Hvilke fargenivå velger jeg ? 

Turer som passer for alle er Grønne turer

Den enkleste formen for turorientering kalles Grønne turer.
En grønn tur er et lavterskeltilbud både med hensyn til vanskelighetsgrad og tilgjengelighet.

En grønn tur krever ingen forkunnskaper eller erfaringer. Den passer for alle; barn, ungdom, voksne, eldre og funksjonshemmede, og vil kunne gjennomføres på beina, på sykkel, i rullestol og med barnevogn.

Postene på grønne turer er i motsetning til resten av turene markert med poster eller stolper som er lett tilgjengelige på eller rett ved siden av en sti/vei, ofte i mer urbane miljøer.

Grønne turer for alle er inngangen for til turorientering. Dette er et tilbud for alle i nærmiljøet. Ofte er Grønne turer/kart gratis å laste ned, enten på mobil eller en kan selv skrive ut papirkart.  Ulike vanskelighetsnivåer 

Postene er fordelt på et kart, og hvert kart utgjør en «tur». Hver tur har ulik vanskelighetsgrad og har fått en farge som tilsvarer vanskelighetsgraden.

Dette illustreres her: Her er en enkel oversikt over fargenivåer på turene som finnes i nettportalen. Samme fargene brukes internasjonalt, blant annet i slalåmbakker. Er du nybegynner setter du nødig utfor i en svart bakke, det gjør du heller ikke i TurOrientering.

Vi anbefaler å starte med Grønne turer og utfordre videre til å prøve  blå turer, rød osv. Mange grønne turer er gratis å laste ned!

God tur! 


Postplukk (lilla farge) er et TurO-kart med mix av poster i ulike fargenivåer. På disse turene trenger du ofte selv å planlegge turen.