Halveis i årets O-ringen - en folkefest for alle

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jul 2023

Da har vi kommet vel halvveis i årets O-ringen og det har vært en stor folkefest for alle. Deltakere og lokalbefolkning. Her er det deltakere fra hele verden, stort og smått, og i alle verdens former og farger. Her er det viktigste å delta og få oppleve felles mestring i skogen sammen med de i superform og de som deltar for trimen sin del. Her er det klasser, løyper, vanskelighetsgrad tilpasset alle og enhver.

Største utfordringen har løypeleggerne som har lagt løyper til alle sammen. Dag 1 var Wing ved Agnar Renolen løypelegger og ha hadde plassert ut 250 poster for at alle ha en tilpasset løype til sitt nivå. Øvrige har andre trønderklubber deltatt som arrangør og sørger for at alt går på skinner.

For de som ikke får opplevd O-ringen 2023, oppforderer vi alle til å se på neste års O-ringen i Småland. Vi som har fått opplevd folkefesten i Åre vil oppfordre alle sammen til å vurdere ferien lagt til Smålandskysten neste år.

Her noen inntrykk fra uken så langt.


O-Ringen Åre - dag 1

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jul 2023

Her kommer noen av kartene fra dagens o-Ringen deltakere (fra Melhus). Skråli må være stikkord for samtlige av løypene

Legg merke til resultatlappen til @Trine Sunnset - hun ledet lenge D60 Motion, og ble til slutt nr 3🥉 Tett bak henne kom Åshild, også hun fra Melhus. Alt i alt en super start på O-Ringen, nå gleder vi oss til fjellorientering på dag 2.

Resultater fra O-ringer finner du her: https://resultat.oringen.se/2023

Super klubbtur til Sommerløpene i Nord Østerdal

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jul 2023

 


Her har far og sønn Lerli nettopp kommet i mål på søndagens løp, og det er mye å diskutere med klubbvenner i etterkant:)

 

 

Klubbens deltakelse på Sommerløpene i Nord Østerdal har etter hvert blitt en årlig sosial tradisjon i slutten av juni/overgangen til juli. I år var vi 10 løpsglade løpere fra klubben som hadde meldt oss på.


Fredag var løpet lagt til Steimoegga i Alvdal, og her var det mellomdistanse kort som stod på programmet. 

Lørdag var det ny vri på opplegget med kartsnu og målestokk-/terrengendring midtveis i løpet, mens det søndag var duket for fellesstart og langdistanse. Lørdagens og søndagens løp gikk av stabelen på Savalen, og det var også her vi var innlosjert i flotte hytter med alle fasiliteter. Helt ideelt med kortreist samlingsplass som var rett ute på tunet ved hyttene våre.
 

Av sportslige resultater er det verdt å nevne våre 3 ungdommer som deltok. Og da Sigurds løp lørdag der han stakk av med overlegen seier på nærmere 8 minutter i B-åpen 17-. Hele 20 deltakere deltok i klassen, så dette var svært imponerende av Sigurd! Løypa var 3,4 km og Sigurd hadde ei km-tid nede på 8-tallet. Ei km-tid bare mange av oss bare kan drømme om!

Johannes var også fornøyd med sine løp både lørdag og søndag. Det er en tøff klasse han løper i, og lørdag var han kun 3 minutter etter vinneren Jonas Alstad fra Frol. Johannes sin løype søndag var i underkant av 8-km i tungt fjellterreng med mange høydemeter, så den bød både på o-tekniske og kondisjonsmessige utfordringer. Dette hindret likevel ikke Johannes i å knuse samtlige av de over 300 løperne i spurten, en super prestasjon tatt den tunge løypa og alle de løpssterke deltakerne i betraktning. 

Jenny var spent før start søndag, for løypa hennes så slett ikke enkel ut. Jenny har ikke deltatt på løp på 2 år, men hun forberedte seg godt, la en god plan for sine veivalg og gjennomførte uten en eneste bom. Det resulterte i en flott andreplass. Gratulerer til Jenny!Atle har all grunn til å smile bredt etter supre andreplasser både lørdag og søndag!


Her kommer en kort video fra søndagens fellesstart: https://www.facebook.com/watch/?v=647500983921984Videre tre damer i herlig driv:Resultatlisten er likevel bare en liten del av sommerløpene. I tillegg bør det nevnes gourmet-middager tilberedt av rullerende kokkelag, bading i (IS)kalde Savalen, sosiale og trivelige kake- og kaffestunder og det årlige KIL-mesterskapet som også i år var lagt til lørdag kveld. (...her hopper vi på damelaget glatt over å nevne resultatet..) Lørdagens utmerkede kokkelag besto av Jenny, Sigurd og Johannes.

Fredag var det Klara og Atle som hadde regien på kjøkkenet.


Resultater fredag

Resultater lørdag

Resultater søndag


Alt i alt ei svært trivelig og vellykket o-helg, både sportslig og sosialt!

  

Midtnorsk mesterskap neste

Nå håper vi enda flere blir med til Midtnorsk mesterskap på Inderøya 25.-27. august!

Dette gjelder både de som har vært med tidligere, og de som ikke har vært med tidligere. Det gjelder unge og det gjelder litt eldre. Og også foreldrene til våre ungdommer er velkomne til å delta, enten for det sosiale, men også til å løpe da det er løyper på alle ulike nivå. I tillegg til korte og lange løp, oppover og nedoverbakker, og myrer i alle fasonger er det flere hyggelige og sosiale fine dager på slike turer. Man kan delta på en, to eller tre løp, man kan bo sammen med noen i klubben, eller sammen med familien, men det er alltid trivelig med felles middag, felles frokost, spekulasjoner av løyper og gjennomgang av løp etterpå. 

 

Meld derfor fra til Hege hvis du ønsker å delta eller har spørsmål om Inderøya-turen - se ellers her på Eventor for mer info om årets Midt norske mesterskap i slutten av august!Tekst og foto ved Hege.

NB! Hun var nok såpass opptatt med skriving og fotografering at hun glemte sin egen flotte innsats med 1., 2. og 3.plass - ikke verst fangst for ei helg!