Turen på Båstad

Postet av Asker Skiklubb den 30. Sep 2023

Turen på Båstad, går i et nærområde hvor enkelte partier er lite i bruk, og kanskje ikke så kjent for mange. Runden har stor høydeforskjell. Den er planlagt slik, at det mellom noen poster er mulighet for flere veivalg, som for eksempel mellom post 5S og 2T. Stien opp gjennom skogen er bratt og kan være sleip om høsten, da kan veivalget gjennom bebyggelsen være lettere.
Turen går rundt Bårdsruddammen og Teigen. Bårdsruddammen er en av Askers 180 dammer. Den ble bygget i 1870, og her drev de produksjon av is.
På Teigen har det vært gårdsdrift siden slutten av 1300-tallet. Den het opprinnelig Båstadteigen. I 1876 ble gården kjøpt av familien Nyquist som fortsatt har gården. Det er ikke gårdsdrift der i dag, men for å holde vegetasjonen nede, har de sauer
Gateparkering - er kanskje lettest ved Båstadmyra barnehage/Båstadveien? Følg skilting i området
God tur-o-helg

Elgjakta er i gang!

Postet av Asker Skiklubb den 30. Sep 2023

Elgjakta starter 25. september i både Asker og Lier kommuner.Men i helgene, på lørdager og søndager, drives det ikke jakt i Kjekstadmarka, Bømarka og/eller Vestmarka.

Vær forsiktig hvis du er ute i marka i uka i disse tider! Vis hensyn, ha på fargerike klær, og hvis du hører hunder som har los (bjeffer) må du være forsiktig med å nærme deg.

Høstjakta til Askeladden Turorientering med poster i nærområdene er selvfølgelig et alternativ. Men husk refleks og kanskje ei lykt på sene høstkvelder

Les mer om elgjakt i kommunene her:
https://www.lier.kommune.no/.../landbruks.../utmark-og-vilt/ og https://www.asker.kommune.no/nat.../jakt-fiske-og-vilt/jakt/

God tur-o-helg

Det nærmer seg sesongslutt!

Postet av Asker Skiklubb den 30. Sep 2023

Nydelig værmelding denne uka, benytt sjansen til å komme deg en tur ut! Sommerpostene står ute til over høstferien, til og med 8. oktober. Men høstjakta er i full gang, og byr på spennende turmuligheter i nærmiljøet helt fram til 4. desember. Har du prøvd blå-stien ved Korpåsen?
1 Kommentar

Høstjakta er i gang i Asker

Postet av Asker Skiklubb den 4. Sep 2023

Høstjakta er nå godt i gang og byr i år på fine turopplevelser i 3 nærmiljø på B: Blakstadelva, Bondivann og Båstad. Her har løypeleggerne funnet turstier, snarveier og detaljer som er lite kjent for folk flest i Asker! Høstpostene henger ute til 4. desember.
psst: Kartet Blakstadelva kan nå lastes ned gratis i appen “turorientering”, eller på turorientering.no/asker. Hvis du ikke har prøvd turorientering før har du sjansen nå!