2022-sesongen er over!

Postet av Asker Skiklubb den 3. Des 2022

Sesongen 2022 er over, og postene for Høstjakta plukkes snart inn. Vi har registrert nesten 1400 deltakere, og av disse har litt over 160 besøkt alle 200 poster. Det må også nevnes at innbyggere i Asker dominerer toppen at årets norgesranking, med 10 av 11 deltakere på topp-10-lista! Arvid Ytterstad fra Heggedal har i år knust de andre konkurentene med sine over 6400 poster, foreløpig! Men det må også nevnes at lørdag 3. desember er 24 deltakere har tatt alle poster for de 3 klubbene i Asker, altså Askeladden, Røykentrimmen og Hurum O-lag. Og 6 deltakere har tatt alle postenene til både Asker og Bærums arrangørklubber, altså inkludert Flaggspretten og Fossum.

Sesongen 2023 åpner for registering av poster 1. januar, men postene er allerede satt ut så ivrige post-jegere som ikke ønsker å bruke ski kan besøke postene allerede nå, last ned 2 flotte turkart for Kjekstadmarka og Vestmarka fra  https://askeladdenturorientering.no/vinterkart-2023  Husk at når skiløypene er preparert skal turskoene byttes ut med skisko. 


Takk for i år!


Høstjakta er i gang i Asker

Postet av Asker Skiklubb den 11. Okt 2022

I Askers er høstjakta åpnet og gir tre fine turer ved Semsvann, Blakstadelva og Holmen-Torstad. Turene har enklere vanskelighetsgrad (grønn/blå), og tar deg på tur i kjente og mindre kjente nærområder i bygda. Husk refleksvest, og gjerne ei lykt hvis du tar poster på kveldstid.

Ved post 2Q hang det er par briller, kan det være en tur-o-deltaker som savner dem?
6 Kommentarer

Post 4Q på Hvalstrand

Postet av Asker Skiklubb den 15. Jul 2022

Postt 4Q på Hval har fått ødelagt koden sin, ta kontakt med oss på e-post hvis du har vært ved posten uten å få den registrert.

Adressen er askeladden@asker-skiklubb.no
Askeladden (Asker): Vernebriller funnet ved Vestlia

Postet av Asker Skiklubb den 26. Jun 2022

Et par vernebriller/løpebriller er funnet ved Vestlia, de er tatt med tilbake til sivilisasjonen. Ta kontakt med arrangør på epost, eller pr melding så oppretter vi kontakt

Sommerferie i Asker? På biltur gjennom Asker? Skoleferie?

Postet av Asker Skiklubb den 24. Jun 2022

Det er varme dager, men kom deg ut og kombiner gjerne med et friskt bad i sjøen. En kort avstikker fra E18 ligger 4 tur-o-områder med populære badeplasser ved sjøen inkludert. 
De familievennlige turene Arnestad (Vollen), Spira (Konglungen), Hval (Hvalstrand), og Grønlia (Holmen) ligger alle like ved Oslofjoren og byr også fin løvskog med mye skygge.
Ved Arnestad ligger også Oslofjordmuseet, Selvikvillaen, Vollen Marina som alle byr på forfriskninger
Ved Hval ligger Hvalstrand bad med kiosk, bistro og restaurant
Ved Grønlia ligger Holmen senter med flere muligheter
Ved Spira er det butikk ved avkjøringen fra Slemmestadveien
Sjekk turorientering.no/asker for kart og muligheter
God tur-o-sommer!
Besøk fra Norges Orienteringsforbund

Postet av Asker Skiklubb den 23. Jun 2022


Asker Skiklubb har hatt besøk av Ninni og Jörgen i Norges Orienterinsforbund. Mange fine diskusjoner om poster, kart, poeng, rankinglister, blogg, app, nyheter, kommentarer i app, salg, enkeltsalg osv osv.
Fra venstre Gunnar Pedersen, Svein A. Granerud, Ninni Tornøe Jonsson og Jörgen Mårtensson. Dessverre kunne ikke leder for Askeladden Turorientering komme, Haakon Dolven var hjemme og feiret 50 runde år

Kompass funnet ved post 8S (Vardåsen Øst)

