Rapport frå klubbkveld

Postet av Tormod Skilag den 5. Nov 2017

Blide postplukkere

19 stk deltok på klubbkvelden. Dette er kvelden for utdeling av medaljer,diplomer,merker, plaketter, gavekort og overraskelser.

Dølakarusellen har hatt 17 løp. Alle som har deltatt på minst 7 løp er med på trekning av 1 gavekort kr 500.- Vinner : Heribert Kink                             

Vi trekte 2  trøsepremier ( Villmarkskrus) blant dei som har starta mindre enn 7 gonger.    Vinnere vart Gunnar Larsen og Ole Kristian Nybakken                                                                                                            

 Det vart trekt 2 gavekort a 250.- blant barn på O-løp  Vinnere:  Nicolas Pallsveen og Mille N Forreløkken                                  Det kåres klubbmestere. I år var løpet lagt til  Austlid, Kun 3 stilte til start,... 1 i kvar  klasse, og dermed fekk alle tittelen klubbmestere for 2017. Desse var Solveig Aasen, Per Aasen og Tove Lillebråten . Alle fekk medaljer for innsatsen

Det er rekord på antall innleverte klyppekort, 87 totalt. Av desse har 35 klart GULL, 38 SØLV og 7 BRONSE.                             5 stk fekk utdelt plakett i bronse. Desse har klart kravet til gull 5 gonger.

Så var det trekning av 2 gavekort kr 500.- blant ALLE innleverte kort. Vinnere vart Solveig Hagen og Marie Nybakken

I år vil vi setja litt ekstra pris på alle flinke, spreke, turglade barn...............

1..Det var trekning av 4 gavekort kr 250.-... kun blant barna. Vinnere: Ola Gjerdingen, Simen Grønning, Teo Berget Gundersen og Maja Tarud   

2... Vi kan glede ALLE barna med at dei får gratis konvolutt neste år. ( ekstra kort hvis fleire i familien )                                 3....Og vi delte  ut  pokal,  til ein som har utmerka seg. Han har deltatt i mange år. Tatt gull 7 gonger, og i år har han klypt alle 56 postane.....  

Vinner av Tormods Tur-O pris for 2017 er Ola Gjerdingen       . Gratulere så masse. 


Ikkje alle var på klubbkvelden, så det er mange diplomer  og gaver som ikkje er delt ut, men det blir gjort så fort som råd er. Stikk gjerne innom for henting om du ser navnet ditt her, eller veit at du skal ha diplom eller merke.

Takk for ein fin sesong til alle som på ein eller anna måte har benytta seg av våre tilbud. Og tusen takk til dugnadsgjengen

Kom gjerne med innspill på nye turmål. Kanskje DU har ein yndlingsplass  du vil vise oss.    

                                                                                                                                            
Nye skilt i nærområdet

Postet av Tormod Skilag den 4. Nov 2017

Alle som går tur/trimmer i nærområdet har nok observert at gamle skilt er bytta ut med nye. Vel 100 skilt er på plass.

Det står enda att litt finpuss før vi kan "klyppe snora" og si oss er ferdige.  Men,.. forresten,... ferdig blir ein aldri med eit prosjekt som må vedlikeholdes  for å vera triveleg å ferdes i.   Pr. i dag er det mange som gjer ein kjempestor og viktig  jobb med å rydde og klyppe kvist når dei likevel er ute på luftetur. Det er stadig tre som råtner og fell over stien, da trengs det motorsag.

Vi har som mål å få på plass ein dugnadsgjeng, ei  "Stivoktergruppe" ,der vi fordeler stier / ansvar.  Mange er positive til å ta del i dette arbeidet, og mange har allerede funnet "sin sti"  Om du som les dette, har lyst til å bidra, så er det berre å ta kontakt.   ( obs: Stien til Teigsætra er "opptatt" + ein del andre..)

Stien fra Sletten til Teigsætra  vart rydda ein del i går, men det står att litt arbeid for motorsaga.....

Ellers er det planlagt opplysningstavler ,  Kartet "Gamle sæterråk" blir klart til neste Tur-O sesong.

Klubbkveld for O-gruppa

Postet av Tormod Skilag den 28. Okt 2017


Det er på tide å avslutte O-sesongen. Det blir klubbkveld på Barhaug søndag 5.nov kl 18. 

Det blir premieutdeling frå Dølakarusellen og Turorienteringen  (medaljer, merker, diplomer, gavekort  + kaffe/saft og biteti)

Det er mange som har levert inn klyppekort i år, totalt 85, og det er nok rekord.( Etternølere får frist til 29.10 med å levere kortet)        Ekstra mange har klart merkekrav, så vi har masse merker å dele ut.  

