Bestilte merker kan hentes på Norli bokhandel, Grorud senter i perioden 22 - 29. november.

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 17. Nov 2022

Dere som hadde bestilt merker, men ikke kom til avslutningen sist lørdag, kan hente de på Norli bokhandel, Grorud senter i løpet av en ukes tid - 22. - 29. november.Takk for en stor interesse for årets Lill-O-Dilt og Minidilt!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 14. Nov 2022

Et drøyt halvt år har gått raskt og forrige lørdag markerte vi sesongavslutningen med en tradisjonell avslutning av årets sesong på Grorud Senter. Velfortjente merker og plaketter i ulike valører ble hentet, og vi fikk tid til en hyggelig prat med både nybegynnere og erfarne turgåere.

Tusen takk for en god innsats! Vi håper at vi sees rett før påsken i 2023 på Grorud senter ved åpningen av turorienteringssesongen. I mellomtiden ønsker vi dere en god og forhåpenligvis snørik vinter. 

 Siste innspurt i Lill-O-Dilten og Minidilten!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 5. Okt 2022

Nå er det få dager igjen av årets Lill-O-Dilt og Minidilt! Hvis du ikke har rukket å ta alle postene ennå, det det fremdeles mulighet til å bruke resten av uka til å få det til. Det er elles gode grunner til å fortsette å bruke Lillomarka, enten det er for å komme seg ut eller hvis det i tillegg er ønske om litt tradisjonell sopp- og bærplukking.

For øvrig passer vi på å takke for den store interessen for turorienteringen, selv om pandemirestriksjonene har utvidet mulighetene for en variert fritid.

Vi er godt i gang med planleggingen for 2023 og ser frem til en spennende sesongstart ved påsketider neste år.
Briller funnet ved post 26 i Lill-O-Dilten.

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 18. Sep 2022

Et par briller er funnet ved post 26 på Store Gryta-kartet. De er tatt vare på, så bare ta kontakt med oss så kan vi videreformidle henvendelsen til finneren.

Så får vi bare håpe på at brilleeieren klarer å lese denne meldingen...Ikke ta risker når du kantareller!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 10. Aug 2022

Nå kan du høste av de erfaringene som du har fått i løpet av turene så langt i løpet av våren og sommeren. Hvis du har lagt merke til hvor det har vært på gang med sopp, blåbær og tyttebær, er det bare å gå ut med kartet i hånd for å høste av naturen!

Soppsesongen er godt i gang, men hold deg til trygge arter og ta som sagt ingen unødvendige risker. De som hevder at all sopp er spiselig, glemmer å fortelle at for noen arter gjelder dette kun en gang...

Blåbær kan du finne både der det står Lillo-dilt-poster og andre steder i skogen.

Unntaket er kanskje molter. Den begrensede forekomsten av molter i Lillomarka har ført til at vi har ventet med å legge ut bilde av molte til vi har rukket å plukke der vi pleier å kunne finne molter, men det er forhåpentligvis nye muligheter for dere også i 2023...

Vi ønsker dere fremdeles mange gode turer i Lillomarka!Fjernpostene 71-80 er på plass i skogen!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 1. Jun 2022

Nå er juni her og fjernpostene 71-80 står ute og venter på dere. Med disse postene er alle Lill-O-Diltpostene ute i skogen.

Kanskje kan dere finne spennende spor - som vi gjorde sist helg - etter bjørn? (I Nord-Värmland, ikke i Lillomarka.)

Bjørnesporet er større enn størrelse 40. Dette er en bakfot. Det runde er en framfot. På bildet under er en lang rekke gode spor. 
 


3 Kommentarer

I en nær fremtid er fjernpostene ute!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 24. Mai 2022

Nå er det kun en drøy uke til våre fjernposter i nordre Lillomarka settes ut. De er på plass onsdag 1. juni og da kan dere ta enda en flott tur i vår kjære Lillomarka.

Siden vi ennå ikke har vært på plass i det aktuelle postterrenget, legger vi med et stemningsbilde fra en skogstur fra slutten av 1960-tallet, dvs. omtrent samtidig som da Lill-O-Dilten ble startet opp.

Husk på å ta noen bilder da dere er ute og finner poster - kanskje de også kan komme til nytte om en femti års tid?Åtte ekstraposter på plass i området ved Lillomarka arena.

