Oslo: Ta vinterposter og en velfortjent eplekake på Frognerseteren!

Postet av Turorientering den 22. Feb 2024

Arrangør Heming har lagt ut flere turer i kremen av Nordmarka!


Beste Nordmarka; Frognerseteren, Skjennungen, Bjordammen og Kobberhaugen!

TurO-arrangør Heming Orientering har nettopp lagt ut mange vinterposter som står ute helt frem til 15 april. SkiTurO som er et familievennlig turopplegg for den fine hvite årstiden! Fire turer/kart og til sammen 40 poster plassert i “indrefileten” 
av Oslos ski-eldorado Nordmarka! 

SkiTurO 1 er en Grønn tur og har 10 nærposter plassert i det mangfoldige løypenettet i og rundt Frognerseteren og Øvresetertjern. Løypene som er oransje på kartet er ikke alltid er oppkjørte, men det er som regel noen før deg som har tråkket løype – gjennom et nydelig terreng! Vi anbefaler klassiske skiene på akkurat denne turen:-).
NB! Denne turen er gratis for medlemmer av TurO-klubben! 😃 Les mer om dette tilbudet og hvordan man blir medlem her: turoklubben.no


Parkering og #Ruter
I området her er det mange parkeringsplasser, både ved Hemingseter (syd for Frognerseteren), Frognerseteren/Sporten, Øvresetertjern og Tryvann, eller man kan ta T-banen til Frognerseteren stasjon.


Nyttig informasjon:

  • Alle skiløyper er ikke alltid preparert og snøforholdene kan variere gjennom sesongen. Sjekk dagens føre og preppestatus i appen iMarka eller på skiforeningen.no/utimarka/foremelding/. Løypene i akkurat dette området kan også sjekkes i appen/nettstedet Skisporet (Nordmarka syd BYM).
  • Alle postene er ment for å kunne nås med ski på bena. Vær så snill å vis hensyn og ikke gå med annet fottøy i preparerte skispor.
  • Ikke forsøk å gå over vann som ikke er merket med bambusstikker og hvor det tydelig er kjørt opp løype med scooter.

Da er det bare å starte opp jakten på 40 poster og skanne hver av dem med appen. Postene står ute til og med 14. april 2024.

Har du ikke TurO-appen? Last appen ned her: App Store og Google Play

Mer om tilbudet kan leses her; Hemings Ski-TurO

God tur!:-)
Vestfold - enda flere vinterposter å ta!

Postet av Turorientering den 2. Feb 2024

Vestfold - 25 gratis poster i Holmestrand/BotnemarkaBotnetrimmen 2024

Botne Skiklubb Årets sesong starter med Skijeger nå den 2. februar.

25 gratis poster er fordelt i våre flotte skiløyper, fra Hvittingen i nord til Strange i sør. Løypeprepareringen i vårt område holder høy kvalitet, og gode snøforhold gir forventninger om en god skisesong til over påske. Vær imidlertid oppmerksom på at snøforholdene kan variere utover vinteren, slik at oppdaterte skiløyper ikke er noen garanti.

Postene er fordelt i to litt ulike områder, men løypenettet ser sammenhengende ut, så det er likevel i prinsippet ett område.

Botnemarka-rundene går i flott skogsterreng med gode utsiktspunkter og rasteplasser. Besøk også turistforeningens hytter i Botnemarka. Brannåsen og Nordre Løkenseter holder åpent på søndagene med salg av vafler, saft, kaffe og mer. Fra Hvittingen er det god utsikt over Oslofjordområdet og landområdene vestover. Lysløypa fra Botnestua via Brannåsen til Høgås er også tilrettelagt for skøyting.

God tur!