Gå i (ski-)sporene til Hallgeir Brenden og Oddvar Brå!

Postet av Heming Orientering den 20. Feb 2023

Vi har nå sluppet det fjerde og siste kartet vårt for vintersesongen, og vi har nå til sammen 50 poster ute i Nordmarka! Den siste turen er en spesiell tematur, en «5-mila Special». Der har vi satt ut 20 poster i traséen til den «gamle» femmila i Holmenkollen. Vi tenker da på 25 km-sløyfen med vendepunkt på Glåmene som ble gått medsols to ganger. Denne traséen ble brukt i perioden 1967-1997, og overraskende mye går utenom hovedløypene. Sammen med PDF-kartet får man også en postbeskrivelse med litt forklaring og historier knyttet til stedene.

Er du klar for litt SkiTurOrientering med historisk sus så kan man finne kartene og mer informasjon her: https://www.turorientering.no/heming
Velkommen til SkiTur-O i Nordmarka!

Postet av Heming Orientering den 18. Feb 2023

Det er en strålende flott vinterhelg, og mye bedre skiføre i marka enn det man skulle tro! Vi har nå tre SkiTur-O kart og til sammen 30 poster ute i Nordmarka, og i morgen – søndag 19. februar – slipper vi det fjerde og siste kartet som nok vil være en liten godbit for ski- og o-entusiaster!

A picture containing text, tree, outdoor, snow

Description automatically generated

Oppdatert løypestatus finner man best på Skiforeningens føremelding: https://www.skiforeningen.no/.../foremelding/nordmarka-syd/ Generelt er det alltid bra/best i grønne løyper, men det går fint å gå i løyper som er preppet tidligere også, – bare man venter til litt ut på dagen til solen har gjort dem litt mykere.