Totalt ser det ut til at 263 har vore ute i naturen etter tur-o-poster. Mange har klypt alle 56. Det er "gamle travere" , men også mange "nye".  

Nokre registrerer turane sine på nett  (turorientering.no)  Men hvis du vil bli registrert i vårt arkiv må du levere klyppekortet. 

Nå avslutter vi sesongen, kom gjerne med innspill til nye turmål neste år.

Vel møtt på klubbkveld
Fint i lysløypa

Postet av Tormod Skilag den 17. Okt 2017

Det er kjørt beitepusser i lysløypa i kveld. Ypperlege å gå/jogge nå.  

Skiltet i Kirstenbakken har sett sine beste dager, og er nå bytta ut  ( bilde innfelt)

Hvis du ikkje kjenner historia bak navnet "Kirstenbakkin" så får du ein kjapp info:  Kirsten Larsen hadde mange, mange ,svært aktive år i Tormod. Ei periode var ho løypesjef. Dette var før vi fekk snøscooter. Gjennom heile vinteren stod Kirsten og hakka og spadde for å få fine forhold i bakken der løypa svingar og går opp att frå elvekanten.  Skiltet vart satt opp i 1991 i samband med at ho vart utnevnt til æresmedlem. 
KAFFE I GAPAHUKEN

Postet av Tormod Skilag den 23. Sep 2017

Tormod skilag spanderer eftaskaffe og kake oppi gapahuken i skogsvegen  søndag 24.sept mellom  kl 17 og 19

Alle er velkomne . Vi ønskjer berre å markere at vi nå er ferdige med sommerlige aktiviteter. Og så er det spådd fint haustvær framover. Da er det berre  heilt topp å vera ute i naturen

Stikk innom når du er i området. 

Tur-o-sesongen går mot slutten

Postet av Tormod Skilag den 11. Sep 2017

Fjellet har fått på seg finkåpa nå....

Ja så er det snart klart for elgjakt. Det betyr at vi må ta ned alle tur-o poster FØR 25.sept.

Vi starter arbeidet med å ta ned poster 18.sept. ( det står ca 10.sept i programmet, men vi drøyer litt)

Så da har du enda litt tid på deg om du manglar eit par klypp. 

Håper du har hatt mange fine turer .  Oppfordrer alle til å levere inn klyppekortet. ALLE, uansett antall klypp er med på trekning av gavekort. Ekstra overrasking til barna.  ( Frist for levering  15.okt )

Det blir klubbkveld seinare i haust.  Info kommer
5.sept :AVSLUTNING AV FELLES O-TURER

Postet av Tormod Skilag den 6. Sep 2017

I typisk haustvær ( duskregn og tåke ) avslutta vi fellesturane til "Ukens post" . Kveldens turmål var post 43 på Valsfjell og post 42 ved ei " tjønn". Denne tjønna har forskjellige navn... Solbråstjønna eller Tvibyttingstjønna ?? Kanskje fleire?

Utgangspunktet var Steinosvika. Fulgte Peer Gynt stien tur/retur, med ein liten avstikker bort til tjønna. Godt merka med nymåla T-er.   På toppen av Valsfjell var det tåke og vind, og dermed dårleg utsikt.   På returen var det godt å ha hodelykt, for mørket kom sigande på .  Men alle kom velberga i mål.

Vi har som  tradisjon  å avslutte fellesturane med litt ekstra kos. I år var det Birgit som tok imot oss på hytta si. Her var det fyra opp, og det var topp å kunne vrenge av seg det våte og slå seg ned rundt kaffe- og kakebordet.  Vi var 13 stk.

Og så var det trekning av gavekort på kr. 500,- blant alle som har deltatt i år. Vinner vart Marit Nordlien Forreløkken.

2 ekstrapremier ( trekrus) til Birgit Lunde Haugen og Liv Larsen.   I tillegg fekk alle barna som har deltatt 1 eller fleire gonger kvar sitt krus. 8 i alt.

Slik såg det ut ved "tjønna" 8. juni når posten var satt ut.

Oppsummering:

Det var egentleg oppsatt 8 felles turer, men den eine , til Høvringen, måtte vi avlyse , pga regnvær. På ein såpass lang tur må man ha oppholdsvær.  Antallet har variert mellom 7 på det minste og 29 på det meste

Takk for følgje til alle !!   Kom gjerne med innspill ....ris , ros, gode ideer  og innspill av alle slag.  

