Rapport fra fellestur til ukens post

Postet av Tormod Skilag den 5. Aug 2015

Værmelding og trussel om kraftig nedbør fra kl 18-20 hindra ikkje 10 turglade damer i å ta turen til Storvatnet og ukens historisk post den 4.august.

I Fiskdalen vart vi møtt av kjentmann Ole Solberg, og fra der var det ca 3 km å gå inn til den historiske plassen "Tostaurbua".
Fra denne plassen foregjekk motstandsarbeid /meldetjeneste under krigen. Dette er ei lang og interessang historie som du kan lesa meir om i historiebøkene. ( Fronsbygdin )
Men stutt fortalt,...så var det oppretta ei spesiell forsyningsteneste over grensa til Sverige. Desse gruppene gjekk under kodenavnet " Achilles" som Sverre Brenden var leiar for. Populært vart gruppene kalla "kamelane"
Litt lenger nord-aust , oppi Røyskattlia fekk Sverre laga ein solid kåk med køyer og felomn for matlaging. Her var det Sverre og ein kamerat heldt seg skjult i perioder.

Vår vandring gjekk til restene av denne plassen, der posten er plassert. Desverre er det ingen ting bevart her, det er berre ei grop som vitner om at her har det budd folk under krigens harde dager.

Vi valgte å fortsetja opp lia og inn på Flakkråket. Videre framover mot sætra til Ole der vi hadde ein liten kaffestopp og kvittering i deltakerboka.

Og regnet ?? Nei det var ikkje så ille, berre litt dusking,... og vi var kledd til å tåle det. .....


Ved Tostaurbua. Meldeplassen ( legg merke til to staurer som er oppreist på veggen i hop med minnetavla)Her er post 50, Vi bevilger oss ein stopp og litt i livet, samtidig som vi reflekterer over denne historiske plassen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.