Vintertreninga starter onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Okt 2023


Onsdag 1. november starter vintertreninga. Oppmøte blir ved bedehuset i sentrum kl 1900 til sentrum-sprint-o-løp med Atle som løypelegger.

Etter det blir det styrketrening times tid inne i gymsalen på Høyeggen skole fra kl 2000.
Trivelig sesongavslutning på Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Okt 2023


Atle og Eivind hadde lagt og satt ut løypene til kveldens løp, som var såkalt poengløp. Det går ut på å finne så mange av utsatte poster som mulig på ei viss tid som her var 45 minutter. Brukes det for mye tid, blir det poengtrekk. I kveld var det ingen som gjorde det, men ingen fant alle 20 postene.

Over er det Sanna og Maya som får premie for utmerket løp!Klar ferdig gå!
Stein Ivar, Kjell Rune og Stefan i startblokkene.Eivind ønsker Martin lykke til med løpet.

Emma, Sanna og Maya åler seg inn til registrering etter løpet. Alle med full kontroll underveis.Johannes slapper av etter er utmerket løp. 18 av 20 poster lar seg høre!

Mens løperne venter på at mørket senket seg, kunne de meske seg med frukt.Etter løpet var det servering og da er det greit å bruke kart til å finne fram. Stabelen med vafler er her på det høyeste, for den minket raskt og måtte fornyes mange ganger utover kvelden.Det ser ut til at Stein Ivar er servitør, men det er bare et filmtriks. Han forsyner seg på linje med Emma, Sanna og Steinar.

Til høyre ser vi kveldens vinnere med 19 av 20 poster: Kjell Rune løp bevisst forbi posten lengst ut, mens Stefan prøvde. Han måtte gi opp fordi han fikk det for seg at tida holdt på å løpe ut, så det var nesten full pott!
Hanna og Steinar fikk fortjente premier for flotte løp!

Hege gir her premie til Kåre som fikk litt småprakk når lykta sviktet på vei til de siste postene. Kåre er derimot en dreven stifinner og tok seg elegant tilbake til mål.John får her sin velfortjente premie. Han var uheldig og kolliderte med et tre, men klarte seg godt for det.

Her ser vi kveldens arrangørstab. Eivind mellom kjøkkenpersonalet Kristin og Hege. Kjøkkenets produkter er usedvanlig populære hvert år.
Til venstre viser Eivind fram Karusell-pokalen som ble vår til odel og eie etter å ha tatt siste av tre napp. Dermed har vi vunnet begge de to siste pokalene og det var et enstemmig forsamling som bestemte at den skulle havne i Melhus neste også!Onsdag om 14 dager starter vintertreninga opp fra Høyeggen. Programmet blir nokså likt som tidligere år med en del o-løp fremover vinteren som innledning før styrketrening inne. Alt dette kommer vi tilbake til om ikke lenge.

Premiering for Ukens løype, Turo og sesong-oppmøte for de yngste er lagt til avdelingas juleavslutning tidlig i desember.  Snipp snapp snute! Så var årets sommersesong over. Det blir nå hele to ukes o-ferie!
Mange barn fra Gimse All-idrett ved Gimseskolene i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Okt 2023


Nesten 30 deltagere i Gimse All-idrett 3. og 4. trinn fikk en leksjon i orientering ved Gimseskolene i kveld. Det var Kristin, Martin, Atle og Eivind som var instruktører, godt supplert av ledsagere fra Gimse All-idrett, for en interessert og livlig gjeng.

Først var det viktig å lære om kartet, så litt om løypa og så hvordan finne fram. Her var det viktig med å holde kartet orientert hver gang det skal sjekkes.

De fikk først ta seg fram sammen med instruktører i to korte løyper hvor det viktigste var å lære teknikk med å finne fram mellom postene i rolige former. Deretter var det å skifte til Råtassløypa med 14 poster på 1,6km og å ruste seg med løperbrikke. Innsatsen var upåklagelig og på enkelte poster var det tendens til kø. På bildet under ser vi en vri på plassering av skjerm og postenhet, nemlig i klatretårnet av tau.

Været var tjenlig tross senhøst. Det gikk rykter om at det kom ei kald regnskur helt på tampen av økta, men det er ikke helt helt sikkert det var sent.

Vel blåst!


Sesongavslutning på Bjønnabakken med Lommelyktløpet

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Okt 2023


Oppmøte på Bjønnabakken på Øyås onsdag 18. oktober kl 1800.

Kvelden starter med det Lommelyktløpet, et nattløp som er avholdt hver høst de siste 40 åra. Innholdet har variert en del med vanlige løyper via tomanns-stafett til poengorientering.

Som de siste åra blir det poengorientering med løpstid på 45 minutter og vi starter omkring kl 1830. Løperne får et kart med mange poster inntegnet. Da er det om å gjøre å finne så mange poster som mulig før fristen går ut, for da blir det poengtrekk. Det gjelder altså å planlegge godt på forhånd og ta kloke valg underveis.  