Obs!!  ( Det er   ikkje vert å fortelja vidare at 2 av oss valgte ein anna sti på returen... Andre vil si at "vi kom ut av kurs" . Men...vi rota oss ikkje bort, som enkelte trudde... Vii kom først i mål og fekk gjort klar kaffen til dei andre kom etter )

Siste fellestur til "Ukens post"

Postet av Tormod Skilag den 3. Sep 2017

Tysdag 5.sept avslutter vi våre felles turer. Vi skal gå fra hytta til Birgit ved Feforvatnet      Turmålet er Valsfjell ( rett inn for der heisen stopper) og post 43.   På tur attende, litt ned i lia, ved ei lita tjønn , ligg post 42.

Etter turen blir det samling med  kaffe hos Birgit. Det blir trekning av gavekort blant alle som har vore med på tur. Og kanskje blir det litt ekstrapremier også.

Det blir fort mørkt nå, så vi satser på å ha avreise frå Hallen kl 17.30.  Lurt å ta med  hodelykt .... Men vi satser alt på å koma attende før det blir mørkt.

Velkommen med på tur

Innspurt

Postet av Tormod Skilag den 30. Aug 2017

Det er snart september og vi går inn i siste månaden med O-aktiviteter.

Her er ei lita oppsummering fra siste tida:

30.august: O-løp på kartet Tunebuhaugen, i Kviknebaksida. 15 stk deltok. Dette var løp nr 15 i Dølakarusellen.  På bildet er det Aina som stempler på mål

Det står att 2 løp.  Lomsetra og Sorperoa ( 6.og 13.sept)

17.august vart det arrangert klubbmesterskap på kartet Austlid. Rudsbygd var arrangør. Det var desverre berre 3 deltakere fra Tormod, 1 i kvar klasse.  Ja da kan desse 3 smykke seg med tittelen klubbmester dette året....  Medaljer blir utdelt på klubbkveld.

29.august: Fellestur med postplukk ved Tjyrubua, med kafferast ved Putten. Vi har hatt mange fine, trivelege turer. Dette var nest siste turen .   

Siste turen er 5.sept.  2 poster. Samling med avslutning på hytta til Birgit ved Feforvatnet.

Postplukkere ved Putten

Tur-orienteringen:    Postane står ute til ca 15 sept. så det er enda masse tid å gjera på om du "manglar" klypp.  Nå kler fjellet på seg si aller finaste drakt, og det er ein fryd å vandre rundt. 

Post 44 Massdølstjønn

Muen, sett fra stien mot Skardfjell
Klare for andeløp i sula

Postet av Tormod Skilag den 26. Aug 2017

Det ligger an til rekorddeltakelse i andeløpet i dag lørdag 26. august. Vi har over 700 påmeldte ender og det er fremdeles mulighet til å kjøpe ender frem til 15 minutter før start.

Det blir salg av kaffe og kaker i forbindelse med arrangementet så det er bare å ta med en god stol og møte opp for å heie på din and.


Fantastisk tur langs Skodalsåa

Postet av Tormod Skilag den 22. Aug 2017

Fellesturen i kveld ( 22.aug) var lagt etter Skodalsåa kultursti.  13 stk stilte opp i finværet

Vi starta ved Harpefoss skule, og fulgte stien oppover til vi fant både post 49 og 50.  Skodalsåas venner har gjort eit stort arbeid med tavler og info langs elva. Totalt 14 infotavler med kulturhistorie er det her. Dette må du berre lesa meir om eller ta deg ein tur. Imponerande.  Utruleg kor viktig ei slik elv var for folk sin eksistens " før i tida".

Men elva har au vore til besvær, pga utallige flommer. Seinast i juli i år flomma elva over sine bredder og gjorde stor skade.

Bilde: Vi tok oss tid til å titte på infotavlene 


Kaffe og niste i lyngen.

Takk for turen !!
Rapport frå fellestur 15.aug

Postet av Tormod Skilag den 16. Aug 2017

12 stilte opp på fellesturen i Frylia tysdag. Turen var lagt opp som ein rundtur. Vi kjørte til Øyasetra og starta med å klyppe post 37. Videre på godt merka sti ( raude og kvite treskilt ) gjennom skogen til Fløtardammen og post 38. Ole K Nybakken har hengt opp info om historia til dammen og bruken av den. 

