Bra start for BSK

Postet av Asgeir Rolf Gundersen Kråkenes den 10. Jan 2018


Første Norges Cup-helg for juniorer ble i helgen arrangert på Beitostølen, og Asgeir Kråkenes oppsummerer det som ble en fantastisk start for juniorgruppa.

Totalt stilte over 950 løpere til start, fordelt på de tre konkurransedagene. Klassiskdistanse sto på programmet fredag, etterfulgt av skøytesprint lørdag og distanserenn skøyting søndag. Beitostølen bød på minusgrader og vinterlige forhold, toppet med solide vindkast søndag. En BSK-tropp på 12 løpere deltok i løpet av helgen, noe som er ny klubbrekord!

BSK-troppen ankom onsdags kveld, før løypegjennomgang og testing av ski torsdag. Deretter var det bare å legge beina høyt før morgendagen. Vi bodde sammen med resten av Team Kollen på SAS-hotellet, kretsens juniorsamarbeid mellom klubbene. En bra gjeng!

På fredagens klassiskrenn ble Jenny Pedersen (K19/20) eneste poengplukker for BSK, med en fin 27. plass. Likevel var flere BSK-løpere nærme topp 30 og poengplass, med Tina Knutsmoen (K19/20) som 37, Vegard Lund Røer (M18) med en 31. plass, Eirik Ophus (M18) som nummer 34, Henrik Husdal (M19/20) på 36. plass og Simen Munch Wahl som 41 i samme klasse.

På klubbmøte på kvelden samme dag ble det satt et litt hårete mål om 100 poeng på sprinten neste dag, men som skulle vise seg å innfris! Vegard tar seg videre fra prologen og går inn til en sterk 18. plass. Deilig for Vegg, som har hatt mange sprintøkter i oppkjøringen til årets sesong! Simen går inn til en solid 10. plass, etter å ha vunnet sin kvartfinale. Jenny går inn til en 14. plass, mens Tina tar seg helt til finalen og går inn til en sterk 4. plass i samme klasse. Videre fulgte jeg og Paal Bjørnstad på 59. og 130. plass i M17, Eirik og Nicolai Henriksen på 75. og 115. i M18 og Henrik Husdal, Herman Andreas Andersen og Sebastian Endrestad som 94, 164 og 112 i M19/20. Viktig å legge til at vi i BSK virket å ha veldig gode ski lørdag, så en stor takk rettes til Eirik og Joakim i vogna, samt Knut Arne Røer som også bidro til gode ski!

På søndagens skøytedistanse unnslapp man noe av det voldsomme været som var meldt, hvor de eldste gutta i M19/20 kjempet seg gjennom tre ganger 5 kilometer. Simen klinket til med en 6. plass, Henrik med nok en 36. plass og Herman inn til en god 59. plass. Vegard tar nye poeng som nummer 28, og Tina og Jenny blir 23 og 25 i en litt forkortet løype grunnet været. Ingvild Fossgård (K18) kommer opp til søndagen og går inn til en fin 65. plass. For å oppsummere helga under ett har den vært bra med BSK-øyne, men også for Oslo skikrets, hvor Team Kollen setter rekord med over 1000 poeng både fredag og søndag. Dette er det bare å bygge videre på, før neste NC-helg venter om en drøy måned på «hjemmebane», med BSK som medarrangør!

//Asgeir Kråkenes

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.