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 6. Mai 2022

Nå er ekstrapostene på plass. De står ute frem til og med 7. juni. Det betyr at dere rekker å ta en tur i et relativt bynært terreng før dere fra 1. juni kan bevege dere helt nord i Lillomarka for å finne fjernpostene i terrenget mellom Sinober og Sørskogen.Nå er alt på plass - så langt!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 26. Apr 2022

Samtlige Lill-O-Dilt og Minidiltposter som skulle være ute til 1. mai er nå på plass i skogen, også post 11-20 på Romstjernkartet. Det ser ut som om det er mange av dere som også har fått tatt noen turer. Det gleder oss at det vi synes er artig også blir satt pris på av dere.

Kanskje dere har truffet på mer i skogen enn selve postene?

Det er nettopp natur- og vilthensyn som gjør at vi må vente med å sette ut fjernpostene ved Sørskogen/Sinober til 1. juni.

Hvis dere imidlertid allerede skulle ha klart å "bruke opp" postene så langt, minner vi om at ekstrapostene "Lill-O-Dilt-dagene" på Huken-kartet settes ut 7. mai. De blir stående ute til 5. juni, så det gir en mulighet for å kunne ta postene i løpet av noen forhåpentligvis flotte forsommeruker. Egnet parkering er ved Badedammen, ellers er det en egnet bussholdeplass ved Lillomarka barnehage i Hukenveien (rute 62 som går fra Grorud senter).


18 Kommentarer

Grefsenkollen - 10 nye poster på plass!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 25. Apr 2022

Nå er det enda et kart som har tilgjengelige poster! På Grefsenkollen er det et variert terreng, med både solfylte sørskråninger og mer skyggefulle partier mot nord. Det kan være krevende å ta alle postene i det delvis bratte terrenget på en tur, men dere har jo hele sommeren på dere så det er ikke noe stress! Les kartet og planlegg hvordan dere kan finne en optimal rute så kan dere få en hyggelig stund i natur med fin utsikt. Det er for øvrig et terreng der man kan treffe på mange hyggelige turgåere, skjønt ikke nødvendigvis så mange japanere?


Men, på den andre siden så risikerer dere heller ikke å gå dere fast i noen bambuskratt på Grefsenkollen...

GOD TUR!Masse poster er ute!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 21. Apr 2022

Alle postene på Alunsjøkartet er ute og også på Store Gryta! God tur til alle!


2 Kommentarer

Tips før tur - og den morsomme elgtiss-soppen

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 18. Apr 2022Her kommer et tips til ivrige turorienterere. 
Vi i komiteen ble overrasket rett før jul om at mye av alt arbeidet vi hadde gjort klart i gammel programpakke og med poster og QR-koder - det var forgjeves. Noen poster var satt ut (mange hensyn å ta i komitedeltakeres liv) med QR-koder på. - Og så måtte QR-kodene byttes med nye. Samtidig renummererte vi postene, slik at mange poster fikk nye nummer i forhold til hva de først ble planlagt med. 
Nå står det altså noen poster ute som ikke er annonsert, fordi de ikke har riktige QR-koder. For å hindre dere i å gå forgjeves på postjakt - og for å slippe enda mer ekstra arbeid for komiteen - har vi ikke åpnet disse postene for stempling. Det er et tegn for dilterne om at postene ikke er klare. 

Tipset er:
Sjekk om turen du har lyst til å gå er "åpnet" i app eller på nettsiden Turorientering.no/lillomarkaol. Vi planlegger at alt av "vårposter" er på plass til 1. mai. Fjernpostene åpnes uansett ikke (og settes heller ikke ut) før 1. juni. Det er av hensyn til viltet.

Vi vil fortsette å annonsere etter hvert som postene blir klare for dere i skogen. 
I mellomtiden kan dere nyte "elgtiss-soppen" som dere kan få øye på nå akkurat når snøen har gått. Den vokser kun der elgen har tisset.


Flere Minidilt-poster er ute. Nå gjelder det Hestejordet.

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 18. Apr 2022

Minidilt-postene 1-10 på Hestejordet er nå satt ut. Det er lite snø i terrenget, men fortsatt en del is på stiene. Så vi anbefaler å gå i lyngen.Postene MD21-MD30 ved Steinbruvann står nå ute

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 5. Apr 2022

Vi kan nå melde at postene 21-30 i Minidilten, ved Steinbruvann, er satt ut i skogen. 

