Orienteringsløpere trosset Gyda

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jan 2022

O-løpere lar seg ikke stoppe av litt ruskevær. 11 løpere møtte opp til kveldens treningsløp med innlagte overraskelser. Blåst og regn stod på fra vest da treningsglade melhusløpere la ut på kort og lang løype fra Brekkåsen skole. Kjell Rune, med god hjelp av assistentene Mirjam (24)  og Johannes (16), hadde planlagt og satt ut 13 poster fra skolen og ned til Tambartun, fordelt på 2 løyper. Før løperne la ut, fikk de med seg beskjeden: "På hver post er det en oppgave. Tenk sikkerhet. Dere skjønner det når dere kommer dit." 

Frank Egil og Signe klar for treningsløp

Overraskelsen på postene var styrkeøvelser. Man skulle f.eks. ta 10 spensthopp, planken i 1 minutt eller utfall bakover før man fikk løpe videre. Slik fikk vi bygget inn trening for musklene også under løpetreninga. Sikkerhetstenkinga bestod i å holde seg borte fra veibanen når man f.eks. tok push-ups.

John og Kristin er kledd for o-løp i regn og mørke

 

Siste utfordring etter 100-posten (målgang) var 90-graderen mot veggen, mens arrangøren tok tida. En god o-løper holder hodet kaldt og har god husk, men de små grå må trimmes om man skal være godt forberedt til o-sesongen 2022. Løperne måtte, i 90-graderen, memorere styrkeoppgavene de fikk på hver av de 8 postene underveis. Etter hvert som melkesyra svei mer og mer i lårene, ble det verre og verre å konsentrere seg om å huske, akkurat som å klare å konsentrere seg når man blir sliten i et o-løp og bommene kommer. Alle klarte seg imidlertid veldig bra. Her er resultatene fra den uhøytidelige 90-grader-memorere-konkurransen: 

DeltakerTid i 90-graderPoeng memorering
Atle1:308
Stein Ivar1:168
John1:455
Kristin1:007
Signe3:007
Frank Egil2:107
Hege1:098
Mirjam3:127
Johannes1:228
Martin1:184
EivindHeiagjeng
Kjell RuneHeiagjeng

Arrangøren var imponert over at så mange kom seg ut i det fuktige høstmørket på tross av varslet uvær. Melhus orientering kan være stolt av å ha så spreke og sporty aktive i laget. Neste uke er det nye muligheter for å komme i bedre form. Da er det Martin som har ansvar for opplegget. Vi har en mistanke om at det blir treningsløp da og.