O-gruppa avslutter sesongen

Postet av Tormod Skilag den 27. Nov 2018

Utdeling av merker og diplomer vart desverre forsinka i år.  Men fortvil ikkje. Alle som har levert inn klyppekort for årets Tur-O skal få sine utmerkelser.

Det blir ikkje tradisjonell klubbkveld.

Men vi tenner bål på Høgmolykkja, serverer gløgg og pepperkaker og leverer ut diplomer,merker og plaketter. Og pokal til vinner av " Tormod's tur-o pris". + gavekort

Datoen er 1.desember. Stikk innom mellom kl 12 og 14.

Trekning av gavekort gjer vi på forhånd. Vinner får beskjed.

Velkommen

Tur-O-sesongen er over

Postet av Tormod Skilag den 6. Okt 2018

Ein sesong med postplukk går så utruleg fort. Plutseleg er det haust og postane må fjernast før elgjakta. Der er vi nå. Nå er det tid for å gjera opp status. Det ser ut tll at postane har vore godt besøkt i sommar. Attendemeldingane er positive.

Oppfordrer alle til å levere inn klyppekortet, da blir du med på trekning av gavekort.  ALLE- uansett poeng er med på trekning. Det blir ekstra overrasking til barna.  Frist for levering er 15.oktober.

Alle som leverer kortet blir registrert , og vi passer på at du får merke/plakett av rett valør, 

Dei som har registrert sine klypp på nett, må levere inn kortet for å bli registrert

Det blir klubbkveld med utdeling av merker og diplom fra O-sesongen i mnd.skifte okt/nov. Dato blir bestemt seinare

( Bilde: Posten blir henta ved Kvitbergtjønna)

Sesongen er på hell

Postet av Tormod Skilag den 6. Sep 2018

Det er haust, fine farger begyner å vise seg. Orienteringsløperne held på enda. Her frå løpet på Lomsetra 29.aug. Ikkje rart kua lurer på kva vi er ute og flyg etter !!

Og bilde frå løpet på Skårslåhaugen 5.sept.  Dette er nest siste løpet for i år. ( på bilde mangler eit par løpere + arrangør som er ute og plukker ned att poster )

Siste løpet er i Sorperoa 12.sept. Start kl 17  Start ved tidtakerbua ved skianlegget.  Oppfordrer alle som var med på gate-o-løp i vår til å stille. + alle andre.  Løpet går i terreng og stier i Sorperoa, og der er vi da kjent !!Siste fellestur

Postet av Tormod Skilag den 27. Aug 2018

Bilde fra toppen av Elbjørshaugen,

Heidalsmuen, Ruten og andre topper rundt oss var dekt av eit kvitt pudder i dag. 

Datoen er 26.august og siste fellestur til Ukens O-post. Turmål var Ramstjønn.  5 stk vart med på turen fra Vinstra, 1 kjørte via Slangen og gjekk inn til tjønna. Mange var nok skremt av ruskeværet fra morgonen av. Men det klårna opp og vart heilt topp.

Vi kjørte via Skåbu, og var innom Elbjørshaugen før vi kjørte vidare til Ruten og Ramstjønn. Vi tok kafferast her i fin haustsol. Og på siste turen er det tradisjon for å dele ut /trekke  litt overraskelser. Slik vart det i år også. Mange vinnere var ikkje med på turen. Ser du navnet ditt her, kan du ta kontakt.

Gavekort kr 500 fra Sport-1: Solvor Eide.  

Tursett: Marie Underdalshaugen. 

Trekopp: Tea Holen, Iver Holen, Halvor,Sigrid og Torger Masseng. Ane Oline Rønshaugen

Lysstav: Tea Holen

Bilde: Fra naustet ved Ramstjønn. 

Enkelte avslutta med lunch på Ruten Fjellstue og klypping av 6 poster ved Tjyrubua. Det vart ein topp dag og masse frisk luft

Det går fort til Tur-O postane skal ned att. Vi forlenger fristen til 16. sept, Da starter vi å ta ned att postane. Alt må vera fjerna før elgjakta 25.sept.   Men du har enda god tid om du mangler postklypp.   
Siste fellestur til "Ukens post" for i år

Postet av Tormod Skilag den 23. Aug 2018

Søndag 26. aug er siste fellesturen. Turmål er Ramstjønn (post49) ved Ruten Fjellstue. Regner med at vi kjører "om Skåbu" og stopper for å ta turen oppom Elbjørshaugen ( post 39 )

Så videre til Ruten. Vi har fått lov å parkere inne på området. Stien til tjønna går ned nord for husa på Ruten. Ca 1/2 t å gå.