Postutsetteren melder om mye snø mot post 23 og overraskende mye snø på vestsiden av Stokkvann. Dere blir derfor anbefalt å ikke ta den veien mellom post 24 og 25 før vi har hatt en litt lengre varm periode.
Isen på vannene er definitivt ikke å stole på lenger. Legg veien rundt. 
Postene på Årvollåsen (postnummer 31-40) er også satt ut!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 3. Apr 2022

Her går det unna! Nå er også postene på Årvollåsen (kart og tur) satt ut. Postutsetteren melder om mye barmark, men også 20-40 cm snø i terrenget. Det er litt is på stiene. Vi anbefaler alltid piggsko på orientering.
Postnumrene er 31-40.
🌲🌲🌳🌳
Nå kan dere gå til Lilloseter og kjøpe Lill-O-Dilten og Minidilten der!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 3. Apr 2022

Legg turen til Lill-O-Seter, kjøp en kaffe og en bolle - og en kartmappe!Postene på Røverkollen (postene 1-10) er ute i terrenget!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 3. Apr 2022

Nå er postene på kartet (turen) Røverkollen satt ut og står der med QR-koden klar til dere kommer. Dette er postnumrene 1-10.
Det er litt snø i terrenget, men med godt humør og turlyst, vil det gå fint! 
God tur!
😀


Fin åpningstur fra Grorud senter

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 3. Apr 2022

I går var det åpning fra Grorud senter. Mange gamle kjente svingte innom for å få hjelp med ny app, få dagens kart og slå av en prat.
Det var veldig hyggelig å ses igjen til vanlig åpning etter koronatiden!
Åpningspostene blir stående ute til 2. mai og turen er egnet for vogn, sykkel, spasertur og mange små pauser på lekeplassene og i klatretunnelen på Ammerud hvis du vil ta med småbarn. Kartet laster du gratis ned i app eller på nettløsningen og skriver ut på papir. selv.

P01 var lett å finne.

Klatretunnelen på Ammerud

Busstur med stødig sjåfør.

Vaffel med jordbærsyltetøy. Mmmm.3 poeng per post for Stolpejakten i Lill-O-Dilten og Minidilten

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 2. Apr 2022

Vi har oversett skrivefeilen på papirklippekortet bakpå kartmappene for Minidilten og Lill-O-Dilten. Der står det 5 poeng per post, men det blir bare 3 poeng for hver av postene. Inne i hver av mappene står det at alle postene i Stolpejakten gir 45 poeng. Det er 15 poster - og det er 3 poeng per post.

Vi beklager at vi overså denne feilen under kontrolljobben.Nå er vi i gang!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 2. Apr 2022

I dag var det en aktiv åpning av årets Lillodilt på Grorud senter. Der kunne vi stå varmt og godt og dele ut kart samtidig som vi fikk skravlet med mange gamle og nye turorienterere. 

Vi håper på å treffe flere av dere på tur i Lillomarka helt frem til høsten.

God Tur!


3 Kommentarer

Hvordan finne klippekort for postene? Og hvordan finne dagens kart hvis du ikke kan hente på Grorud senter?

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 2. Apr 2022

I dag braker det løs med 20 poster tilgjengelige. Alle har gratis digitalt kart (Åpningsdag Grorud senter og Stolpejaktposter på Romsås). Det er også mulig å laste ned mobilvennlig kart der du kan få den blå prikken som viser hvor du er. Kartene finner du under de tilhørende "turene" her i nettløsningen.
"Klipping" på postene skjer raskt og greit med QR-kode og moderne mobiltelefon. Eller du kan skrive ned koden og registrere i nettløsningen - eller sende inn papir"klippekort" med kodene ved sesongens slutt.
Det digitale klippekortet er i den nye nettløsningen delt opp i småbiter og du finner det under hver "tur" (kart). 
Nettløsningen finner du på "turo.no/lillomarkaol". Det kan være vanskelig å følge lenken fra Facebook. Da kopierer du lenken inn i adressefeltet i nettleseren istedet.


Åpningsdagen for Lill-O-Dilten - Møt oss på Grorud senter 2. april kl. 10-13.

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 1. Apr 2022

Nå starter vi og kommer du til Grorud senter på lørdagen kan du både treffe oss, hente et kart med fem åpningsposter og sikre mange fine turer i Lillomarka utover året ved å kjøpe Lill-O-Dilten og/eller Mini-dilten. 

Åpningspostene ligger på Grorud og Ammerud og de er lett tilgjengelige for alle. Postene blir stående uten fra 2. april til 1. mai, så det er god tid tid til å rekke å finne postene i løpet av den tiden.

VELKOMMEN!Nå er Lill-O-Dilten og Mini-O-Dilten til salgs!

