Flott innsats i 1. karuselløp!

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Mai 2014

(25.05.2014) Hele 26 fra klubben stilte til start i 1. løp i OG karusellen på Eid onsdag denne uka. 14 av de 16 i nybegynnerløypa var fra Melhus. Helt fantastisk! Tross dette var Leik en god del hvassere med flere godkjente løpere og mange med gode tider. Men dette blir vi ikke deppa av - snarere tvert i mot! Se omtalen som er sendt avisene.

Resultater her.

Leik ikke til å true på hjemmebane i o-karusellen

Melhus med mange nye løpere i nybegynnerløypa

Leik var først ut som arrangør i årets OG karusell i orientering. Kartet Eidsåsen var helt nytt og dekker området sør for skolen med boligfeltet vest for veien og skogsområdet mellom veien og Gaustadvatnet. Løypelegger Andreas Sølberg hadde fått til en fin kombinasjon mellom gateløp og skogsorientering. For alle løyper fikk, tross ei begrenset smal stripe skog, for det meste skogsorientering og alle løyper hadde også gode veivalg på mange strekk. Løpet var såkalt mellomdistanse med relativt korte løyper og mange poster.

Til sammen 65 løpere stilte til start, noe som er som normalt de siste årene, men over 50 av disse var fra Leik og Melhus så her var det litt svikt fra de andre klubbene nå i starten av sesongen. Gledelig er det at Melhus stilte med hele 14 av de 16 i nybegynnerløypa, så her har rekrutteringa tydeligvis vært vellykket.

I Gul løype tok Ola Neraune, Orkanger første stikk før Jostein Glesåen, Gaula og Oddveig Lien, Orkanger.

Anne Kari Stubsjøen fra arrangørklubben fikk en klar seier i Hvit løype med nesten tre minutter. Deretter fulgte tre løpere på samme minuttet: Brita Gabrielsen, Børsa, Kjell Sølberg og Kristin Antonsen begge Leik.

Hjemmeseier ble det også i Grønn løype med Svein Olav Åmot, men minuttet bak fulgte Rolf Wærnes fra Orkanger og Hege Solhjem Melhuus fra Melhus med få sekunders margin.

I Rød løype fikk Leik sin tredje løypeseier ved Jonas Unsgård tett fulgt av Jonas Bellingmo, Gaula. Disse var godt framfor flere løpere som fulgte tett på hverandre i løypa.

Blå løype er lengste løype ble toppet som vanlig av Audun Bakk fra Melhus nesten to minutter framfor bl.a. Brage Keiserås, Leik og Jon Røstum, Gaula. Audun hadde kveldens beste km-tid og løype hadde flest startende med hele 13 deltagere.

I lagkampen har Leik tatt en solid ledelse tross for at Melhus stilt med neste like mang deltagere. Leik har nok flere gode løpere enn Melhus som trekker opp poengsummen for laget, men begge lag oppnådde svært høye poengsummer og er nokså lang framom Orkanger, Gaula og Børsa. Neste gang beveger o-karusellen seg til Børsa og her vil nok det bli mobilisert i alle klubber, for karusellen er slett ikke avgjort!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.