Sommerløpene i Nord-Østerdal 2022

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jul 2022


Melhus var også i år representert under Sommerløpene i Nord-Østerdal. Løpene gikk på Røros, Haltdalen og i Ålen.

Bildet er fra Løbergsvollen ved Riastveien i Ålen og viser en salig blanding av løpere fra Leik (Mai Iren Almås, Tone Almås og Ola Keiserås), Orkanger (Rolf Wærnes) og Melhus. 
Trine hadde ordnet med standsmessig overnatting denne gangen også. Skjerdingstadvollen i Hånesåsen mellom Røros og Os er en flott plett på jorden!

Her er det flere soverom med mange senger, stue, kjøkken, innedo og dusj.
Trine, Hege, Stein Ivar og Eivind kom fredag kveld, mens Klara og Atle kom lørdag.

Over ser du Trine sin utmerkede kyllingsuppe med tilbehør servert fredag kveld.

Lørdag disket Klara og Atle opp med surpølse med tilbehør - en lokal spesialitet som ligner morrpølse av rein.Vi starter med tre bilder fra fredagens mellomdistanse i Orvos like nord for Røros. De er tatt ved innkomsten av Hege.
Kartet var deler av Enarsvola og løpet gikk i skogsterreng med en del einer og tuer og i skråli. Kartet hadde god kvalitet tegnet av Roar Forbord.
Av våre løpere var Hege best resultatmessig med en knepen 2.-plass, mens Stein Ivar hadde også et godt løp tidsmessig vel 7 minutter bak vinneren. Trine og Eivind var også fornøyd med løpene sine.Lørdagen opprant med oppholdsvær og ikke aller verst temperatur. På tur ned til samlingsplass i Haltdalen fikk vi noe vått på bilruta - så beskjedent at det ikke er noe å skrive om. Derimot midt under løpet ble det betydelig mer å berette med styrtregn i flere timer.

Det gikk ikke ut over det sportslige i mellomdistansen som gikk på sørsida av Gaula like nord for Haltdalen sentrum. Terrenget var litt mer kupert enn dagen før.

Her kjempet Hege en heroisk kamp i sin klasse og gikk seirende ut av bataljen. Flotte greier!

Ellers hadde både Atle og Stein Ivar gode løp tidsmessig og med gode plasseringer i sine klasser.
Klara, Trine og Eivind var vel tilfreds med egen innsats.
Søndagen opprant med strålende sol og fortsatte videre med utmerket løpsvær.

Løpet gikk fra Løbergsvollen ved Riastveien mellom Ålen og Stuggudal. Terrenget er består av relativt åpen fjellskog og åpne myrer og rabber mot høyfellet. Rett nord ligger bl.a. Kjølifellet. Både terreng og kart falt i god smak hos løperne.

Denne dagen hadde Atle beste resultat av oss med bare 3,5 minutter bak vinneren i klassen. Hege løper som vanlig fort, men fikk seg en runde utenom kartkanten. Hun tapte en del på det, men det ble en god 4.-plass.
Ellers var det bare smil å se hos resten av løperne.

Det er også verdt å merke seg gode resultater fra Leik-løperne. Tone Almås løper jevnt godt og sønnen Ola Keiserås lukter virkelig på topp-plasseringer jevnlig og det ble to andreplasser i helgas løp.

Da var ei super helg over og det er helt sikkert at Melhus-løpere kommer tilbake neste år også!
Over ses et utsnitt av kartet i Ålen med mye åpne myrer og fjellskog. 

Mye godt lesestoff etter ei helg på o-løp!