Storseier i karusellen`s 5.løp

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Sep 2014

(03.09.2014)  Miraklenes tid er ikke forbi! Etter å ligget nesten 600 poeng bak Leik før kveldens karuselløp, tok vi storeslem og krøp 36 poeng framfor etter løpet! Kjempeinnsats!! Se resultatene her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Store forandringer i o-karusellen etter 5. løp.

Melhus overtok sammenlagtledelsen etter stor laginnsats i Gaulas løp på Fremo

OL Gaula stod som arrangør av 5. løp i OG karusellen som også er siste individuelle løp for året. Løpet gikk på Fremo-karte i et terreng som er relativ flatt med mange dødis-groper noe som for mange gir en ekstra o-teknisk utfordring med stor fart og vanskelig orientering. Jon Røstum hadde langt fine løyper for de 78 deltagerne som hadde møtt opp, noe som er årsbeste i antall løpere.

Svært gledelig var oppslutningen i nybegynnerløypa med hele 23 ivrige stifinnere. Melhus hadde 14 av disse og resten kom fra Gaula, Børsa og Orkanger. Flotte greier!

I Gul løype som er 2 km C-løype vant Ola Neraune, Orkanger sin 3. seier for sesongen denne gangen foran Mirjam Halvorsrud, Melhus og Åse Høgsteggen, Leik

Hvit løype er også på 2 km, men litt vanskeligere orientering. Her seiret enda en Orkdaling, nemlig Ola Grendal. Mette Moa også fra Orkdal og Martin Melhuus fra Melhus fulgte så. Kjell Sølberg, Leik tok løypeseieren sammenlagt.

I Grønn løype som er 3km lang var Tone Almås raskest med en km-tid som er på høyde med de aller beste uansett løype. Raske løpere som Tor Hammer, Melhus og Svein Olav Åmot, Leik måtte se seg klart slått denne gangen. Svein Olav tok førsteplassen totalt for sesongen med tre løypeseire.

En annen Leik-løper, Jonas Unsgård tok sin tredje løypeseier for året da han vant klart i Rød løype på 4 km framfor Stein Ivar Foss, Melhus og Sivert Bellingmo. Gaula. Sistnevnte tok for øvrig 2. plass totalt løypa.

Lengste løypa Blå er på 5,5 km og ble enda en gang vunnet suverent av Audun Bakk fra Melhus med kveldens beste km-tid. Leik-løperne Brage Keiserås og Runar Krognes kom nærmest. Audun tok sin 4. løypeseier for sesongen med Runar og Brage nærmest.

Med 35 løpere fra Melhus på startstreken lå det an til lagseier for kvelden og når det også ble flere gode plasseringer i løypene ble det storeslem. De neste 600 poengene som Melhus lå bak Leik før kveldens løp ble godt og vel oppspist, så nå leder Melhus med knappe 26 poeng før den avgjørende stafetten og individuelle løyper om ei drøy uke. For o-sporten i distriktet er det flott at andre lag kan true Leik sin flerårige dominans i karusellen. Orkanger og Børsa kom nærmest disse i poeng. Etter Melhus og Leik sammenlagt i lagkampen, men med mindre enn halvparten så mange poeng følger Orkanger og et godt stykke bak der igjen Gaula og Børsa som kniver om fjerdeplassen.

Ledelsen i toppen til Melhus over Leik er mindre enn knapp, så utfallet etter sesongavslutninga neste helg er høyst uviss. Spenning ble det i hvert fall!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.