Finn Fram dagen 19.sept kl 12

Postet av Tormod Skilag den 9. Sep 2021

(arkivbilde)

Vi arrangerer FinnFram dagen søndag 19.sept. Påmelding og fri start fra kl 12.

Samlingsplass: Ved badstugu . Merka fra nedkjøringa til fotballbana

Opplegg: Det er laga ei enkel O-løype i - og rundt lysløypa og fotballbana

Servering blir det også, og premie til alle barn.   Kanskje får vi tid til ein natursti / quiz også

Finn Fram dagen er eit opplegg vi har hatt i mange år, unntatt i fjor. Nå prøver vi å få  til ei samling att. Opplegget passer for barn i alle aldre, og alle som vil lære litt om kart og kompass.

Medlemmer fra O-gruppa stiller opp som veiledere , Om det er nødvendig blir dei med deg rundt i skogen på leit etter poster.

Dette er også ei fin anledning for ALLE til å besøke badstugu etter restaureringen.  Nå er flaggstonga på plass, vimpelen er heisa og vi seier  :  " VÆLKÅME INNOM "

TAKK til ALLE som har STÅTT PÅ for å få  Tormod skilag sin gamle badstugu til å bli ein koseleg samlingsplass.

( Meir info om badstugu når vi får museet "på plass")FINN FRAM dagen

Postet av Tormod Skilag den 9. Mai 2019

Velkommen til Finn Fram dagen 14.mai . 

Samlingsplass på Høgmolykkja. Påmelding fra 17.30. Start fra kl 18

Dette vil markere avslutningen  for vårens gate-o-løp . Programmet blir "som før" : 

Fyrst ei runde for å leite etter poster. Videre blir det premieutdeling, grilling ++ Og kanskje litt anna spennande ..... ?   Velkommen til alle ,store og små, "nye" og "gamle"  løpere. og følgesvenner.  

( bildet er fra 7.mai)
AVSLUTNING 15.mai

Postet av Tormod Skilag den 16. Mai 2018

I strålande vær avslutta vi årets gate-o-løp. Vi markerte det som "Finn fram dagen". Dølakarusellen vart arrangert samtidig.

Så det var liv og røre på Høgmolykkja i kveld. Med smått og stort var vi 50 stk som myldra rundt i Knutsmorka for å leite etter O-poster. Du kunne velge mellom 4 løypelengder. 

Totalt har over 80 stk deltatt 1-5 gonger. Håper alle har fått eit lite innblikk i O-sporten. Og har du lyst til å lære meir så er det berre å gje seg med på onsdager. Da held vi fram med karusell . Om du ikkje vil reise langt, så er det arramgert mange løp i Vinstraområdet. Det er alltid nybegynnerløype.  Neste løp er på Vinstra. Samlingsplass leikeplassen i Byrevegen.

Og så blir det Tur-orientering. Litt forsinka i år.  Men ca.midt i juni er den kanskje klar. Følg med på heimesida

Vi avslutta med premieutdeling, pølsegrilling,frukt, saft og kaffe.  Samlingsplass var rundt den nye idylliske grillplassen til Sorperoa Vel.... takk for lånet

Rapport fra FINN FRAM DAGEN 23.mai

Postet av Tormod Skilag den 24. Mai 2017

39 stk , i strålande sol, skapte liv og røre rundt omkring i lysløypa tysdag kveld.

Det var FINN FRAM dag og samtidig avslutning for gate-o-løpa. Det var liksom "eksamen" i kveld.

1.utfordring var å finne start. På kartet en den markert som trekant. Mål er markert som runding. Når trekanten står inni rundingen, er start/mål på samme plass. Slik var det ikkje i kveld. Det var ca 200 m å gå til startposten. Der stor Per og sørga for at alle fekk stempla og kom seg trygt avgårde. Og med rett kurs for 1.post. Løypa var 1.6 km og det var 8 poster.

Alle fant fram , og etter målgang fekk alle servert saft/ kaffe/ kake / pølse. Ein takk til Barhaug Sanitet som sørga for det.

Etterpå fekk alle prøve seg på ei runde natursti. Varierte spørsmål. Eg er sikker på at etter denne kvelden veit alle at vi har Pilfink og Gråspurv på fuglebrettet. 2 fugler i samme familie, ganske like, men med ein liten forskjell....Pilfink har ein svart flekk på kinnet.....

Så var det premie og medalje til alle

Alle 1.og 2.klassinger ( f. 2009 og 2010 ) som har deltatt på gate-o-løp/ Finn fram dag vil få Tur-O-konvolutt når den er klar.

Det var trekt 3 overraskelser blant dei vaksne.

Den som ønskjer lære meir om orientering kan fra nå delta på Dølakarusellen (terminliste oppe til hø på heimes.) Det er på onsdagskvelder.

Takk til alle som møte fram, og takk til alle som har deltatt på gate-o-løp.Det har vore ein fryd å vera arrangør. God sommar !!


FINN-FRAM-DAGEN

Postet av Tormod Skilag den 18. Mai 2016

Fra 2015

Bli trygg i naturen med kart og kompass. For 4.gong arrangerer vi Finn-fram dagen. Det går ut på å finne orienteringsposter som er satt ut i terrenget. ( Det er årets tur-O-kasser som blir brukt ) Det blir ei lett, enkel løype som alle kan klare. Men ikkje fortvil om du føler deg litt usikker. Vi har mange hjelpere på plass som du kan få gode råd av. Om det trengs kan dei følge deg rundt i skogen

Møt opp ved parkeringa ved tidtakerbua i lysløypa og bli med.

Datoen er 29.mai kl 12.00

Det blir servering og premier til alle.

Dei 2 siste åra har 1.og 2.klassingene som møter opp fått årets tur-O-pose. Slik blir det i år også. Desverre er ikkje posene klare enda, men du får dei etterpå

Finn-Fram dagen teller med i poengjakten for trekning av sykkelen til hausten. Så da går oppfordringen til alle som deltok på Gate-O-løpet ( og alle andre ) ......møt opp og få ei koseleg stund i naturen

Velkommen

Ansvarlig for dagen er Marie Underdalshaugen.