Postene har varierer i vanskegrad og hvor langt de ligger fra Bjønnabakken. For de litt uerfarne vil en del av postene ligge på eller like ved greie stier, som skulle gjøre det greit å finne fram. 

Når løpet er unnagjort og vel analysert, venter en enkel servering med vafler og drikke. Det blir også premiering - mest forbeholdt de yngste.

Viktig med denne kvelden er, i tillegg løpet og bespisninga, å kunne ta det litt med ro sammen med gode o-venner litt utover kvelden.

Velkommen til sesongavslutning.
God stemning i natta ved Lodda lengst opp i Rye onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Okt 2023


Martin resirkulerte sine løyper fra tirsdagens Gubbeløp under onsdagens nattløp.

14  personer startet, derav tre spreke ungdommer. Eldstemann var 81-årige Roar Forbord som sprang mellomløypa på 2,8 km. Han tok langløypa på 3,3 km på gårdagens gubbeløp på det samme kartet. Kveldens vinner i langløypa ble Atle, med Stefan på en god andreplass. 

Været var brukbart og regnet holdt seg på behørig avstand til de fleste var i mål. 

Det ble servert kaffe, saft og kortreist eplekake a la Ingjerd.Martin får litt hjelp av far Trond med løypa.Roar Forbord er optimist, mens Martin slapper av som løpsleder.Godt med servering etterpå, synes Martin.Stefan løp godt i langløypa og fikk nest beste tid.

John var raskest i mellomløypa. Spannet har nok god teft.Atle, Roar, Hege og Stein Ivar holder humøret godt oppe. Trolsk stemning i teltet ved Lodda. Det ble bra med deltagere også. 


Resultater kan du lese på Brikkesys.

Det var siste nattløpet før sesongavslutninga på Bjønnabakken onsdag 18. oktober. Da blir det poengløp og servering inne - noe å glede seg til.

Gubbeløpet i Rye på NRK radio

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Okt 2023


Gubbene (godt iblandet damer også) er superveteranene i Trollelg med venner har ukentlig trening.  Sommerstid blir treninga o-løp og løypeleggerjobben går på omgang. Martin Melhuus har innyndet seg gruppen de siste åra og var tirsdag vert for gubbene med løype i Vassfjellet. Samling var ved Lodda like ovenfor Prestbakkan i Rye.

Godt uti konkurransen ramlet NRK sin reporter Morten Karlsen over gjengen som var samlet ved teltet. Han er ikke tungbedt når det gjelder å få stjerne-intervju av en slik gjeng. Ja, det skal sies at heller ikke gubbene satte seg nevneverdig til motverge.

Hør innslaget med Edgar Furuholt, Egil Repvik og Nils Olav Vennevik.

Hør på innslaget med Gunnar Østbø, supplert av kona Toril Kvaal.


Så skulle en tro at dette var godt nok? Nei da: Et videoinnslag i Midt-nytt kan komme som innsmett om ikke lenge. Følg med!

Nattløp fra Prestbakkan/Rye onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Okt 2023


Onsdag 11. september blir det nattløp fra Prestbakkan/Rye. Kjørerute her.

Martin er løpsleder og han sier følgende om kvelden:

Samlingsplass på flata like før bekken. Regner med det blir parkeringsmuligheter for alle der. Ellers er på grasvollen på toppen av Prestbakkan en mulighet. Biler med veldig liten bakkeklaring anbefales å parkere der.  Start fra kl 19.00 såfremt det er mørkt nok.

Det blir 4 løyper: Lang A 3,3 km. Mellom A/B 2,8 km. Kort B/C 1,7 km. NYB 1,6 km. De to lengste i målestokk 1:5000. De to korteste 1:4000.  Postene har både refleks og skjerm.


Det kan ikke utelukkes at det vanker kortreist eplekake og langreist kaffe, samt saft.

Martin
Godt oppmøte tross hustrig vær - imponerende innsats av de yngste

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Okt 2023

Onsdagskvelden var det igjen klart for å prøve seg på å finne postene i mørket. Stein Ivar hadde lagt løyper i Hollumsåsen med utgangspunkt fra Lete.

Ikke all verdens deltakelse noe som været må ta skylden for. Selv om det var litt hustrig værmessig, gledet de yngste med imponerende innsats. Etter å ha tatt nybegynnerløypa tok også den mellomste løypa i tillegg. Tilsammen 5 km i mørket men de voksen løp 3,2 km..... Ja, imponerende av Sanna, Thea Mathilde og Signe.

Her er Thea Madeleine og Signe ferdig med sin runde.


Etter innkomst ble det tid for diskusjoner om hvordan det hadde vært i skogen og mørket. Hvilke veivalg ble tatt, hva som var vanskelig, hva som gikk greit og hva som gikk galt....

Her diskuteres veivalg. Stein Ivar, Erlend Leiren og pappa Leiren.


For spesielt interesserte finner dere resultater på Brikkesys: MIL - natt Lete 4. oktober 2023 (brikkesys.no)