Treningsløpene starter onsdag!!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Mar 2024


Atle er sommersesongens første løypelegger. Start fra Bjønnabakken kl 1800 og nå blir det tidtaking. Ta med brikke for de som har, ellers har vi til utlån også.

Atle byr på flere løyper tilpasset vanskegrad og løypelengde. Slik som været nå har vært, regner vi med nærmest snø- og isfrie løpstraseer. Kan hende vi kan få en nærmere rapport om dette nærmere løpsdagen.


Da må klær og sko tilpasset skogen til pers igjen! Vi er straks i gang.

Mer infor finner du her.
Fellesturer sesongen 2024

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mar 2024
Noen glimt fra tidligere turer  - legg merke til at avdelinga ikke bare har egne stafettlag, men også egne kokkelag.


Det nærmer seg sesongstart for o-sesongen 2024 - og det høres jo bare helt fantastisk ut!


I den forbindelse dukker det opp flere muligheter for nye sosiale fellesturer, og med utgangspunkt i siste medlemsmøte kan følgende turer være aktuelle:


21.-23.juni: O-festivalen (sprint Lillehammer fredag og skogsorientering lørdag og søndag på Sjusjøen) 

Overnatting må bookes ganske snart!


5.-7.juli: Sommerløpene i Nordøsterdalen (Fredag: Knappåsen, Vingelen IL, Mellomdistanse, - Lørdag: Østgardsåsan, IL Nansen, Mellomdistanse, - Søndag: Osåsan, Os IL, Langdistanse fellesstart (Dølaspretten) 

Overnatting mulig i “faste huset vårt” på Hånesvollen.


23.-25.august: Midt norsk mesterskap i Molde (sprint fredag i Molde by, og skogsorientering fra eventyrlige Skaret lørdag og søndag) 

Overnatting “holdt av” for 10-12 pers på Eventyrlige Skaret.


Meld fra til Hege i løpet av mars, om noe av dette høres fristende ut, og da altså spesielt O-festivalen som kommer aller først. 

Dette er ikke forpliktende, kun som en forhåndssjekk av mulig interesse. Det er derfor viktig at interesse meldes inn, for å kunne planlegge turene!

Mobil: 477 51 101 eller  Mail: hege@melhusorientering.no 
Siste vintertreningskveld med o-løp og førpåskegodt

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mar 2024


Martin var løypelegger for siste o-løp i denne vintersesongen onsdag kveld. Han brukte poster fra all-idrettsopplegget fra tidligere samme kvelden til den korteste løypa. Mellomløypa og langløypa gikk derimot i neste ubrukt terreng sør for Hølondvegen. Traseene gikk blant annet opp Merradalen til like i nærheten av Tranmælsvegen. Så bars det ned forbi Gimslian og ned til dyrkamarka i Baggøya. Fortsatte så nordover langs elva, under Melhusbrua og opp den bratte kneika sør for hallene. Innspurt til mål over parkeringsplassen til videregående.

Ungdommene tok Råtassløypa som oppvarming og gjennomførte så mellomløypa på imponerende vis! De er virkelig blitt drevne dette året og det lover godt til sommeren. I går kveld møtte det opp fem ungdommer.

De som løp langløypa, gjorde det nærmest synkront! Bare med noen små sekunders margin rundt 30 minutter, ble alle plassert nærmest på linje. Det var ei tøff løype som gikk i lite brukte traseer som Martin hadde komponert.Begge bildene denne gangen er fra fellesarealet framfor kiosken mellom Melhushallene. Helt perfekt lagsområdet for oss!

Martin og Hege hadde ordnet med kaffe, saft, klementin og smågodt både i og utenom påskeegget. I tillegg hadde Martin med seg eplekake laget av 2023-sesongens siste epler fra Medalhus - kokk var muligens Ingjerd. 


Dette ble en lang og minnerik o-kveld ved Gimseskolene. Deltagere besto av ivrige o-rekrutter, flinke instruktører, kjappe ungdommer og seige og raske veteraner. Full innsats av alle.

De er vintertreninga avrundet og vi ser fram til barmarksesongen. Den starter like over påske med interne treningsløp som fort går over i sprintløp og Finn Fram Dager. Og ikke lenge etter det igjen starter OG-karusellen. Påska kan ikke gå fort nok!!