Utdrag frå infotavla: Sitat: " Trolig var dammen bygd på slutten av 1800 tallet. Dette var ein "nåledam". Kort  fortalt fungerte den slik at en stakk nåler (fjøler) tett i tett ned i vannet , der gikk "nålene" mot en tykk bjelke som gikk på tvers av hele elva og bli  "låst" mot bjelken av vanntrykket. Nålene ble festet mot toppen av dammen som fungerte som gangbru for damvokterne.Hans oppgava  var bl.a å sette nålene og løsne disse for å slippe gjennom oppdemt vann.  I toppen av nålene var det en anordning slik at nålene bli hengende igjen i damtoppen når damvokteren slapp gjennom vannet.

Fløting i Frya opphørte i 1969.  En stor flom i 1995 ødela anlegget. Pga det kulturhistoriske ble den bygd opp på nytt og stod ferdig i 1997.  En ny flom i 2013 ødela anlegget på nytt.   Den vart på nytt bygd opp att slik den fremstår i dag, men nå er den uten toppfestet for nålene " Sitat slutt  ( meir info står på tavla, så da får du ta turen innom )

Det er veldig morro å besøke plasser som denne, som har ein historisk sus over seg.

Vi gjekk videre til vi møtte på traktorveg og post 39.

Ein fin rundtur, i god temperatur.  I dag var det nødvendig med regnklær og fjellsko / støvler. Takk for turen

Det var VÅTT !!
Haustprogram--- med endringer

Postet av Tormod Skilag den 11. Aug 2017


Tur til Høvringen 12. august er AVLYST pga været. Det er ikkje triveleg i Rondane med tåke, sludd og regn.  Men den som vil ta turen i  eige regi utover hausten må gjerne gjera det. Det kan bli mange fine dager utover hausten. På kortet kan du berre setja dato du har vore på toppane. 

Kaffeserveringa i gapahuken som er annonsert til 13. august blir utsatt til  24.september. Da blir det eftaskaffe mellom 17 og 19.  

Videre program utover hausten går som planlagt: Alt står her på heimesida, men kan nevne:

15.august : Tur-orientering:  Fellestur til Fløtardammen. Avreise kl 18 frå Hallen

16.august : O-løpet Dølakarusellen. Kart Skårslåhaugen.

17.august: O-løp på Austlid. Dette er klubbmesterskap, så her gjeld det å stille opp.....store og små.  Avreise frå Hallen kl 17

Videre blir det O-løp på onsdager , t.o.m 13.sept

Fellesturer til ukens O-post blir kvar tysdag, t.o.m 5.sept. Da blir det avslutning med kaffe hos Birgit på hytta i Steinosviken. Vi klypper fyrst post 42 og 43.  Vi trekker gavekort og kanskje har vi overraskelser også......

Husk at O-postane står ute til ca 15. sept. Turen til Høvringen er utsatt

Postet av Tormod Skilag den 5. Aug 2017

Vi har sett og sett på værmeldingen. Men det ser ikkje ut til å endre seg.  Både Yr. og Storm varsler om nedbør...Og å gå i regnvær i Rondane er ikkje triveleg. Så da prøver vi på nytt laurdag 12.aug.  Avreise frå Hallen kl 09

Pålegg om å fjerne post 40 og 41

Postet av Tormod Skilag den 23. Jul 2017


Vi beklager over for alle tur-o interesserte  at vi må fjerne post 40 og 41.

Det er kommet klage frå Sel fjellstyre om at desse postane er uheldig plassert . Postane er i konflikt med leveområdet for villrein, og det er svært uheldig å legge til rett for for ferdsel i dette området

Sendte  søknad om å kunne få ha postane ståande til 15 sept.  Men det får vi IKKJE . Vi er bedt om å fjerne postane omgående ( med strek under).

Så postane blir altså fjerna.......og vi er sterkt i tenkeboksen vedr å arrangere fellestur dit.  Følg med ..... Tove


RAPPORT FRÅ FELLESTUR 4.juli

Postet av Tormod Skilag den 5. Jul 2017

Solveig, Odd Helge, Ole Kristian og Ane Oline førte an i ei gruppe på 20 som hadde ein fantastisk tur til "Ukens post" 4.juli

Start på Kvamsnysætrin, bratt opp til nordre Geitberget der vi klypte post 54.

Videre i lett terreng til Buåa der vi hadde ein rast før vi gjekk vidare mot neste mål, post 53. Og du store mi tid for ein natur vi har rundt oss, Jørafossen var berre heilt spektakulær. Vil ikkje prøve å beskrive meir. Dette må berre oppleves !!! Takk til turleder Janne som tok oss hit

Takk for turen ! Og god sommer . Neste tur er søndag 6.august til Høvringen. Info kjem.....