Postet av Asker Skiklubb den 25. Mai 2022

Mens vi venter på at deltakerne kan publisere slike meldinger direkte: 

Et godt gammeldags kompass er funnet ved post 8S på kartet Vardåsen Øst. Ta kontakt via epost, eller messenger i facebook så formidler vi kontakt hvis du har klippet på disse postene i det siste

Alle Askeladdens vår- og sommerposter er klare (2022)

Postet av Asker Skiklubb den 25. Mai 2022

Alle Askeladdens vår- og sommerkart er nå klare for besøk! Vårpostene langs kysten i Asker har vært klare en god stund nå, men gir fortsatt fine turopplevelser. Kartene har en enkel vanskelighetsgrad. På varme sommerdager er det gode muligheter for et bad i sjøen ved alle de fire områdene:


Sommerkartene dekker områder lenger inn i marka. Kartene har poster med varierende vanskelighetsgrad, og noen poster er utfordrende. Kartene er

 

Alle postene står ute til 9. oktober, altså og med høstferien. I forkant av høstferien er vi klare med Høstjakta, som har poster i Askers nærmiljø.


psst: Årets kartpakke kan bestilles hjem i postkassa fra askeladdenturorientering.no eller fra turorientering.no/asker. Bestiller du fra sistnevnte får du direkte tilgang til de digitale kartene i app og pdf-format.

Postene på Bøåsen og Skaugumsåsen er klare!

Postet av Asker Skiklubb den 16. Mai 2022

To av våre ivrige løypeleggere har nå satt ut postene ved Bøåsen og Skaugumsåsen!
På Bøåsen er det nå et fantastisk teppe av hvitveis på de gamle og åpne hogstflatene med utsikt mot Solli gård. Husk kompass og les kartet nøye da noen av postene lengst inn på Bøåsen kan være litt krevende.
God tur!


Alle postene på Tveiter-kartet ved Semsvann i Asker er klare

Postet av Asker Skiklubb den 1. Mai 2022

Gladmelding fra #semsvann og #tveiter alle de 10 postene er nå satt ut. Ved svensrud er det mulig å kjøpe ferske egg!


 1 Kommentar

Har du mista kontrollen på kartet?

Postet av Asker Skiklubb den 15. Apr 2022

Har du rota deg bort på kartet, og mista kontrollen på hvor du er?

I appen turorientering er det en "cheat mode" som viser posisjonen din som en blå prikk på et automatisk generert orienteringskart fra mapant.no. Postens plassering er også med, den er basert på GPS-posisjonen til første deltaker på posten, og kan være feil! Men på dagens tur stemte post-plasseringene veldig godt.

For å finne "cheat mode" i appen trykker du på kartet nede i venstre hjørne etter at du har startet turen. Du må ha registrert konvoluttkode eller ha kjøpt digital tur.
Askeladden : Vinterpostene står ut til over påske. Vårkartene og Vardåsen + Blåfjell er klare

Postet av Asker Skiklubb den 8. Apr 2022

Gledelig nyhet til alle som ønsker å ta alle postene i Askeladden Turorientering. Vinterpostene står ut til over påske, vintersesongen forlenges altså til og med 18. april!. Vinterpostene er markert med firkanter på fjorårets kart, som kan lastes ned gratis.
I tillegg til de 30 vinterpostene er alle de tradisjonelle vårkartene nå ute: Arnestad, Grønlia, Spira og Hval. Vi har også satt ut poster på kartene Blåfjell, Vardåsen Vest og Vardåsen Øst. Det er nok enda litt snø og is i marka, men absolutt farbart med godt fottøy
God tur-o-påske fra oss i Askeladden Turorientering!
NB: Bestillinger av tur-o-konvolutt fra turo.no/asker eller www.askeladdenturorientering.no vil ikke bli sendt med posten før påskehelga! Men ved bestilling fra turo.no/asker får du direkte tilgang til kartene i digitalt format. Konvolutten er tilgjengelig på en rekke utsalgsteder, på helligdagene kan Plantasjen på Landøya og Drengsrud besøkes, det er også en selvbetjeningskasse på Føyka

