Informasjon om orienteringssesongen

Postet av Førde Idrettslag den 12. Apr 2020

Hei alle sammen, og fortsatt god påske!

Det er ei spesiell tid vi er inne i, og eg håper det går bra med dåkke alle.

Koronaviruset rammer hardt rundt om i heile verden, og da blir det i den store sammenhengen en bagatell at vi ikkje får drive med o-sporten slik vi er vandt til.

Kommende onsdag var det også i år planlagt kickoff i Movika. Dette og all annen organisert idrett er innstilt til 15/6 så langt. Om det blir utvida lenger fram veit vi ikkje ennå.

Men litt o-aktivitet er det lagt opp til. Vi prøver å få lagt løyper kvar veke på dei plassane som tidligere var bestemt. (sjå vedlagt O-brosjyre)

Løypene blir lasta opp i ein App som heiter Usynlig-O (les meir om det her: https://usynligo.no/ ). Den kan alle som ønsker laste ned på telefonen og finne dei forskjellige løypene i. Bruken av denne appen er gratis. Der finn de kartet som de kan skrive ut og ta med, eller bare bruke kartet på telefonen. Når du har starta løypa og komt til en post, så gir telefonen beskjed om at du er på posten. Der er ikkje hengt ut poster eller stemplingsbukk i skogen.

Pass på å les korleis den virker, og kva du må gjere med telefonen for at alt skal virke optimalt. Fint om de registrerer resultatet i appen, slik at vi har oversikt over kven som deltek med tanke på premiering av løpa i haust. Viss vi får det til så blir resultata lasta opp i Eventor slik som vi pleier. Vi får sjå kor godt dette virker og om vi klarer å premiere ut fra antall løp som tidligere år. (sjå o-brosjyre for premiering) 

Vi lar løypene ligge fra søndag til søndag før vi laster opp resultata, men de må gjerne bruke løypene for trening utover dette. Så det er bare å finne ein passande dag å komme seg ut i marka på 🙂. Allerede no ligg det ute to løyper med start ved museet i Movika.

Følg med på FB og heimesida vår for info, og lik å del gjerne innlegga slik at flest mulig får med seg det som skjer.

Turorienterings tilbud er også snart klart. Her blir det alt fra grønne turer som ligg lett tilgjengelig for alle, til svarte turer som er meir krevande og lengre turer.

Løypene er lagt på flotte plasser i og rundt Førde, så følg med på FB og heimesida.

Løypene kan de finne her: https://turorientering.no/forde/ når dei er klare.

Pass på når de driv med o-aktivitet og forhold dere til Folkehelseinstituttet sin anbefalinger.

Sjølv om vi no ikkje har organisert tilbud som vi pleier kvar onsdag, så oppfordrer eg dåkke til å betale medlemskontingent til FIL for å støtte opp om klubben.

Er du ikkje medlem, så kan du registrere deg her: https://minidrett.nif.no/

Vi blir også svært glad om de kjøper sesongkort for å støtte o-gruppa. Priser og betalingsmåte står i o-brosjyra.

Obrosjyra2020 fram og bakside.pdf

Obrosjyra 2020innside.pdf

Er det noke de lurer på eller ønsker å fortelle, ta kontakt med meg på mail 🙂

Oppfordr gjerne andre til å prøve orientering!

 

Med helsing

 

Knut Even Hole

FIL-Orientering

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.