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 24. Mar 2022

Kjære turorienterer!
Nå har vi fått ut årets turorienteringshefter til tre av våre salgssteder, Esso på Kalbakken, Milslukern og Norli Bokhandel på Grorud senter. I tillegg kan vi også tilby selvbetjeningssalg på trappa i Vestbyveien 10 (kun vipps). Vi legger melding her når de andre salgsstedene har fått hefter.
Postene er ute fra 1. mai, men avhengig av føreforhold i Lillomarka prøver vi å sette ut poster tidligere. Dette blir fortløpende meldt her. 2. april er åpningspostene og stolpejaktpostene på Romsås ute. Dere har 4 uker på dere til å ta åpningspostene, mens Stolpejaktens poster står ut sesongen.

Vi gleder oss veldig og vi håper at dere også gjør det!

GOD TUR


1 Kommentar

Publisering på nett og trykking av kart skjer denne uka, uke 11

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 15. Mar 2022

 

Viktig melding: Har du gammel Turo-app, må du fjerne den og laste inn på nytt. Nye versjoner kommer ofte, så det er lurt å sette at mobilen skal oppdatere apper automatisk.

Det er også viktig å være klar over strukturen i den nye nettløsningen. En «tur» er det samme som postene på et kart, slik det er organisert på papir. Hele Lill-O-Dilten finner du i turpakka med samme navn. Tilsvarende blir det for Minidilten.

Turpakka får samme pris digitalt som papirutgaven. Men kjøper du papirutgaven, får du digitale kart for å skrive ut selv eller ha på mobilen «på kjøpet» i det som kalles «konvoluttkode». Denne er unik for hver kartmappe. Koden bruker du på «Min side» under «turorienterin.no/lillomarkaol». Da får du laste ned de elektroniske kartene uten å betale ekstra. Ønsker du å kjøpe kun ett kart digitalt, vil det koste 100 kr per kart. Dette passer kanskje best for folk som bare besøker Oslo ei helg. For oss andre som bor her og vil ta mange poster, er «turpakke» best.

Vi trykker kartene denne uka og håper på å få dem til butikkene i neste uke. Selvbetjeningssalg i Vestbyveien 10 med kun Vippsbetaling, kommer i drift så snart kartene kommer til oss. Da legger vi ut melding til alle om det.

Vi forsøker å være litt miljøvennlige, så når kartene er pakket i en plastpose, er det fordi den er av spesiell kvalitet og kan være kartmappe på alle turene i sesongen.


8 Kommentarer

Publiseringsdato for Lill-O-Dilten og Minidilten nærmer seg.

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 10. Mar 2022

Den digitale løsningen er helt ny og en del er forskjellig fra tidligere år. Her vil jeg tipse om noen endringer dere kan gjennomføre mens dere venter. 😊

Eventuelt lage ny bruker.
Turorientering.no ligger nå under IdrettenOnline. Hvis du har vært inne i den før, har du bruker. Ellers lager du en ny bruker med et godt passord. Vi får ikke overført noen data fra tidligere år, så historikken blir ikke tilgjengelig lenger.

Last inn ny app på mobilen.
Den heter også Turorientering.

Finn den nye turbloggen. Forvirrende nok, skal du ikke velge "Turblogg" på øverste linjes meny når du er inne på Turorientering.no, men "Nyheter" på menylinja under navnet vårt: Lillomarka OL. 

Flere tips kommer når turene publiseres.

Bildet under viser en maurtue der grønnspetten har vært på ferde på vinteren for å finne næringsrik maurmat. Dette kan vi glede oss til å se når det blir farbart i skogen, før maurene har rukket å reparere tua.


Sesongforberedelser i Lill-O-Dilten

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 24. Feb 2022

Vi jobber med Lill-o-dilten og kontrollerer og kontrollerer. Med hele 4 skjermer til sammen gikk det litt lettere. Det er mye som skal stemme når vi har 166 poster, 16 kart, områder og "turer" tar dette lang tid.
Men vi nærmer oss åpningen på Grorud senter lørdag 2. april. 😁🌲Sesongen 2022

Postet av Lillomarka Orienteringslag den 2. Feb 2022

Hei alle sammen!
Vi jobber med å sette oss inn i den nye måten å styre Lill-O-Dilten på i den nye programpakka.
Poster og "turer" vil ikke bli synlige i nettløsningen før vi har satt postene ut i terrenget og så publiserer "turen" (vi har valgt at hvert kart i papirutgaven er en "tur" i nettløsningen). Vi annonserer her og på Facebook-siden når postene kommer ut i skogen (det blir blant annet avhengig av snømengden i terrenget).

Etter hvert vil vi legge ut innlegg her for å veilede dilterne våre, slik at vi sammen kan bli gode brukere på Turorientering.no.
Bildet under er historisk, men vi kan jo drømme om våren med hjelp av det. 


4 Kommentarer