Fantastisk kveld ved odden vår i Lauglovatnet

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Jun 2024


John hadde som vanlig ordnet med fire fine løyper og godt vær også til årets klubbmesterskap. Det blir det magisk midtsommerkveld av, ved sørbredden av Lauglovatnet. Nesten 30 løpere og publikum hadde tatt turen til Ringvol siste onsdag i juni som vanligvis er oppstarten av ferien for mange. Stor del av disse kom fra familien til Ingrid og Jan Petter Opedal - mange barn og barnebarn.

Løypene, med unntak for nybegynnerløypa,  gikk i  Sæteråsen/Leinåsen øst for vatnet. Vi måtte forsere nærmeste lia og rabben oppover åsen i nylig hogd skog, noe som gikk bra nå som det er ganske tørt. Løpet gikk for øvrig i utrulig fint sommervær uten antydning til småkryp i lufta.

Straks løpet var unnagjort, var det rett i vatnet for mange for å lauge seg. Badetemperaturen var gjenstand for kvalifisert overslag og det lå mellom 15 og 20 grader - anslagsvis. Samtidig var grillen fyret opp det ble kokkelert  et variert utvalg av retter på rista. Som en søt dessert ble det tatt store biter av John sin skuffkake med mandelflak som topping.

Henimot avrunding av kvelden, delte Hege ut premier til alle deltagerne. Noen uttrekkspremier, noen førstepriser og noen for plasser under der, ikke minst til alle rekruttene som gjennomførte i glimrende stil.

Resultater finnes her i Brikkesys.

God sommer med Ukens løype, Turo og/eller de store sommerløpene i inn og utland!

Her kommer et knippe utvalgt bilder fra den store kvelden. John sjekker inn Amund og Edvard på startlista. Far Ola ser til at alt er i orden, mens Johannes og Snorre venter på tur.


Hvordan skal dette gjøres, undres Johannes og Snorre?
Alle er strålende fornøyd med dagens løp og det er like før badinga starter!
Grillmester John har fått fyr på bålet og rista begynner å fylles opp. 

Skuffkaka står også klar sammen med saft og kaffe.
I veteranhjørnet er det avslappet stemning før start.
Ungdommen trenger påfyll etter løpet!
Premieutdelinga er i gang og her er noen klassevinnere f.v. Martin, Jan Petter, Johannes, Snorre, Amund og Edvard.
Kvelden ebber ut og løpere trekker mot parkeringsplassen.
Takk for en flott kveld med gode løyper og trivelig lag!
Klubbmesterskapet fra Lauglovatnet igjen

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jun 2024


Årets klubbmesterskap går i Leinstrandmarka onsdag 26. juni, og vi samles ved Laulgovatnet som tradisjonen har vært. Det vil bli start fra klokka 18.00. 

Vegen blir merket fra Leinstrandvegen, tre kilometer etter at man passerer Klett for å kjøre i retning Byneset. Det er gratis parkering ved Skogly, og derfra er det en knapp kilometer å gå etter merket sti. 

John har lagt fire løyper i Sæteråsen/Leinåsen nordøst for vatnet. Hege sørger for premier til alle. Vi fyrer opp grillen, og alle som ønsker kan stille opp med mat og god tid. Det er også gode muligheter for bading i Lauglovatnet. 

Været skal bli ganske bra. 

Velkommen!
3. løp i karusellen ved Nidelvens skrå bredder

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jun 2024


Bare smil og fordragelighet i Melhus-leiren etter innkomst. Trond, Erlend, Martin, Stefan, Martin M og Atle. 

I bakgrunnen en liten Leik-koloni. Atle ble for øvrig løypevinner i Rød løype.


Nils Ottar Svaan sto som løypelegger også i årets Klæbu-arrangement. Samlingsplass var lagt til skihytta på Lauvåsen, et høydedrag sørover fra skoleområdet i Klæbu i mellom kirka og Nidelva. Vi har besøkt terrenget før og har litt blandede erfaring med den svært skogtette lia ned mot Nidelva - mange ravinedaler er det også å skulle har kontroll på. Terrenget har ikke blitt verken slakkere eller mindre tett siden sist.

