Bedre skiforhold enn man skulle tro!

Postet av Heming Orientering den 5. Mar 2024

Det har vært en flott vinter i Nordmarka så langt, men litt uflaks var det at det kom så mye regn og varmegrader i de to første ukene postene våre stod ute. Men nå er snøen i ferd med å tørke opp igjen, det er meldt kuldegrader om natten og sol om dagen, så nå kan det bli noen riktige flotte skiturer i vårsolen! 😎

Alle hovedløypene prepareres jevnlig, og forholdene er mye bedre enn man kan forvente. Noen tips er likevel å vente til solen har fått myket opp nattekalde spor, og nå i mars kan også elver og myrer åpne seg så det er lurt å være litt oppmerksom. Vannene er heller ikke å anbefale nå, da det er mye overvann.

Småløypene er dessverre ikke så godt preparert denne vinteren, men de fleste postene ligger ikke langt fra hovedløyper. Vi anbefaler klassiske ski med dagens smøring, som ofte er klister på denne tiden av året. Ta gjerne de bratteste scooterløypene oppover, så slipper man skumle utforkjøringer.

NB! Fra onsdag 6. mars til og med søndag 10. mars er det Holmenkollen skifestival. Det er rigging og klargjøring av konkurranseløypene fra Holmenkollen som skal brukes til 50 km for damer (lørdag) og herrer (søndag). I denne perioden kan det være begrenset tilgjengelighet på postene G01, G02 og G03.

God tur! 🌞⛷️🌲

https://www.turorientering.no/heming


Kommentarer

— Guest