Men før det: Husk å ta Ski-orienteringspostene på Kregneskjølen!! De kan nå enkles nås med å ta på brodder eller piggsko og går innover Kjølen. Kommer det et lite dryss med nysnø, er det bare å kaste seg i skiskoene tidlig på morgenen når nattspeiken ennå er der. Postene står ute til og med første helga etter påske, minst. Kommer det ettervinter kan vi drøye det lenger - følg med!  Opplegget leses her.
Gimse all-idrett, trinn 1 på besøk

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mar 2024


Som siste økte denne vintersesongen, hadde Gimse all-idrett valgt å få en kort innføring i orientering av Melhus orientering. Da ble valget Gimseskolene, der det nå er et ganske stort område med hus, veier, plener og andre greie detaljer som er godt skjermet for trafikk.

Gruppa denne gangen var 13 spente deltagere fra 1. trinn, ledsaget av like mange og enda spentere (?) foresatte. De ble delt inn i grupper som ble betjent av våre instruktører Stefan, Trine, Jens Arne, Kristin og Eivind. 

Først var det to korte oppvarmingsrunder, der vi tok oss tid til å forklare kartet og løypene. Så fikk de noen ekle triks for å planlegge veivalget til hver post og etter hvert hvordan vi sjekket opp hvor vi var på strekket til enhver tid før vi gikk rett i posen. Det gikk mest tid på første oppvarmingsrunde, mens den andre gikk radigere unna. Her kunne vi ane at vi hadde med gryende verdensmestre å gjøre, noe som viste seg ikke helt stemte. Litt for fort og litt galt enkelte ganger. Veldig betryggende forresten - det er helt normalt. Sleivene var få og det gikk lynkjapt å justere seg inn på rett kurs.Jens Arne har her akkurat fått tatt første instruksjonen til tre spente løpere.


Etter de to innledende rundene, kom turen til Råtassløypa. Den var litt lenger og gikk innom både allerede kjente poster (men i en annen rekkefølge), men også helt nye som var rundt ungdomsskolen og barneskolen. Løperne fikk med seg den elektroniske løperbrikken som alltid er veldig stas å bruke. Den registrer tida til postene, kodene på postene og sluttida. Det kommer ut som en papirlapp fra tidtakerutstyret. Det viste seg at løperne hadde fått virkelig godt tak på o-teknikken, så løypa gikk unne i en fei. Ved mål satt Martin og administrert lapper og løperbrikker.

Etter løpet var det naturligvis god stemning. Deltagerne fikk så med seg diplom og medalje som bevis for denne første all-idrettssesongen, sammen med Råtassløypa fra kveldens o-løp. På bildet øverst ser vi noen av løperne i et rolig øyeblikk sammen med Trine og Eivind.

Topp innsats!
O-løp fra Melhus vgs som knall-avslutning til påske

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Mar 2024


Som en grei avslutning av årets vintertrening og mjuk overgang til sommerens skogsorientering, blir det o-løp fra Melhus vgs onsdag 20. mars med start mellom kl1830 og 1900.

Martin legger løyper i jomfruelig terreng sørover fra skoleområdet. Det blir tre løyper: Lang, mellom og kort. De to første går i områder med litt is, men det er fult mulig å løpe ved siden av. Husk også hodelykt og refleks.

Bildet over er fra samme samlingsplass, men her er Martin sammen med spreke elever under Verdens o-dag i fjor.

Etter o-løpet kan det vanke en liten førpåskeoppkvikker - vi sier ikke mer!
Bakkeintervall, styrke og ballspill

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mar 2024


Som kartet under viser, startet økta med oppvarming: Ned til Høyeggen, via Meeggen og til sentrum. Deretter 3 solide drag opp til skolen som gjorde at latmarken ble ganske tam.


 


Treninga fortsatte så inne i gymsalen med Stefan sine 6 utvalgte styrkeøvinger gjennomført to ganger. Øverste bilde viser løperne i intens konsentr0asjon.

Etterpå var det ballspill etter ungdommenes ønsker og regler.

Til slutt litt uttøying ledet av Stein Ivar.

Neste gang blir det o-løp komponert av Martin - foreløpig fra hemmelig plass. Utesesongen nærmer seg med stormskritt!
Intervall og innetrening med øvelser på tysk onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Mar 2024


Stefan byr på trening onsdag 13. mars kl 1900 fra Høyeggen.

Det hele starter med litt oppvarming, før noen seige motbakkedrag som perser latmarken før påske!!