Postplukk på Gålå

Postet av Tormod Skilag den 27. Jun 2017

I flokk og følgje, på rekke og rad på Gålå. Det er tysdag, og det er fellestur til "ukens post". I kveld var det Gålåkartet som var turmål. Her var det 5 poster. Vi parkerte innafor Røsslyngseter, gjekk så innover til bommen. Videre inn Baukholstulvegen, og så begynte vi leite etter poster.

Og det klarte vi med glans. Dette er ei rimeleg lett runde for den yngre garde også. Og i kveld tella vi mange . På bildet ser vi 4 , men jammen trur eg det var 2-3 til

Etter turen var det kaffe og kveldsmat i lyngen ved Røde Kors hytta. Det var ein aldeles nydeleg kveld ( litt mygg på slutten, men det høyrer med ..).

Takk for turen til alle som deltok. Morro at 29 stk var med på postplukken.

Obs at neste tur går til Jørafossen og Geitberget. Vi bytter dato med Lomsetra.

Rapport fra Ukens post

Postet av Tormod Skilag den 20. Jun 2017

Utsikt frå Hågåhaugen.

20.juni : 1.fellestur gjekk til Kvitberget og Hågåhaugen, post 51 og 52 Kart: Vinstra.

Dette er 2 plasser med veldig fin utsikt, ca 1000 moh. Kjørte inn til Rudlandsætra. Fra der er det ca 1 km til Kvitberget og vel 1 km til Hågåhaugen. Stiene er merka i starten, så det er greitt å finne fram. Dette er ein lett tur som kan anbefales for dei yngste i familien også. 21 stk vart med på kveldsturen hit . Takk til turleder Solveig som losa oss trygt rundt. Og takk til alle for triveleg følgje !!

Pause i lyngen i ly for vinden.
UKENS POST

Postet av Tormod Skilag den 19. Jun 2017

Storslagen utsikt frå Hågåhaugen ( 2010 )

Vi arrangerer 8 fellesturer til eit utvalg av våre tur-o-mål. Avreise frå Vinstrahallen kl 18.

Ta med kaffe og kveldsmat, så nyter vi den før returen. Det er alltid med turleder som er kjent i området.

1.tur går til Hågåhaugen og Kvitberget tysdag 20.juni

Turen er lett og skulle passe for heile familien, store og små. Smør niste, pakk sekken og bli med da vel !!

Videre turer blir annonsert her på heimesida
MORGOKAFFE I GAPAHUKEN

Postet av Tormod Skilag den 17. Jun 2017

Det va så tyle at du kom ! Takk til alle som stakk innom.

23 i alt starta dagen med kaffe i gapahuken. Og eg svinger hatten for Reidun som var oppe 03.30 for å lage fersk kringle til oss. Takk og takk for det.

Det var sol og ein strålande start på dagen. Og mange klypte post 29 som ligg her.. Vi skal gjenta dette utpå sommaren.

Over helga starter fellesturer til "Ukens post"....meir info kjem...

KAFFEPOST

Postet av Tormod Skilag den 15. Jun 2017

Vælkåme innom på morgokaffe!!

Ved O-post 29 ved gapahuken oppi Grindberga blir det servert morgokaffe / saft og fersk kringle mellom 09 og 11 laurdag 17 juni.

Er du ukjent på vegen kan du få følgje frå Grind. Møt opp 08.45. Her kan du evt parkere.

På denne tida av året er naturen på sitt aller vakraste, og det er vel ingen dum ide å starte dagen med ein tur ut ..... og så er det så godt etterpå.

Så ta med nabo og venner og stikk innom oss. Vælkåme ska du vera !!

Har du sp.mål kontakt 98658765 ( Tove)

O-løps karusellen snurrer videre

Postet av Tormod Skilag den 14. Jun 2017

På Lomsetra 14.juni (3 løpere mangla når bildet var tatt)

Dølakarusellen er eit samarbeid med Ringebu/Fåvang og Tormod.Alle andre er hjerteleg velkomne. Løpet er innlagt i Eventor ( O-sporten sin terminliste) Dermed kan alle interesserte gå inn og sjekke om det er løp i nærleiken hvis du f.eks er på ferie i området.

I kveld ( 14 juni ) var det løp på Lomsetra, Det var nr 6 , av i alt 17 stk

15 stk stilte til start. Vi skulle gjerne ønska oss fleire deltakere. Det er plass til mange mange fleire i skogen. Og så er det veldig fin trim og trening da... både for kropp og sjel

Neste onsdag (21.juni) er det løp på Tunebuhaugen ( nesten samme område som i dag) og onsdag deretter ( 28.juni ) er det på Kvam. ( Ved Kvamshytta)

Kanskje vi ser nettop DEG på desse løpa. Velkommen skal du vera iallefall. Om du er usikker så vil du få hjelp......
TUR-O-SESONGEN ER I GANG

Postet av Tormod Skilag den 10. Jun 2017

Salget at turorientering er i gang. Pangstart på Peer Gynt senteret i dag. Mange hadde kompasset innstilt og var klar for tur.

