Svart tur Katthusdalen er satt ut

Postet av Konnerud IL den 14. Mai 2022

Nå er de siste 9 turmålene for sommeren, postene 72 - 80, på plass i skogen. Denne gangen er er området Katthusdalen det gjelder. 


Deler av turen går i omgivelser som, med stor sannsynlighet, aldri tidligere har blitt benytta til turorientering. Vi snakker her om Solligbrenna - post 75.Noen ord fra postutsetter Reidar:
"Dette er en flott tur som gir utsyn i mange retninger. Turen går for en stor del i områder der det er lite ferdsel. Vi har derfor gjort en innsats med å rydde traseen litt. Man må likevel være påpasselig noen steder for å klare å følge stiene. Det er også verdt å merke seg at kartet er i målestokk 1:15 000 (1 cm på kartet er 150 meter), og høydeforskjellen mellom høydekurvene (ekvidistansen) er 10 meter, mot vanligvis 5. 
Total distanse på turen med parkering ved Tabor er 12-13 kilometer, og det er mange høydemetre som skal forseres opp til Leitjernstoppen. Man må derfor regne noen timer til turen. Gode matpakkemuligheter finnes blant annet ved post 75 og oppe på toppen. Der er det til og med en benk med flott utsikt mot syd og øst. 
Et lite tips angående post 74: Det er ganske myrlendt helt fra man kommer ned på veien, uten at dette synes på kartet. «Kartmyra» er imidlertid stor og ganske tydelig, så det bør kunne gå greit å finne posten."

Post 75 - Sollibrennfjell

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.