Blåfjell, Vardåsen Vest og Vardåsen Øst er på plass i god tid før påske

Postet av Asker Skiklubb den 3. Apr 2022

Første helg i april  har blitt brukt til utsetting av poster på Blåfjell, Vardåsen Vest og Vardåsen Øst. Det er  fortsatt noe is i terrenget, så godt fottøy, gjerne med pigger kan være lurt

Bildene er fra Blåfjell - ser veldig spennende ut!
Ta alle poster i hele Asker? (inkludert Røyken og Hurum)

Postet av Asker Skiklubb den 1. Apr 2022

Det er til nå over 60 deltakere som har tatt 70 poster i årets Askeladden, dette inkluderer jo alle de 30 vinterpostene.
Årets mål for noen av oss er å ta alle postene til Askeladden Turorientering Røykentrimmen og Hurum O-Lag
Med de fine frostnettene for tiden er det fortsatt muligheter til å plukke vinterposter, last ned kart gratis fra turo.no/asker (Postene er markert med firkanter på fjorårets kart)
For de av oss som er lei vinteren er Askeladdens poster klare på Grønlia, Hval, Spira og Arnestad
Hurum O-Lag har også 4 kart klare: Bjørnåsen, Rødtangen, Sagene-Morskogen og Sætre SV
Røyken Orienteringslag er klare med flere turer fra 11. april
God tur-o-helg

Alle kystkartene i Askeladden er publisert

Postet av Asker Skiklubb den 28. Mar 2022

Postene er nå ute på kartene Arnestad, Spira, Hval og Grønlia langs kysten i Asker
Blåveisen er i full blomst flere steder i skogen! Bittelitt is i de mest skyggefulleområdene, men brodder var ikke nødvendig denne helga

Vårsesongen er så smått i gang

Postet av Asker Skiklubb den 25. Mar 2022

Askeladden Turorientering er så smått i gang med vårsesongen, det er satt ut poster ved Arnestad, Grønlia og Spira. Selv om en blåveis eller to er observert er det nok enda litt is i de skyggefulle partiene ved kysten. 

I marka vinterpostene fortsatt ute fram til ca 11. april, nå er det kanskje godt fottøy med brodder som gjelder for disse postene? 2 Kommentarer

Kom i gang med de nye websidene

Postet av Asker Skiklubb den 21. Jan 2022


1) Innlogging
Gå til https://www.turorientering.no/ - klikk på det fiolette feltet "Kom i gang" litt ned på siden hvis du ikke har registrert deg tidligere. 
Eller klikk på den blå knappen "logg inn" hvis du allerede er registrert på den nye løsningen
image.png
Hvis du ikke har registrert deg tidligere kommer du til et skjermbilde som vist her:
image.png
oppgi e-postadresse, og mobilnummer, og tast deretter koden i det gule feltet.
Hvis du prøver å oppgi e-post du brukte tidligere, og ikke har registrert denne enda får du en feilmelding, klikk på den blå teksten "klikker du her for å registrere deg" - så blir du sendt til skjermbildet ovenfor:
image.png

Etter at du har logget inn kommer du til "min side", for meg ser den slik ut:
image.png

2) Registrere klipp - Så kommer den biten mange har slitt med, 
På min side ovenfor har jeg flere kart tilgjengelig, men jeg pleier å finne turene jeg skal registrere klipp for ved å gå til "Finn arrangør" eller "Finn tur" øverst på siden. 
Da er det lett å finne Askeladden Turorientering, øverst i lista over klubber i Viken, jeg synes selv at dette er ganske tungvint, og håper at vi får tilbake linken turorientering.no/asker snart
image.png
image.png
Nå kan du velge tur, og på den siden kan du velge poster for den valgte turen, se rød ring nedenforimage.png

3) Laste ned kart for vinterposteneVinterkartene for Askeladden turorientering er tilgjengelig gratis. Gå til "Turer" eller  "Turpakker" i menyen under Askeladden turorientering, og "kjøp" kart for 0 kr. Kartene kan da lastes ned på PC'n din, eller åpnes i appen "Turorientering" på mobiltelefonenimage.png


4) PoenglisterFra menyen under Askeladden turorientering, kan du velge "Poenglister" - i skrivende stund er det allerede over 140 deltakere som har registrert klipp hos oss. image.png
Det er noe kluss med noen av poengene i dette bildet men det håper jeg at blir fikset snart.
Lykke til!