Posene er lagt ut for salg på Circle K i Øvregata, Kiwi og Flækøy Synssenter på PG senteret.

Uansett om vi meiner at alt er ok ,så dukker det altid opp småfeil,.... så også denne gong.

OBS.... På kartet "Gamle sæterråk er post 35 markert 2 plasser. Det riktige er at post i Liadalane skal ha nr 34 !!!
TUR-ORIENTERING 2017

Postet av Tormod Skilag den 9. Jun 2017

Tur-orienteringen er nå klar. Konvoluttane blir lagt ut for salg 10.juni. Samme dag er vi å treffe på stand på P.G senteret fra 11-14 . Her kan du slå av ein prat og få kjøpt årets tur-o-konvolutt.

Vi har satt ut 56 poster fordelt på kart Sorperoa, Vinstra, Gålå, Tunebuhaugen, Lomsetra, Gamle sæterråk og div fjellposter, og andre spennande turmål. Håper du som postjeger får mange fine turer i skog og mark.

I tillegg har vi 8 fellesturer til "Ukens post" .

Og,... det nye er "KAFFEPOST". Meir info kjem.

1.og 2.klassinger som deltok på Gate-o-løp/Finn Fram dagen får gratis konvolutt.

VIKTIG INFO: Stien gjennom gardstunet i Grind er lagt om litt. Nå går du "rett fram", Hesthaugen og Søljurusta har nå samme utgangspunkt,.... gjennom samme grind. Ole Kristian gjort ein god ryddejobb og laga ei solid trapp på øversida av gjerdet.

(( Ein STOR takk til Nord-Fron kommune som lånte bort kopimaskin til oss ))

Gå "rett fram "...

Solid trapp. Denne er rett på øversida av gjerdet i Grind

Rapport fra FINN FRAM DAGEN 23.mai

Postet av Tormod Skilag den 24. Mai 2017

39 stk , i strålande sol, skapte liv og røre rundt omkring i lysløypa tysdag kveld.

Det var FINN FRAM dag og samtidig avslutning for gate-o-løpa. Det var liksom "eksamen" i kveld.

1.utfordring var å finne start. På kartet en den markert som trekant. Mål er markert som runding. Når trekanten står inni rundingen, er start/mål på samme plass. Slik var det ikkje i kveld. Det var ca 200 m å gå til startposten. Der stor Per og sørga for at alle fekk stempla og kom seg trygt avgårde. Og med rett kurs for 1.post. Løypa var 1.6 km og det var 8 poster.

Alle fant fram , og etter målgang fekk alle servert saft/ kaffe/ kake / pølse. Ein takk til Barhaug Sanitet som sørga for det.

Etterpå fekk alle prøve seg på ei runde natursti. Varierte spørsmål. Eg er sikker på at etter denne kvelden veit alle at vi har Pilfink og Gråspurv på fuglebrettet. 2 fugler i samme familie, ganske like, men med ein liten forskjell....Pilfink har ein svart flekk på kinnet.....

Så var det premie og medalje til alle

Alle 1.og 2.klassinger ( f. 2009 og 2010 ) som har deltatt på gate-o-løp/ Finn fram dag vil få Tur-O-konvolutt når den er klar.

Det var trekt 3 overraskelser blant dei vaksne.

Den som ønskjer lære meir om orientering kan fra nå delta på Dølakarusellen (terminliste oppe til hø på heimes.) Det er på onsdagskvelder.

Takk til alle som møte fram, og takk til alle som har deltatt på gate-o-løp.Det har vore ein fryd å vera arrangør. God sommar !!


Avslutning Gate-O-løp 23.mai

Postet av Tormod Skilag den 20. Mai 2017

Avslutning Gate-O-løp / Finn Fram dag / Verdens O-dag. ( Bildet er fra FF i 2015)

Uansett kva vi kaller dagen så blir dette 6. og siste kvelden med gate-o-løp i denne omgang.

Det har vore veldig bra frammøte, Totalt 70 barn har prøvd å finne postene som har vore hengt ut. Og jammen trur eg mange tykte det var artig å "finne postskjermer, stemple på posten og få printa ut tida si på ein liten lapp etterpå.

