TurOrientering
Norges beste mosjonsform!


TurOrientering, ofte forkortet som TurO, kombinerer gode naturopplevelser med fysisk aktivitet og hjernetrim som gir godt humør, god helse og mye glede!

Bli med og opplev nye ukjente områder i ditt nærmiljø. Vi tar deg trygt til nye steder med gode kart, turer som er tilrettelagt som en runde og fargekoder som viser nivåer du kan velge for din tur! Du velger selv hvor du vil gå, når du vil gå og i hvilket tempo du vil gå.

Hver tur har cirka 10 poster. Hver post er merket med et nummer, en kode og en
QR kode. Du bestemmer selv hvor du vil starte turen, uavhengig av nummerrekkefølgen. Videre velger du hvor mange poster du vil ta, alle eller ta resten en annen dag. Dette gjøres enkelt ved å starte og stoppe turen i appen og fortsette evt senere. Din tur vil alltid ligge i appen under "Mine kart". Les mer i vår App-guide.

Hvert år er postene plassert på nye steder. Postene er en stolpe eller en post i nærmiljøer,  i skog og mark, men også i parker og urbane miljøer.  Mer enn 170 frivillige arrangører tilrettelegger turer og poster i hele Norge hvert eneste år. Alle arrangører er med i turo.no, men har egne TurO-navn, men likt konsept.

Mosjonstilbud til flere generasjoner


Alle kan delta uansett erfaring, alder og form! Vi har turer tilpasset for alle! Her kan alle delta! Ta med barna, barnebarna, en venn, en gruppe, hunden eller bare ta turen alene. Denne aktiviteten er for alle, uansett alder!

Gleden over å finne "skattene" gir mestringsfølelse og selvtillit, både hos barn og voksne. TurOrientering gir barna lyst til å gå på tur! En aktivitet som kan kan samle flere generasjoner i ulike alder og er en flott familieaktivitet.

Ypperlig mosjonstilbud for de som som vil variere og tilpasse aktiviteten i eget tempo.

Turene er inndelt i fargekategorier. Velg mellom fire ferdighetsnivåer, som er inndelt i farger hvor av det enkleste er Grønne turer til Svarte turer som er mer krevende. Turen velges ut fra erfaringer, ferdigheter, tid og form.  

Grønne turer er også tilpasset målgrupper som har begrensninger,, eksempel barnevogn, rullestol og eventuelle andre nedsettelser. Se etter symbol for turen, eks rullestol/barnevogn.

Les mer om fargenivåer  

Videosnutter - orientering med kart

Nyttig informasjon!


 Opprett ny bruker

Gå til turo.no og opprett en brukerprofil.

Du kan også opprette en "ny bruker" i TurO-appen. Du bruker samme innlogging på nett og i app,  Last ned app

Bruk konvoluttkoden

Kjøper du en TurO-konvolutt eller et TurO-karthefte fra en arrangør, får du med 1-2 konvoluttkoder som brukes til å få tilgang til kartene på nett og i TurO-appen. Husk å last ned appen. Samme innlogging på nett og i app.

På nett: logg inn på turo.no, gå til Min side og skriv inn koden i eget felt.

I APP'en: Åpne sidemenyen (3 streker ø. i venstre hjørne). Skriv inn koden i eget felt. Vent noen få minutter og alle kart er lastet ned under "Mine kart" i hovedmenyen.

Fargenivåer 

Gradering av turer

Last ned APPen  

Last ned appen for TurOrientering. Har du allerede laget en brukerprofil på nettet, benytter du samme epost og passord i appen også! 

Last ned TurO-app

Hvordan
velge en tur?

På vår hjemmeside Turo.no finnes det søk på steder, arrangører eller bruke kartvisning og finn ønsket sted for å går turer.

I appens "Hjem" posisjon, vist med et HUS-symbol, kan du øverst se alle turer ved å sveipe til venstre 

Poeng  

Ja,  du får poeng for hver post du tar, mulig med noen unntak. Hver arrangør setter poeng utfra turens vanskelighetsgrad. I appen kan du kan alltid se din status i Norgesrankingen. Din statistikk står alltid øverst.

Kjøp turer med 
Vipps eller kort 

Du kan kjøpe turer på nettsiden turo.no eller i TurO- appen. Vipps er ofte det enkleste å benytte. For å kjøpe må du ha en opprettet en brukerprofil. Blant våre 1200 turer, er mange gratis og kan lastes ned fritt:-)   

Tips til klær!  

Vi trenger ingen fancy klær, men heller praktiske turtøy.

Vi anbefaler gode joggesko eller terrengsko og langbukser på røde og svarte turer som er i skog og terreng. Shorts er egnet på grønne og blå turer i sommervarme. Er det vått i skogen, bruk sko/støvler som er vanntette.
God tur!

Hvordan
registrere en post?

Velg mellom 4 alternativer;

1. Scann QR koden på posten, anbefales!
2. Skriv manuelt inn koden i appen. om ikke posten har en QR kode, eller er ødelagt.
3. Skriv ned koden fysisk
4. Ta bilde av postens kode

Alt. 1 og 2:
Alle poeng blir automatisk registrert.

Alt. 3-4 -  Deltaker må selv registrere postene i etterkant på turo.no

Alle poster gir poeng.

Trenger jeg kompass?  

Kompass er viktig å ha å ha med på Røde og Svarte turer, men ikke på grønne og blå turer! Bing det gjerne med for å lære mer om retninger. Du blir mer trygg med et kart og kompass. Greit å vite i hvilken retning Nord ligger.