vært flott om de ivrige unge løperne kunne stille igjen da også, sammen med oss andre!!