Tysdagkveld den 23.mai blir det samling ved parkeringa til lysløypa.

Velkommen til ALLE store og små.

Programmet blir omtrent slik:

1.Påmelding fra 17.30

2. Start kl 18. Alle går ei runde, lang eller kort. Det er valgfritt

3. Når du er i mål, blir det premiering og servering av pølser,saft,kaffe og kaker.

4. Så kan du prøve ein enkel natursti

5. Og hvis vi får tid kan vi ta ein kart-tegn stafett

6. Det blir trekning av ein liten "ting" blant dei som har levert kort for Vinter-O.O-løp på Frya 10.mai

Postet av Tormod Skilag den 10. Mai 2017

O-løp er gøy , kunne denne gjengen konstatere etter kveldens løp på Frya.(2.løp i Dølakarusellen)

Tormod skilag har gjennom våren avvikla 4 O-løp i nærområdet i Sorperoa. Nå står det att 1 løp oppi Øvre Vinstra 16 mai , og avslutning 23.mai i Sorperoa .

Etter det kan du delta på Dølakarusellen. Den er på onsdager . Totalt 17 løp. Terminliste står oppe til hø her på heimesida. Det er vel å merke seg at det alltid er lett nybegynnerløype, og alltid hjelp å få om du treng det.

På Frya i dag hadde Bjørn og Ragnhild Haugen laga fine løyper i eit svært kupert og spennande terreng. Takk til dei.
Så er vi i gang med årets karusell

Postet av Tormod Skilag den 6. Mai 2017

Solvor stempler på nest siste post

Så er vi i gang.... Kompassnåla og retningssansen spelte ikkje på lag for enkelte når oss var på Kjønås. Andre plukka poster som om dei aldri skulle ha gjort noko anna. Slik er det berre. Undertegnede hadde store problem i dag.

1.og 2.post var ok, men den 3....Nei det nytta ikkje, den var "borte" Redningen for meg var at eg møtte Solvor som også hadde trøbbel med 3.post. Da var vi to som virra rundt.

Andre løpere passerte i øst og vest og prøvde å veilede oss.... og til slutt dukka posten opp. Løypa var 2.6 km , men min totale lengde vart 5.4. Var iallefall ei god treningsøkt, og sisteplass på resultatlista går det ikkje an å bry seg med. Det kan snu på neste løp som er på Frya onsdag 10.mai.

Ja slik er det å vera O-løper. Men morro er det lell

Det var gledeleg at 3 nye fra Tormod stilte opp i dag. Vi minner om at nybegynnere får hjelp og veiledning . Så ikkje nøl med å møt opp og prøv

Nå ser vi fram mot ein aktiv O-sommer

Tove L
DØLAKARUSELL

Postet av Tormod Skilag den 2. Mai 2017


Du har kanskje høyrt ordet Dølakarusell. Men ikkje riktig skjønt kva det går ut på. ??

Ringebu/Fåvang og Tormod arrangerer i fellesskap eit karusellopplegg for O-interesserte.

Totalt er det 17 løp på terminlista i år. ( Sjå heimesida oppe i hø.hjørne)

Ringebu/Fåvang arrangerer 4 løp. Tormod 10 løp. Heidal 1 løp. På Raphamn ( Lillehammer OK) 1 løp og Gausdal 1 løp.

Det har vore veldig bra oppslutning på gate-O-løp i vår. Nå blir det spennande om nokon av desse vil bli med på andre løp.

På alle løp er det ei nybegynnerløype, Fra Tormod stiller vi alltid opp med hjelpere om det trengs. Målet er at alle skal føle seg trygge , også på ukjente kart.

1.løp er 3.mai kl 18 på Kjønås i Ringebu.

Det er felles avreise fra Vinstrahallen kl 17. Så berre møt opp.!!

( På bildet ser du Tone som stemplar på målposten på Frya i fjor)

På tur i nærområdet

Postet av Tormod Skilag den 1. Mai 2017

"IKKE RØRE, BARE SE"

TYSBAST, Vakker, men veldig giftig. Den blomstrer nå, på bar grein. Blada kjem seinare på våren. Lenger utpå året kjem det raude bær.

Tysbast er ei av dei mest giftige plantene som finns i Norge. Du finn den enkelte plasser i stisystemet oppi bergom , enkelte står ganske nær stien. Men LA DEN STÅ I FRED !!!


ANDRE TING å leggje merke til er dette:...(Bilde under.) Når det er litt halvmørkt i skogen og uten briller , ja da kan fantasien løpe løpsk. Skal sjekke om dette fortsatt står der neste gong eg går mot Nedre Søljurusta. !!!


