Lill-O-Dilten, postene 51-60 er satt ut på Linderudkollen!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 30. Apr 2023

De første postene ble satt ut for to uker siden, men mye snø og vanskelig fremkommelighet førte til at de siste postene er ute først nå. Men, bedre sent enn aldri, ikke sant? Dermed er det opp til dere å finne dem.
MiniDilten er komplett - alle postene på de tre kartene er ute!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 30. Apr 2023

I går kom postene 21-30 på Steinbruvann-kartet på plass. Dermed er det bare å komme seg ut, eller? Meldingen fra postutsetteren er nemlig "Stedvis mye snø. Kanskje lurt å vente noen dager?"...  
Vi gjør så godt vi kan!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 29. Apr 2023

Men, i dag brukte en av våre  postutsettere to timer på å vasse rundt i kne/lårdyp snø for å sette ut to poster nord på et av kartene. Dermed ble videre postutsettelse på det kartet satt på vent noen dager.

 Vi kommer sterkere tilbake når det blir bedre tilgjengelighet og hyggeligere med skogsturer for både oss og dere!
Lill-O-Diltens kart Røverkollen, post 1-10 er satt ut!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 28. Apr 2023

Dermed er det bare å ta en flott tur (nærmest en topptur) rundt Røverkollen. Lykke til!
MiniDilten - kart Alunsjøen øst, post 11-20 er ute!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 28. Apr 2023

Det er fine poster, men fremdeles en del snø og veldig vått noen steder i marka (i tillegg til Alunsjøen og Vesletjern selvsagt).
Lill-O-Diltens kart Årvollåsen, post 31-40 er på plass!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 26. Apr 2023

Nå er disse postene på plass, men være klar over at postutsetteren skriver: "Snø stort sett over alt og mye vann på stiene. Minst snø på østsiden av åsen, dvs. ned mot Krigsskolen. Men snøen vil nok forsvinne raskt når det blir varmere i været. Enkelte av stiene var vanskelig å se på grunn av snøen. Anbefaler folk å vente en uke eller to før de begynner postjakten.".

Så ta gjerne en tur, men den blir nok hyggeligere hvis dere venter en stund til det er litt tørrere i marka.
Mulig forsinkelse av utsetting av resterende Lill-O-Dilt- og MiniDiltposter på grunn av gjenværende (og ny) snø.

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 25. Apr 2023

Hei!

På grunn av føreforhold og ikke minst dagens snøvær, har vi gjort en generell endring av åpningsdatoene for de gjenværende kartene fra 1. mai til 8. mai. På den måten håper vi at det ikke blir noen misforståelser i forhold til hvilke poster som er tilgjengelige når vi nærmer oss den tidligere fastlagte datoen 1. mai. 

Men, fortvil ikke! Vi håper at snøsmeltingen fortsetter i rask takt slik at vi likevel kan sette ut de gjenværende postene før den nye datoen - og forhåpentligvis i tide til 1. mai.

Vi vil selvsagt fortløpende legge ut informasjon så snart nye kart er tilgjengelige, slik at dere blir godt informert om hvordan utviklingen går.

Husk: "Den som venter på noe godt..."
Store Gryta, post 61-70. Snøen smelter og postene er på plass!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 23. Apr 2023

Nå er det nye fine poster å finne i skogen! Denne gangen er det kartet Store Gryta med post 61-70 som er på plass. Dermed kan dere få en fin skogstur selv om temperaturen og nedbøren faller i noen dager fremover. Husk på at postene for øvrig er ute helt frem til 8. oktober, så det er god tid til å rekke det hele.

Vi vil minne om at dere kan oppleve mer enn å finne poster på turen. Tenk for eksempel på konsekvensen av at et tre er fjernet i løpet av vinteren for oss som driver med turorienteirng (og skal sette opp postskjernene), i forhold til hva det betyr for stokkmaurene som bodde der...

 
Lill-O-Diltens poster 41-50 (Grefsenkollen) er på plass!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 17. Apr 2023

Stort sett er det snøfritt, med unntak for ved post 46 og 47 der det er opp mot 50 cm snø. I tillegg er det mye snø og is på stier både i dette området. 

Det er dessuten glatt stedvis i forbindelse med MiniDiltpostene på Hestejordene-kartet, særlig til post 3 og mellom post 6 og 7. Her er det en del is og bratt.

Hvis dere tenker på å ta en tur de nærmeste dagene, anbefaler vi på grunn av disse føreforholdene bruk av piggsko eller i det minste brodder for å sikre en trygg tur i skogen. Det er jo greit å slippe et oppfølgende besøk til legevakten nå som våren er godt i gang, ikke sant?

GOD TUR!
MiniDilten post 1-10 Hestejordene er på plass!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 17. Apr 2023

Nå begynner det å hjelpe med snøsmeltingen så pass at vi har fått ut de 10 postene på Hestejordene-kartet. Noen steder er det helt bart, mens det andre plasser er nokså mye snø igjen. Men, vi følger med og setter ut postene der vi synes at det er hensiktsmessig. 

God tur!
Postene kommer ut når det er egnede føreforhold - hold ut!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 7. Apr 2023

Vi ser at det er mange som venter på (og gleder seg til) at postene i Lillomarka kommer på plass, men det er ennå ikke snøfritt nok til at postene kan settes ut. Snøforholdene endrer seg imidlertid raskt og vi vil fortløpende legge ut meldinger når postene på de ulike kartene er på plass i marka. Alle postene skal dessuten helt sikkert være på plass til 1. mai, slik som det står på kartene, bortsett fra fjernpostene som på grunn av hensyn til dyrene i området settes ut til 1. juni.

Det er dessuten kommet spørsmål om hvordan noen har klart å klippe på flere poster enn hva som er satt ut i Lillomarka. Vi minner om at dette skyldes at de har besøkt de gjestepostene i Ola Dilt som er ute.

Dere finner alle tilgjengelige turer i Tur-o-Appen og på nettsiden www.turorientering.no/Lillomarkaol
Velg "turer" på nettsiden og se hvilke dator turene er åpne for, så finner dere alle tilgjengelige turer.

"Den som venter på noe godt, får mange flotte turer i Lillomarka utover våren og sommeren!"