Terrenget er likt for alle, så det var bare å sette utfor for løpere fra de 5 klubbene. Vi hadde et perfekt løpsvær: Overskyet og litt over 10 grader. Knotten syntes det var mye enklere å vente på oss ved målseilet - som en slags heiagjeng.

Leik og Melhus hadde også i kveld de største troppene, tydeligvis med overvekt av Hølondinger.Martin og Erlend har vært berett lenge nå etter løpet for servering. 

Kristin og Eivind har nettopp kommet inn.


Martin kunne smykke seg med tittelen løypevinner i Gul løype. Det er ikke verst! Erlend hadde trøbbel med brikken og fikk disk av den grunn. Det var synd, for det hadde nok blitt ei god tid der også. 

Kristin og Eivind nøyde seg med plasseringer ned på lista i Hvit løype denne gangen.Frank Egil og Stefan utveksler noen betraktninger etter sine løp.


Stefan fikk til et kjempeløp i Blå løype med andreplass bare vel 4 minutter bak Ola Keiserås, Leik. Frank Egil fikk til et godt løp i Rød løype og ble belønnet med fjerdeplass.
Rolf Wærnes fra Orkanger, Stein Ivar og Trine flokker seg om et kart. 

Det er tydelig noe interessant på gang!


Stein Ivar slå til med seier i Rød løype omtrent tre minutter framfor Tone Almås, Leik. Fire minutter bak der igjen kom Hege med sin sterke tredjeplass. John nøyde seg med en litt mer beskjeden åttendeplass i samme løype

Rolf Wærnes fra Orkanger kom på fjerdeplass i Hvilt Løype og slo Trine med  tre minutter. Martin M var bare 22 sekunder unna tredjeplassen i Gul Løype.
John og Eivind pakker sammen utstyr og kart etter dysten.

John er løypelegger neste onsdag i Leinstrandmarka.


Vi hadde ikke den største troppen, men fikk flere gode resultater bl.a. tre løypeseiere! Det som er uvant for Melhus er mangel på nybegynnere for der har vi vært best i mange år. I løpet av sommeren må vi grave fra en gjeng igjen.

Leik var suveren i lagkampen igjen med 900 poeng overvekt. Da leder Leik med om lag 2500 poeng. Gledelig var det at arrangørklubben Klæbu var bare 3 poeng bak oss på tredjeplass. 

Resultater fra løpet her: https://brikkesys.no/result.php?id=5834. Det mangler resultater i lagkampen ennå.


Til uke blir det klubbmesterskap ved Lauglovatnet bredd - på odden vår. Vi er lovet det finværet!
Nesten 900 deltagere i årets Verden o-uke / WOW

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jun 2024


Det er nå gått om lag 3 uker siden vi arrangerte Verdens o-uke. Vi hadde vårt største deltagerantall på skolene og ikke minst det årlige fellesarrangementet på Gimseskolene i uka etter pinse. I tillegg har vi talt med våre egne arrangementer som deltagerne i OG-karusellen på Fremo og Ukens løype. Tabellen under viser oppsummeringa som er innrapportert til WOW for i år:

SkoleDeltagere
Høyeggen skole280
Gimse skole350
Melhus vgs136
Brekkåsen skole55
MIL, o-avdeling60
Sum 2024881Bildet viser en fin bukett elever ved Melhus vgs som hadde med elever over to dager. De hadde løyper som gikk litt lenger enn for barneskolen. Martin  var veileder for elever og lærere den ene dagen og Eivind den andre dagen.

Kåre var med å startet opp onsdagen  som ble den dagen med størst aktivitet. Høyeggen arrangerte selv o-aktiviteter på sin egen skole for 1.-4. trinn. 
GODT OPPMØTE PÅ ANDRE LØP I O6’ERN!

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Jun 2024


Det var antydning til trafikkaos på vannskillet mellom Melhus og Buvika onsdag kveld, men rundt 15 biler fikk da klemt seg inn på den vesle parkeringen.


Frank Egil hadde lagt fire løyper i terrenget nordover fra parkeringen på Lauvåsen, i dels blaut blautmyr, gjengrodde hogstfelt, men også fin, lettløpt, mosekledd og åpent landskap i deler av området.

