Sommer og tur-o i Hemingland

Postet av Heming Orientering den 10. Jun 2023

Forrige helg hadde vi gleden av å kunne åpne årets sommersesong med fire turer av varierende vanskelighetsgrad i vårt nærområde i de sydvestlige deler av Nordmarka!

Her bør det altså være noe for enhver smak, enten man vil ta en rusletur på stier eller om man vil ta med kompasset og bryne seg på litt mer krevende terreng lenger inn i marka.

Dersom man vil legge inn et lite bad i sommervarmen kan vi anbefale blå tur rundt Tryvannshøgda (Øvresetertjern) eller svart tur rundt Ringerikstjern.

Postene står ute helt til midten av oktober. Turene kan kjøpes som en samlet turpakke her på nettsidene eller enkeltvis direkte i appen Turorientering. Sjekk ut https://turorientering.no/heming/ for mer informasjon.

Uansett håper vi turene faller i smak, og ønsker alle en riktig god tur!
Beste påsken i marka på mange år!

Postet av Heming Orientering den 31. Mar 2023

...sier Skiforeningen, og etter å ha testet forholdene selv i går kveld kan vi ikke si oss annet enn enig! 😍 Det er helt unikt bra forhold, med tørr snø, silkeføre og nydelig preparerte løyper – over alt! I den forbindelse er det på sin plass å minne om at vi har 50 SkiTurO-poster hengende ute i dette eventyrlandet til og med søndag etter påske, dvs 16. april.

Spesielt vil vi anbefale vår “5-mila Special”, der vi har plassert 20 poster i den gamle 25-km sløyfen som ble gått i 5-mila i perioden 1967-1997. Sammen med kartet man også en postbeskrivelse med litt forklaring og historier knyttet til stedene. Denne løypa blir sjeldent kjørt opp, men NÅ denne helgen er faktisk hele sløyfen nypreparert!

Håper flere vil utnytte solen 🌞, det fine føret ❄, og den unike muligheten i helgen. En rast i solveggen på én av markastuene man kan passere er heller ikke helt feil... 😎

Ps. Løypene på Skiforeningens føremelding trenger ikke være lysegrønne nå for å være bra. Alle grønne og oransje løyper er superfine å gå i. Bildet her ble tatt kl 19 torsdag kveld...

God tur, og god påske! 🐣


https://www.turorientering.no/heming

Gå i (ski-)sporene til Hallgeir Brenden og Oddvar Brå!

Postet av Heming Orientering den 20. Feb 2023

Vi har nå sluppet det fjerde og siste kartet vårt for vintersesongen, og vi har nå til sammen 50 poster ute i Nordmarka! Den siste turen er en spesiell tematur, en «5-mila Special». Der har vi satt ut 20 poster i traséen til den «gamle» femmila i Holmenkollen. Vi tenker da på 25 km-sløyfen med vendepunkt på Glåmene som ble gått medsols to ganger. Denne traséen ble brukt i perioden 1967-1997, og overraskende mye går utenom hovedløypene. Sammen med PDF-kartet får man også en postbeskrivelse med litt forklaring og historier knyttet til stedene.

Er du klar for litt SkiTurOrientering med historisk sus så kan man finne kartene og mer informasjon her: https://www.turorientering.no/heming
Velkommen til SkiTur-O i Nordmarka!

Postet av Heming Orientering den 18. Feb 2023

Det er en strålende flott vinterhelg, og mye bedre skiføre i marka enn det man skulle tro! Vi har nå tre SkiTur-O kart og til sammen 30 poster ute i Nordmarka, og i morgen – søndag 19. februar – slipper vi det fjerde og siste kartet som nok vil være en liten godbit for ski- og o-entusiaster!

A picture containing text, tree, outdoor, snow

Description automatically generated

Oppdatert løypestatus finner man best på Skiforeningens føremelding: https://www.skiforeningen.no/.../foremelding/nordmarka-syd/ Generelt er det alltid bra/best i grønne løyper, men det går fint å gå i løyper som er preppet tidligere også, – bare man venter til litt ut på dagen til solen har gjort dem litt mykere.