Og hvis du går turen over Stormyrberget mot Øldalen, ja kva ser du så :

Dette og meire til kan du treffe på når du vandrer rundt.

Vi har eit turområde som er heilt unikt. Har du forresten sett giraffen ??? Berre vent , den viser seg nok snart. Det begynner å bli bart mange plasser. Det betyr at vi så smått har starta å plassere ut Tur-o-poster. Dei gamle tur-o-kassene er pensjonert, og erstatta av postflagg. Vi har eit håp om å få ut konvoluttane om ca 1 mnd. ( væravhengig)

Det nye O-postflaggetSnart er det Dølakarusell

Postet av Tormod Skilag den 25. Apr 2017

Orienteringsfolket har funne fram kompasset og er klar for ny sesong..... (Bilde: Heribert stemplar på mål )

Dølakarusellen er eit samarbeid mellom Tormod skilag og Ringebu/Fåvang ski. Vi har satt opp ei terminliste med til sammen 17 løp. På lista står også eit løp i Gausdal, på Austlid. Det er satt opp som klubbmesterskap både for Tormod og R/F. Da får alle anledning til å delta, og prøve ukjent terreng.

Nytt i år er løp på Kvam. Ved Kvamshytta. Ildsjela Hans Werp har "pussa støv av" eit gammalt kart , synfart og nå er det klart til å tas i bruk.... Spennande. Håper mange finn vegen dit.

Alle løp er lagt ut på Eventor ( O-sportens terminliste ) Ta ein titt på den. Kanskje kan du finne løp på plasser du evt er på ferie.

Vi har tjuvstarta O-sesongen med gate-o-løp . Starta opp rett etter påske. Har avvikla 2 løp i sur,kald vårvind. Men været er ingen hindring ser det ut til, og det er bra. Frammøte er over all forventning. Neste løp er 2.mai. Da er det samlingsplass ved Barhaug skule. ( I dag såg eg linerla forresten, det tyder vel på bedre vær !!)

Dølakarusellen har løp på onsdager og 1.løpet er 3.mai på Ringebu kl 18. Kart : Kjønås. Det er felles avreise fra Vinstrahallen kl 17. Bli med da vel......

"Vårens vakreste eventyr"

Postet av Tormod Skilag den 18. Apr 2017

I kveld ( 18.april) myldra det av O-løpere i Knutsmorka.

Heile 60 stk kasta seg ut i gater og stier på jakt etter poster. Det var 39 barn og 21 seniorer.

Det var lagt ei løype med 10 poster på 2.1 km. Det er valgfritt kor mange poster du vil gå innom. Alle gjorde ein kjempeinnsats. Og været... jau sola varma godt i starten, men jammen vart det kaldt når den forsvant bak åskammen

Neste tysdag blir det ny løype , men samme samlingsplass.

Vel møtt 25.april. Start kl 18 på Høgmolykja
Gate-O-LØP

Postet av Tormod Skilag den 3. Apr 2017

Det går mot vår, og det betyr at vi gjer klart til sommer - og orienterings-sesong.

Gate-o-løp starter rett etter påske, 18.april. Dette er enkel orientering i nærmiljøet. Alle kan klare dette. Å gå rundt å finne poster er gøy. Orientering passer for heile familien. Mesteparten av postane ligg etter veg og store stier . Kan bruke sykkel. Ingen startkontingent.

Vi arrangerer 6 løp. Kvar tysdag. Påmelding fra 17.30 . Du kan starte når du vil mellom kl 18 og 19.

FINN-FRAM-DAGEN blir arrangert på siste løpet, tysdag 23.mai. Da blir det avslutning med grilling og premieutdeling.

1.løp er altså 18.april. Samlingsplass er Høgmolykkja. Påmelding fra 17.30 og start kl 18.

VELKOMNE til ny O-sesong

Men til så lenge ha ei riktig god påske !!


VINTER-O-POSTER

Postet av Tormod Skilag den 15. Jan 2017

Nå er postane på plass. Kart og info kan du finne i postkasse på skistadion.

Det er totalt 10 poster som er plassert etter stier og løyper i nærmiljøet. Det er ikkje avansert orientering, men eit mål å gå innom på trimturen. Det er stutte turer på maks 30 minutt, og litt lengere turer på 2-3 t. Valget er ditt.

På dei lengste turane, ta med mat og drikke/kaffe og pass på å nyte naturen. Husk å sjå deg rundt.

Postane vil stå ute til påske. Om du klypper alle postane og leverer inn kortet blir du med på trekniing av "ein overraskelse".

God trimtur