Kristoffer løp med spurttrøya men vant klatretrøya i helgas Tour de Trondheim

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2020

Noen sportsidioter benker seg foran TVen og ser på Tour de France, andre sportsidioter står tidlig opp om morran og deltar på Tour de Trondheim. NTNUI arrangerer Tour de Trondheim over tre dager med sprint på fredag, mellomdistanse på lørdag og langdistanse på søndag. I Tour de Trondheim kjemper ungdommene om trøyer akkurat som syklistene gjør. Det er gul ledertrøye, polkadot-trøye for klatrerne og grønn spurttrøye. Ungdommen synes dette er veldig gøy. Noen satser på spurt og andre satser på klatring, akkurat som proffsyklistene i Tour de France. 

I Tour de Trondheim er det lagt inn et klatrestrekk som det er om å gjøre å løpe raskest. Alle løperne har dette strekket, også de eldre løperne selv om de ikke konkurrerer om trøyer. De over 50 føler at dette er et krabbestrekk, ikke et klatrestrekk. De priser seg lykkelig for at de ikke deltar i kampen om trøyene.

Vår egen Kristoffer satset knallhardt på å vinne spurttrøya i klassen H 15-16. Han løp raskest fra siste post til mål både på både fredag og lørdag. I dag fikk han grønn trøye før løpet. Motivasjoene var å gi allt i spurten slik at han fikk trøyen med hjem til odel og eie. 

Slik ble det ikke. Kristoffer er også en god klatrer og løp fort opp klatrestrekket. Han løp f.eks 40 sekunder raskere enn Stein Ivar og Atle som mer eller mindre krabbet opp bakken med blodsmak i munnen. I orientering må man finne posten, også på klatrestrekk. Flere av de som kjempet om klatretrøyen bommet stygt på posten, og vipps så hadde Kristoffer både klatretrøye og spurttrøye. 

Klatretrøya har høyere ranking enn spurttrøya, så Kristoffer vant polkadot-trøya. Regner med at Kristoffer bruker den  på neste treningsløp. Så kan vi andre prøve å henge på han i oppoverbakkene. 

I tillegg til Kristoffer deltok Trine, Hege, Stein Ivar, John og Atle på Tour de Trondheim. De vant ingen trøyer, men fine løpeturer i Bymarka, i tillegg rakk sportsidiotene hjem for å se sluttspurten i Tour de France.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.