Innspurt for SkiTurOrientering i Nordmarka

Postet av Heming Orientering den 6. Apr 2024

Vi minner om at SkiTurO-postene i Normarka henger ute til og med neste helg, det vil si til og med søndag 14. april. Unntaket er den grønne turen nær Frognerseteren. Den kan også fint tas til fots, så denne blir hengende ute i hvert fall til midten av mai.

Hvis noen skulle være i tvil, så er det altså veldig bra skiføre og nypreparerte spor i hovedløypene! Den ekstra snøen som kom før denne helgen skapte hvit vintermagi som vi ikke er vant til å se i april.

Bildet her ble tatt på Hestemyra, ikke langt fra Kobberhaugen fredag 5. april. Selv om mye av nysnøen sikkert vil smelte igjen relativt raskt så er det en god såle under som vil holde seg godt i noen uker til, uansett vær og temperatur.

God tur!Bedre skiforhold enn man skulle tro!

Postet av Heming Orientering den 5. Mar 2024

Det har vært en flott vinter i Nordmarka så langt, men litt uflaks var det at det kom så mye regn og varmegrader i de to første ukene postene våre stod ute. Men nå er snøen i ferd med å tørke opp igjen, det er meldt kuldegrader om natten og sol om dagen, så nå kan det bli noen riktige flotte skiturer i vårsolen! 😎

Alle hovedløypene prepareres jevnlig, og forholdene er mye bedre enn man kan forvente. Noen tips er likevel å vente til solen har fått myket opp nattekalde spor, og nå i mars kan også elver og myrer åpne seg så det er lurt å være litt oppmerksom. Vannene er heller ikke å anbefale nå, da det er mye overvann.

Småløypene er dessverre ikke så godt preparert denne vinteren, men de fleste postene ligger ikke langt fra hovedløyper. Vi anbefaler klassiske ski med dagens smøring, som ofte er klister på denne tiden av året. Ta gjerne de bratteste scooterløypene oppover, så slipper man skumle utforkjøringer.

NB! Fra onsdag 6. mars til og med søndag 10. mars er det Holmenkollen skifestival. Det er rigging og klargjøring av konkurranseløypene fra Holmenkollen som skal brukes til 50 km for damer (lørdag) og herrer (søndag). I denne perioden kan det være begrenset tilgjengelighet på postene G01, G02 og G03.

God tur! 🌞⛷️🌲

https://www.turorientering.no/hemingSkiTur-O i Nordmarka 2024

Postet av Heming Orientering den 22. Feb 2024

Vi er glade for å kunne fortelle at vi har laget et opplegg med SkiTur-O i år også! Vi har hengt ut 40 poster fordelt på fire kart i “indrefileten” av Oslos ski-eldorado Nordmarka. I skrivende stund er det et litt stusselig vintervær ute, men i Nordmarka er det mye snø og skiforholdene vil garantert holde seg gode i mange uker til. Og snart kikker sikkert vårsolen frem også!? Postene vil henge ute til etter påske.

Skiturorientering skiller seg litt fra vanlig turorientering ved at postene ikke er spesielt vanskelig å finne; nær sagt alle er godt synlig plassert rett ved siden av skiløypa. Kartene er påført nesten alle kjente skiløyper, så utfordringen ligger mer i å finne det beste veivalget og legge opp en optimal rute for å kunne plukke med seg alle postene på turen. Og kanskje opplever man noen nye flotte steder eller lite brukte skiløyper på veien?

Alle postene er ment for å kunne tas med ski på bena, og beste utgangspunkt er fra Frognerseteren eller Tryvann. Les mer på sidene våre: https://www.turorientering.no/heming

De fire kartene kan kjøpes enkeltvis eller samlet som en pakke til rabatterte pris. Er du medlem av TurO-klubben Norge så får du også den ene turen helt gratis!

God tur og god fornøyelse!Sommer og tur-o i Hemingland

Postet av Heming Orientering den 10. Jun 2023

Forrige helg hadde vi gleden av å kunne åpne årets sommersesong med fire turer av varierende vanskelighetsgrad i vårt nærområde i de sydvestlige deler av Nordmarka!

Her bør det altså være noe for enhver smak, enten man vil ta en rusletur på stier eller om man vil ta med kompasset og bryne seg på litt mer krevende terreng lenger inn i marka.

Dersom man vil legge inn et lite bad i sommervarmen kan vi anbefale blå tur rundt Tryvannshøgda (Øvresetertjern) eller svart tur rundt Ringerikstjern.

Postene står ute helt til midten av oktober. Turene kan kjøpes som en samlet turpakke her på nettsidene eller enkeltvis direkte i appen Turorientering. Sjekk ut https://turorientering.no/heming/ for mer informasjon.

Uansett håper vi turene faller i smak, og ønsker alle en riktig god tur!Beste påsken i marka på mange år!

Postet av Heming Orientering den 31. Mar 2023

...sier Skiforeningen, og etter å ha testet forholdene selv i går kveld kan vi ikke si oss annet enn enig! 😍 Det er helt unikt bra forhold, med tørr snø, silkeføre og nydelig preparerte løyper – over alt! I den forbindelse er det på sin plass å minne om at vi har 50 SkiTurO-poster hengende ute i dette eventyrlandet til og med søndag etter påske, dvs 16. april.

Spesielt vil vi anbefale vår “5-mila Special”, der vi har plassert 20 poster i den gamle 25-km sløyfen som ble gått i 5-mila i perioden 1967-1997. Sammen med kartet man også en postbeskrivelse med litt forklaring og historier knyttet til stedene. Denne løypa blir sjeldent kjørt opp, men NÅ denne helgen er faktisk hele sløyfen nypreparert!

Håper flere vil utnytte solen 🌞, det fine føret ❄, og den unike muligheten i helgen. En rast i solveggen på én av markastuene man kan passere er heller ikke helt feil... 😎

Ps. Løypene på Skiforeningens føremelding trenger ikke være lysegrønne nå for å være bra. Alle grønne og oransje løyper er superfine å gå i. Bildet her ble tatt kl 19 torsdag kveld...

God tur, og god påske! 🐣


https://www.turorientering.no/heming