Naturens pusterom

Postet av Turorientering den 10. Mai 2023

TurOrientering – naturens pusterom!

Vi har en spennende nyhet vi ønsker å dele med dere. Orienteringsforbundet og Aktiv mot kreft har nå inngått et nytt og spennende samarbeid som skal bidra til enda større muligheter for landets kreftpasienter. Initiativtageren for dette samarbeidet er Pusteromsbruker ved Bærum sykehus, Turid Williksen. Etter at Turid selv som kreftsyk benyttet Turorientering (TurO) sommeren 2022 for å bygge opp kroppen etter operasjon og påfølgende 6 cellegift-behandlinger gjennom vinteren. Hun opplevde at TurO ikke bare var svært gunstig for å bygge opp kroppens styrke, kondisjon og balanse, men at det også ga en svært god mental terapi, da det å gå rundt og finne poster tok fokus bort fra den uhelbredelige sykdommen.

TurO kombinerer gode naturopplevelser med fysisk aktivitet og hjernetrim noe som gir deg godt humør og nye utfordringer. Det er et tilbud man enkelt kan tilpasse dagsform.

Turenes vanskelighetsgrad har 4 fargenivåer: Grønn, blå, rød og svart, hvor av grønn er for nybegynnere og svart er for de viderekomne. Flere grønne turer er merket for rullestol.

Du bestemmer selv ditt eget tempo, hvor mange poster du vil finne og i hvilken rekkefølge. Postene kan både føres manuelt, eller skanne QR-kode med mobilappen.


Hvordan settes dette opp for Pusteromsbrukere og pårørende?
 • Lokale orienteringsklubber knyttes opp mot de ulike Pusterommene hvor brukere kan melde seg på kurs.
 • Det arrangeres kurs i TurO/ Kart og kompass ved Pusterommene ved oppstart av TurO-sesongen (dvs. mai). I tillegg arrangeres digitalt kurs.
 • Det lages informasjonsmateriell til Pusterommene, som deles ut på kurset og som kan lastes ned digitalt. Deltakerne får utlevert TurO-konvolutt til ønsket område dersom det er flere alternative tilbydere av TurO-opplegg tilknyttet Pusterommet.
 • Orienteringsklubbene skal innen kort tid etter kurset (innen 14 dager) invitere deltakerne ut på TurO i sentralt nærmiljø. Dersom flere klubber har tilbud ved samme Pusterom, kan deltakerne velge å delta på den turen som passer dem best. Minimum en av turene skal være så nær Pusterommet som mulig.
 • Minimum en av Orienteringsklubbene skal, innen 14 dager etter nærmiljø-turen, invitere deltakerne på en TurO-tur i enkelt skogsterreng (deltakerne får kartet til turen dersom de ikke har TurO-pakke for det aktuelle området).
 • Deltakerne får en premie etter registrering av et visst antall poster.
 • Påmelding koster 100kr og dekker kart og kompass, pluss en t-skjorte fra Aktiv mot kreft. 


Prosjektet starter opp med disse 5 Pusterommene:

 • Oslo (Lovisenberg, Ullevål og Radium)
 • Bærum
 • Skien
 • Stavern
 • Kongsberg


Del gjerne denne glade nyheten til andre som du kjenner, eller vet om og er kreftrammet.2 Kommentarer

Har du hørt om TurO-klubben?

Postet av Turorientering den 8. Mai 2023


Bli medlem av vår nye TurO-klubb - sjekk fordelene! 

Turoklubben.no

Årlig medlemsavgift kr 50,-. Ellers ingen forpliktelser, kun fordeler!

Klubben er for alle, for turorienterere og for andre som ønsker å hjelpe turorientering til å utvikle seg til et enda bedre mosjonskonsept med flere tilbud. 

Medlemmer får blant annet tilgang til flere turO-kart gratis av våre arrangører. Allerede nå ligger det 9 turer tilgjengelig ulike steder i Norge som medlemmer får helt gratis, og snart blir det enda flere turer tilgjengelige. Men først må du altså bli et medlem. Dette er et godt tilbud, hvor av medlemsavgiften er nedbetalt bare ved å du velger en av de 9 turene! Vi jobber med flere tilbud fremover. 

Lav årlig medlemsavgift på kr 50,- pr medlem, uansett alder og antall familiemedlemmer. Du som ikke er medlem i noen o-klubb eller lag ønsker vi gjerne å se som medlem. Vi håper også at mange som allerede er medlemmer i en klubb blir medlem og vil støtte norsk Turorientering.

Hvis du allerede er en turo-bruker, benytt samme epost når du melder deg inn som medlem. Medlemmer vil automatisk få de tildelte turer gratis lagt til i app/web i TurOrientering.no

TurO-klubben har ingen krav til deltakelse på dugnad eller verv.

Klubben er et supplement til de lokale etablerte klubbene og samarbeider om tilbudet ut. Dette vil blant annet bidra til å synliggjøre mosjonsaktivitetene til enda flere både sommer og vinter.

TurO-klubben Norge ble etablert i november 2022. Norges Orienteringsforbund er ansvarlig for den nye nasjonale klubben. 

Blir du vårt neste medlem? Velkommen til klubben:-)

Bli medlem nå, gå til turoklubben.no