Fra kl 2000 blir det innetrening med ulike styrkeøvelser med tysk benevnelse og noen leker som passer den yngre garde.

Interessant!!
Karthusk i Høyeggen - hjørnekaosfotball i gymsalen

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Mar 2024


Kristin hadde lagt ei karthuskløype som stjerneorientering fra Høyeggen skole i kveld. En og en post måtte pugges og finnes før neste post ble pugget og løpt til. Opp og ned, bort og hit! Bakkeintervall kan det benevnes, og hardt var det for de 11 løperne!Thea Madelen og Signe i dyp konsentrasjon i pugging av neste post....og det samme med Emelia og Stig.


Heller ikke denne kvelden var det lagt opp til noe hvilehjem, for strakt etter siste post var funnet, ble det kalt inn til o-leker i gymsalen og da ble straks enda flere løpere.

Kristin hadde lett i vår innholdsrike o-sekk og funnet bl.a. Troll-løype og Mønsterstafett - o-leker med full fart sammen med o-teknikk. Godt blandet inn kom i rask rekkefølge: kanonball, elefantball og hjørnekaosfotball. Ungdommene Thea Madelen, Erlend, Åsmund,  Signe, Emelia, Johannes og Philip var svært deltagende både inne og ute sammen med noen av de mer aldre deltager.Kvelden ble avsluttet med Hjørnekaosfotball. På bildet skjermer Hege ballen ei stund for hele motstandernes deltagere. Videoen viser hvordan spille forløpt.


 En flott treningskveld var over!
O-løp og o-lek onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Mar 2024


Kristin kan opplyse følgende om treninga onsdag 6.mars:

Det blir stjerneorientering med karthusk og utgangspunkt er fra Høyeggen skole kl 1900. Her er det anbefalt piggsko, hodelykt og refleksvest. 

Om lag kl 2000 blir det o-leker - kanskje med inspirasjon fra o-sekken som laget fikk i fjor høst. Spennende kveld blir det!!
Årsmøtet gikk som forutsatt torsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mar 2024


Denne forsamlinga, inklusive fotograf Kjell Rune, deltok på o-avdelingas årsmøte i Gruva torsdag kveld: Stein Ivar, Hege, Trine, Kristin, Frank Egil, Martin, Eivind og Atle.

Antall oppmøtte var like stort som i fjor og sakene gikk unna i en fei. Den fyldige årsmeldinga ble bladd gjennom og kommentert - mye å skrive om! Regnskapet og budsjett framlagt. Et relativt stort underskudd som delvis var tatt inn i budsjettet for i fjor. Mange starter i løp, ekstra mye utskifting av postenheter og litt heng i innbetaling av kontingent fra løpere i våre løp er årsakene. Både tilskudd og mva-kompensasjon på investeringer vil komme oss til gode inneværende år, noe som kom delvis fram i budsjett for 2024. Det var satt opp i balanse.

Valg er spennende saker og en grundig arbeidende valgkomite fikk en stor oppgave som til slutt endte med at alle som var på valg tok gjenvalg!

Styret og andre funksjoner er som følger etter valgene:

LederAtle Pedersen
Styremedlem, nestlederHege Solhjem Melhuus
Styremedlem, kassererStein Ivar Foss
Styremedlem, sekretærFrank Egil Holm
Styremedlem Eivind Bakk
VaramedlemKristin Lerli
TurorienteringStein Ivar Foss og Frank Egil Holm
Ukens Løype
Kjell Rune Logan Halvorsrud
KartansvarligEivind Bakk
ValgkomiteKjell Rune Logan Halvorsrud og Martin Melhuus

Som det kan fornemmes, gikk årsmøtet nokså smertefritt.


Som en avveksling i strabasene, ble det så en pause med vått og tørt. Kristin hadde bakt smakelige kaker til møtelyden!


Så gikk vi over til et medlemsmøte som tok for seg hva vi forventer framover i dette året. Her er en oppramsing av kjente aktiviteter:


 • Treningsløp med O6`ere

 • Sprintcup

 • Finn-Fram-Dager

 • WOW - Verden o-uke

 • Ungdomsløp

 • OG Stafett

 • Bedriftso-stafett

 • GbN 10 år

 • Tur-o

 • Ukens løype

 • Klubbtur til bl.a. MNM i Molde sist i august

Vi har mye å se fram til dette året også!