Rustan leir og NIKE-batteriet

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 25. Jan 2024

Ved post 7M kan du se bort mot bygninene i Rustan Leir. Asker NIKE batteri var ett av fire luftvernsanlegg rundt Oslo som var basert på rakettsystemet NIKE og utgjorde NIKE bataljonen i Norge. Anlegget kalles også Rustan leir og ligger øst for innsjøen Store Sandungen i Vestmarka i Asker. Området ble disponert av bataljonen fra 1957, byggingen av anlegget startet i 1958 og ble operativt i 1960. Nedleggelsen skjedde i 1990. Bildet viser forlegningen, mens selve utskytningsområdet lå bak gjerdet mellom posten og Tveitersetra. Radarområdet til batteriet var på Bergsåsen. Kilde: wikipedia
Eiketrærne ved Tveiter gård og Semsvann

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 19. Jan 2024


Har du lagt merke til eiketrærne ved post 6V på Tveiter gård? De er et imponerende syn, og en viktig del av landskapet rundt Semsvann. Eiketrærne fungerer som habitat for mange ulike arter av insekter, fugler og små dyr. Det er derfor avgjørende å sikre bevarelsen av disse trærne for å opprettholde det biologiske mangfoldet i området. Elevene ved Naturbruk på Stabekk videregående skole har i mange år vedlikeholdt kulturlandskapet ved Tveiter gård. Elevene har bidratt til å bevare kulturlandskapet ved å rydde vekk hurtigvoksende, skyggefulle grantrær, og dermed også verne om eiketrærne.

Eiketrær som har en omkrets på minst to meter i brysthøyde regnes som hule eiker, og er en utvalgt naturtype beskyttet av naturmangfoldloven. For eiketrær som er synlig hule, gjelder beskyttelsen hvis treet er minst 95 cm i omkrets (Statsforvalteren.no). 

God tur-o-helg

Jeanette tok alle vinterpostene på en tur!

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 14. Jan 2024

Jeanette Koht tok utfordringen og tok alle de 30 vinterpostene på en tur. Årets karthefte blir levert i postkassa hennes så snart det kommer fra trykkeriet! 

Lista er lagt høyt for de som tør å ta utfordringen. Nå lurer vi på om noen klarer å ta alle postene på kortere tid enn Jeanette? Har hun funnet de riktige veivalgene? Karthefte venter til den deltakeren som har beste tid registrert før 1. april. Vi trenger gps-log, og selvfølgelig alle poster registrert på turo.no/asker. 

Jeanette skriver at hun og Eva Lill, som var med på neste hele turen,  satt en liten time på Solli, der de spiste vaffel og drakk solo. De stoppet også endel underveis og nøt turen, og de smurte et par ganger. Totaltiden for turen, med pauser, var 8t 24 min. Hvem slår den?
2 Kommentarer

Årets utfordring: tar du alle vinterpostene i Asker på en tur?

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 6. Jan 2024

Årets store utfordring fra oss i Askeladden Turorientering: Hvem er førstemann til å besøke alle de 30 postene våre i Vestmarka på en tur?
Vinneren vil bli belønnet med ett karthefte for 2024-sesongen, samt heder og ære! Vær i forkant av konkurrentene og start utfordringen nå! 

Logg turen din med GPS (Strava, Norgeskart, GPS-klokke,...), og registrer alle postene på turo.no/asker innen 1. april

Ta utfordringen i år og bli den første til å besøke alle 30 postene våre i Vestmarka på en enkelt tur! Gled deg over den vakre vinteren og få en flott belønning for innsatsen din. Lykke til!