Ingen helt ferske kom til start denne kvelden, så nybegynnerløypa fikk stå uprøvd denne gangen. De 22 deltakerne fordelte seg pent og ryddig på de tre øvrige løypene. Åtte stykker gjennomførte kortløypa på knapt 2km, og raskeste løper i denne runden var Erlend S. Leiren. Atter åtte forsøkte den lengre mellomløypa (knapt 3 km), og her var det Jorid Snefuglli, langveisfarende helt fra Sundsvall for anledningen, som tok den strakeste vegen gjennom skogen. Også i langløypa drøyt 4 km) ble det borteseier, der Jon Røstum fra Gaula var en tanke raskere enn et kobbel med fem hjemmeløpere tett bak.Kveldens yngste deltaker var Edvard Bagøien, som diskuterer veivalg med Ola Hjulstad og Atle Pedersen (til venstre). Familien Seehus Bredland (høyre) tok også denne kvelden turen fra Kvål til treningsløp på Melhus. Sanna, Maja og Emma suste raskt gjennom kortløypa og venter på at pappa Steinar skal komme inn til mål fra mellomløypa.Til venstre drøfter veteranene Martin og Kåre ivrig om hva som var lureste veivalg i mellomløypa, mens Jon Røstum forteller Stefan og Atle om hvordan han knappet inn sekunder her og der i langløypa inn til en trygg seier i klassen.Jorid Snefuglli løper for Trollelg, har en fortid fra Buvika, mens er for tiden bosatt i Sverige. Eivind og Jorid mimrer tilbake til litt forhenværende tider da det var et svært aktivt o-miljø i Buvika med tidvis enorm deltakelse.


Resultatene fra løpet finner du på Brikkesys: https://brikkesys.no/result.php?id=5807

Neste løp er neste onsdag, da det er en ny runde med OG-karusell. Nå er det Klæbu som står for arrangementet: https://www.melhusorientering.no/next/page/terminliste

Vått og kaldt på Hølonda i går kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jun 2024


Fortroppen har humøret på topp og er klar til dyst!

Det ble en bråsving på været fra tirsdag til onsdag morgen. Kaldt silregn satte en liten demper på 2. løp i årets OG-karusell arrangert  av Leik. Samlingsplass var ved Restosetra noen få km etter Jåravegen fra Korsvegen. Ola Keiserås Ingebrigt Eid hadde løypeleggerjobben og la krevende løyper i den tett skoglia øst for Jåravegen. 

Av de 56 løperne var det 9 nybegynnere som stilte opp og alle var fra Leik. i Gul løype derimot hadde vi flere med og Kåre Onsøyen fikk til et godt løp som ble premiert med 2.-plass. Også Martin Melhuus, Emelia Hakkebo Sowa og Martin Nikolaisen hadde flotte tider i løypa.

Hvit løype var det bare Eivind Bakk som deltok og han signert under på lista der. Grønn løype hadde vi derimot et sterkt felt der Stein Ivar Foss ble best av våre med en god andreplass, fulgt av Hege Solhjem Melhuus og John Lerli.

I Rød løype fikk vi vår eneste løypeseier med Trond Nikolaisen - et hav av tid foran nestemann. Johannes Lerli hadde et brukbart løp bland reserne i Blå løype.  Stig Hakkebo deltok i Gul Trim.

Leik på hjemmebane er ofte et brutalt møte - også denne gangen. 1100 poeng skilte Melhus fra Hølondingene som dermed leder med vel 1600 poeng. Ingen god start, men vi har hentet inn lignende differanser før, så....Erlend og Martin har gjort seg fortjent til en aldri så liten påskjønnelse i for av noen godsaker i kiosken.


Resultater fra gårsdagens løp kan du lese på Brikkesys.

Neste uke blir det intern O6`er med Frank Egil som løypelegger. Da satser vi på stigende temperatur!
Turo i sentrum - Vinnerne er trukket!

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2024

Kristin Lerli kan berette om følgende: 

Da er premiene for Tur-O-sentrum i sentrumsuka trukket. Hele 35 kart utdelt og 13 levert inn ferdig utfylt.


Vinnerne ble:   Anne Grethe Tevik         -premie fra Melhusbanken

                          Ingrun Gagnås               -middag for 2 på Kroa kafé

 Vinnerne har fått beskjed.

 

Og husk: Postene står fortsatt ute fram til 23.6.2024.

Kart kan hentes på Melhus bibliotek.