Omtale av karusell-løpet i Børsa

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mai 2015
Audun B fikk til et kjempeløp i Børsa og tok klar løypeseier i Blå løype.
Etter flere korrigeringer de siste dagene er nå resultatene klare og de viser at vi ligger fattige ett poeng bak Leik! Det beste resultatet av oss i første løp noen sinne.
Se bilder i Bildegalleri
Her er omtale som er sendt avisene:

Dødt løp mellom Leik og Melhus i først OG karusellen

Mange løpere og flere dueller i løypene i Børsa

Løypelegger for først løpet var Morten Blækkan. Han hadde lagt utfordrende løyper i lettløpt skråli med mye myr der terrenget er nokså likt. Det medførte at flere sklei ut på noen strekk og det ble bom.

Med 82 stifinnere på startstreken er lokalkarusellen i orientering fortsatt populær i regionen. Det er flest gamle travere, men det dukker stadig opp nye ansikter. Melhus har de siste åra fått nye rekrutter og i år har det blitt enda flere faste med og 7 av disse var med i nybegynnerløypa. Orkanger stilte med 5 rekrutter i samme løype, så nybegynnerklassen ble gledelig stor.

Gul løype (2km) er for de yngste og de eldste og så tidlig i sesongen var det fire veteraner som stilte. Oddveig Lien, Orkanger hadde klart beste tid og videre fulgte Ivar Løberg og Jostein Glesåen begge Gaula.

I Hvit løype (2km) ble var det svært tett i toppen og stor fart. Asbjørn Bjerkenås, Leik tok en knepen seier foran Arnt Johan Skjetne, Børsa og Elfrid By, Orkanger.

Det ble hjemmeseier i Grønn løype (3km) med Jan Helge Dørdal på ei km-tid på 9 minutter som er relativt fort. Ikke langt etter fulgte Hege S Melhuus, Melhus og Hans Boye Skogstad, Gaula og denne løype hadde hele 17 startende.

Rød løype (4km) fikk dobbeltseier til Leik med Even og Svein Unsgård like før Stein Ivar Foss fra Melhus. Vinnertida var også her i underkant av 9 minutter pr.km.

Lengste løype er Blå på 5,5 km og hadde 16 startende. Suveren vinner ble Audun Bakk, Melhus med ei vinnertid på like over 6 minutter pr. km som tyder på svært stor fart og klaff i orienteringa. Eter han fulgte Leik-løperne Jonas Unsgård og Ola Keiserås.

I lagkampen skiller det ett fattig poeng i Leik`s favør foran Melhus. Orkanger følger noe bak disse to, men har god marging til Gaula, Børsa og Klæbu.

En flott o-kveld i Børsa og neste trefning blir på Hølonda med Leik som arrangør 10. juni.