Kneskjælven 2022

Postet av Berger og Svelvik O - Lag den 19. Sep 2022

Berger og Svelvik O-Lag ønsker alle velkommen til den 40. utgaven av vårt langdistanseløp Kneskjælven. Løpet går fra Stomperuddalen i Nesbygda og ut til Berger Skole og er på ca 16 kilometer. Detaljert innbydelse og mulighet for påmelding vil snart komme på https://bos.idrett.no, men vi håper alle allerede nå setter av dagen. Enten det er som løper, arrangør eller tilskuer.

Viktige linker:

Innbydelse:    https://bos.idrett.no/p/64273/kneskjaelven

Påmelding: https://bos.idrett.no/events/p/1000077114/kneskjaelven-2022

Startliste: http://brikkesys.no/startliste.php?id=4929

Online resultater: https://10d.no/

Resultater: http://brikkesys.no/result.php?id=4929


Turorienteringsposter i Svelvik sentrum

Postet av Berger og Svelvik O - Lag den 1. Jul 2022

På vårt nye kart Svelvik Ungdomsskole som dekker den søndre delen av Svelvik sentrum har vi nå hengt ut 12 tur-o poster. Dette er en svært enkel tur på ca 3,5km som kan gjennomføres av absolutt alle. Vi anbefaler parkering ved Svelvik Samfunnshus og at postene tas i rekkefølge. Da får du deg en fin tur rundt det gamle Rådhuset i Svelvik, Tømmerås skole, Svelvik Ungdomsskole og ut mot Svelvikstrømmen og Batteriøya. Dette er et gratis tilbud hvor kart og postregistreringer kun skjer på turorientering.no og i app'n Turorientering. 

Postene er 15x15cm og det er informasjonen på klistrelappen som er relevant for turorientering.

Vi ønsker alle en flott tur i den søndre delen av Svelvik sentrum.
Alle 120 Tur-O postene i Svelvikmarka er nå klare

Postet av Berger og Svelvik O - Lag den 12. Apr 2022

Da er vi endelig klare med ny sesong av Turorientering i Svelvikmarka. 120 poster er på plass i skogen på kartene Røysjø Øst, Ebbestadkollen, BOS Hytta og Brånaåsen Nord. 

Våre tradisjonell deltakerkonvolutter selges hos KIWI Bjørnstad og i egen postkasse på garasjen i Østlia 14. Du kan også kjøpe kart og registrere poster på https://www.turorientering.no/Svelvik. Det finnes også en egen app som heter Turorientering som du kan bruke både for å se på kart og ikke minst registere poster. Denne anbefaler vi da det både er gøy og enkelt. Så nå er det bare å glede seg til 120 flotte turmål i Svelvikmarka.
30 Tur-O poster på Ebbestadkollen er nå klare

Postet av Berger og Svelvik O - Lag den 1. Apr 2022

Da er de 30 første postene i Svelvikmarka hengt ut. Området er Ebbestadkollen som ligger nord for Svelvik sentrum og vest for Drammensfjorden. Inntil videre er kartet kun til salgs her på https://www.turorientering.no/v/orienteering/organizer/458

Så må vi skryte litt ekstra av strekket mellom post 59 og 60. Her ser det kanskje ikke spesielt fremkommelig ut på kartet, men det er faktisk utrolig flott. 
Ny hjemmeside for Berger og Svelvik O-Lag

Postet av Berger og Svelvik O - Lag den 20. Jan 2022

Siden 1999 har Berger og Svelvik O-Lag hatt en hjemmeside på internett med samme design. Vi var tidlig ute når vi startet, men siden har nok vært gammeldags i mange år.

Nå har vi flyttet over til IdrettenOnline sin løsning. Denne benyttes av mange idrettslag og er også plattformen til nye turorientering.no som kommer våren 2022. 

På vår gamle løsning ligger det mye historisk informasjon som vi vil ta vare på og vi vil også legge ut deler av det her etter hvert. Ønsker du å se etter noe spesielt på den gammle løsningen så er den fortsatt tilgjengelig på http://bos.idrett.no.datasenter.no/.
Ny Trimtex Element Plus dress er på vei

Postet av Berger og Svelvik O - Lag den 6. Jan 2022

I romjulen gikk vi ut med et hyggelig tilbud på Trimtex Element Plus dress i BOS design. Element Plus er en treningsdress spesielt godt egnet til skiturer og annen bruk på kaldere dager. Vi satser på at de nye fine dressene er klare tidlig i februar.

1 Kommentar

Kneskjælven 2021

Postet av Berger og Svelvik O - Lag den 5. Jan 2022

Den 39. utgaven av Berger og Svelvik O-Lag's populære langdistanseløp Kneskjælven, ble arrangert lørdag 6. november i et strålende vær. Løpet som er ca. 17 km langt går fra Stomperuddalen i Nesbygda og ut til Berger Skole.


Årets vinner ble Jens Kristoffer Dyrdal fra Berger IL på tiden 2.09.24. Tett bak fulgte klubb kompis Sivert Ekroll. Ingunn Opsal-Hersleth ble beste dameløper med den beste tiden i Kneskjælvens historie for damer med tiden 2.11.45.


Årets løype gikk veldig langt mot øst med blant annet matstasjon på Vassås og publikumsstrekk mot Skalland. Årets kart kan du ser her og her.


For første gang ble Kneskjælven arrangert med Emit sine berøringsfrie poster og emiTag brikker. Det var nok en del som hadde litt for store forventninger til dette med berøringsfritt og som "slurvet" litt med postarbeidet. Resultatet ser vi på resultatlisten hvor mange mangler noen post stemplinger. Juryen må nok være litt strengere neste år.


På grunn av korona epidemien ble det ikke noen bankett i år, men premier og merker ble delt ut i målområdet. Det ble også flott luer til alle deltakere. De som fikk merker for flest deltakelser var:

  • Håvard W. Pettersen, 35 ganger
  • Svein Olav Vik, 30 ganger
  • Davin Ekroll, 25 ganger
  • Frode Nebell, 20 ganger

Hele Adelskalenderen kan sees på egen side i menyen til venstre.


Berger og Svelvik O-Lag retter en stor takk til alle som gjør dette løpet mulig. Det er en stor gruppe arrangører som er i sving i mange timer for at løperne skal få en fin tur gjennom Svelvikmarka og ikke minst en hyggelig velkomst på Berger skole.


Og så må vi selvfølgelig som vanlig takk Odd Berle og gjengen som hvert år stiller opp med en privat “matstasjon” på slutten av løpet. Dette er noe alle løperne setter utrolig stor pris på.


Mange flotte bilder ligger på Berger og Svelvik O-Lag sine Facebook sider.