Retningslinjer for personvern

Personvern

Denne personvernerklæringen forteller hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger for deg som deltar og benytter tilbudet på https://turorientering.no og tilknyttede app-er for iOS og Android. Turorientering.no er et nettsted du kan registrere deg gratis på og dermed få tilgang til en felles oversikt med kart og turposter over hele landet.

Våre arrangører er orienteringsklubber og de er registrert under Norges Orienteringsforbund. De publiserer turer og opplegg for deltagelse i turorientering, med tilbud og mulighet for å kjøpe kart digitalt eller nedlaste kart gratis. Nivået på turene blir vist gjennom en fargeskala (ferdighetsnivå). Turorientering.no eies av Norges Orienteringsforbund og driftes teknisk av nettleverandøren Bloc AS.

Alle arrangører er tilknyttet Norges Orienteringsforbund og er organisert inn under Norges Idrettsforbund. Som et særforbund. All bruk av turorientering.no foregår over sikre forbindelser (HTTPS).

App

I tilknytning til turorientering.no er det opprettet en app. Appen kan lastes ned på mobilen for digital registrering av poster/klipp. I tillegg kan det kjøpes kart enkeltvis for nedlastning. Vi benytter betalingstjenesten Nets, og de har sine sikre forbindelser. Ved kjøp av turer/pakker må det oppgis kortopplysninger. Ingen kortopplysninger behandles eller lagres av turorientering.no.

I appen vises en rankingliste med topp 100 deltakere som har tatt poeng. I listen vises for- og etternavn.

Hvilke personopplysninger samler vi inn?

Alle registrerer seg inn med en e-post og selvoppnevnt passord. Vi registrerer inn opplysninger som navn, kjønn, e-post, mobilnummer, fødselsdato, gateadresse og kommune. Passord som lages av den enkelte kan turorientering ikke se eller lese. Bilder som blir lastet opp på turorienteringsbloggen blir lagret. Adressen benyttes for at arrangør skal kunne sende turorienteringskonvolutt i posten til deltakere ved forespørsler, og også kunne enklere bistå supporthenvendelser ifm kart og områder som er tilgjengelige for brukere. Med unik brukeridentitet vil Turorientering.no enklere kunne hjelpe til med support ved behov.

Appen samler også inn og bruker posisjonsdata for å spore orienteringsaktiviteter og beregne distanser, selv når appen er lukket, for å forbedre og tilpasse brukeropplevelsen.

Hvorfor samler vi dine opplysninger?

Turorientering.no er en webside med ca 150 arrangører som tilbyr turer på kart med innlagte poster. Vi samler inn opplysningene om deg for at du kan logge klipp/poster som gir poeng. Vi lagrer din historikk for flere år.

Supporttjenesten vi benytter er Uservoice. Ved henvendelser for brukerstøtte må e-post og navn utfylles for å kunne motta svar. Deltaker kan logge seg inn når som helst og hente fram informasjon som vedkommende selv har registrert. Turorientering er et tilbud for alle og det er kostnadsfritt å registrere seg.

Ved kjøp av kart digitalt benyttes betalingstjenesten NETS. Kortopplysninger ved kjøp av turer/turpakker digitalt på nett må oppgis til betalingsleverandøren NETS via sikre forbindelser. Ingen kortinformasjon behandles eller lagres av turorientering.no

Hva bruker vi opplysningene til?

Turorientering benytter opplysningene til poeng- og deltakerstatistikk for arrangører. Arrangører har oversikt over deltakere som deltar i deres nærområde. Arrangører kan gi deltakere informasjon og invitere de til felles arrangement ved sesongstart og avslutning på årets turosesong. Utmerkelser utdeles til de som har oppnådd et gitt antall poeng. Det er ingen forpliktelser for deltakere å stille.

Alle personopplysninger blir lagret sammen med historikken på gjennomførte klippregistreringer på turer hvert år. Mange har lang historikk og vil kunne se tilbake og noen benytter historikken til å tildele seg merker etter oppnåelse. Klubbene når sine brukere på e-post med informasjon om sesongstart, turer og nyheter for hver sesong. Klubbene sender ut informasjon som er relevant for deg når postene er lagt ut eller om det er feil på en post. Alle som registrerer seg og knytter seg opp til arrangør, vil få informasjon fra arrangør som kan være svært nyttig informasjon.

Hvert år tas det statistikker ut til årsrapporter på antall brukere, kjønn, besøkte turer og klipp men ingen navn opplyses. Bruk av registrert informasjon benytter vi kun i relevant budskap som omhandler Truorientering.no

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene?

Deltaker med historikk lagres så lenge kontoen er aktiv på vedkommende.

Er derimot kontoen ikke aktiv på 5 sammenhengende år, vil konto automatisk kunne bli slettet uten forvarsel (hele kalenderår fra 1.1.), med mindre annet er avtalt med brukeren.

Dine rettigheter

Du har rett til å få opplyst fra Norges Orienteringsforbund på hvilke personopplysninger som er registrert om deg. Du har rett til innsyn, utføre endringer og slette informasjon om dette ønskes.

Du kan når som helst be om å bli slettet fra databasen ved å sende e-post til post@turorientering.no

Sist oppdatert 11. juli 2019.