Ved posten er det fin badeplass ( hustre kanskje?) og  grillplass.  Vi kan få omvisning i Elgtårnet som ligg like ved hvis det er av interesse.

 Ruten Fjellstue har lunchservering fra 13.30 til 16.  Pris 350.-. 

Det blir trekning av gavekort, og litt ekstra "småtteri".

Den som vil, kan kjøpe lunch.  Ellers så griller vi og drikk kaffe ved badeplassen. Den enkelte tar med grillmat.

Avreise fra Vinstrahallen kl 11.   Værmeldingen er på "vår side".

Vel møtt til tur i naturskjønne omgivelser.  ( bildet tatt fra grillplassen mot Elgtårnet)Jørgenbue - Ukens O - post

Postet av Tormod Skilag den 22. Aug 2018

Det er etterlyst informasjon om turperler. Tør påsta at dette er ei av dei. 40 min å gå fra parkeringa på Mysuseter. Følger raudmerka løype mot Raphamn. Stien mot Jørgenbu er merka med ein fin J. Bua ligg på ei bergehylle. Du må "klatre" opp og da åpner landskapet seg mot Rondane og Høvringen. Magisk

Turen den 21.august samla 13 stk. Var veldig fint haustvær og Rondane var som å sitja og sjå på eit maleri.Har ikkje lagt ut bilder fra toppen. Du må nesten ta turen for å få denne magiske opplevelsen. Vi kosa oss vel og lenge med kaffe, medbrakt niste og muffins frå Janne. Takk for turenTakk for turen

Postet av Tormod Skilag den 15. Aug 2018

Triveleg tur i fint haustvær. (14.aug ) Turen gjekk frå Kleivbrua, via skogsvegen og rundt om Åkroken der vi klypte post 56. Videre til gapahuken på Furuli der vi hadde kaffepause. Her var post 55. Ein lett rundtur på god sti. 10 stk var med.

Neste tur 21.aug er til Mysuseter og Jørgenbu. Vi har bestemt å reise fra Hallen kl 17. Det er ca 1 t å kjøre og det kan bli mørkt/skumt for oss. Håper du blir med. Turen er lett, +/- 1/2 time å gå. Og så er det panoramautsikt til RondaneRapport fra fellestur til Skårslåhaugen

Postet av Tormod Skilag den 8. Aug 2018

17 stk var med på tur til Skårslåhaugen. Her er vi samla rundt post 33 og vi er snart i mål.      Totalt har vi vore innom 6 poster. Ole Kristian var trygg turleder, er lommekjent i området og hadde litt historikk å spe på med. Turen blir meir spennnande da. Åse gjekk sist og passa på at ingen gjekk seg bort. 

Avslutta med lang kafferast ved Bleikmyra . Triveleg tur med topp turvær.   Takk for følgje.!

Neste tur, tysdag 14.aug : Turmål Åkroken og Furuli - ØldalenHaustsesongen

Postet av Tormod Skilag den 6. Aug 2018

Etter løpet på Tunebuhaugen 20.juni. Ivrig diskusjon om vegvalg .  

Vi har så vidt starta på august, og det betyr at vi dreg i gang att med litt O-program. Vil tru at mange har benytta finværet til turer i skog og mark for å klyppe poster. Det er enda masse tid til postplukking. Heilt til 10-15.sept. Da starter elgjakta og postane må fjernes.

Men før den tid har vi fellestur til Skårslåhaugen (7.aug) Åkroken og Furuli ( 14.aug), Jørgenbue (21.aug). Avslutning ved Ramstjønn 26.aug (søndag , avreise kl 11)

Vi har att mange O-løp, fyrst ut er det på Lomsetra den 15.aug. Vil berre minne om at det er enkel løype for nybegynnere i tillegg til litt meir utfordring for " viderekomne"

Det har vore stille med innslag på heimesida i sommer, greitt å ha litt feire også.

Men vi har ikkje hatt heilt ferie fra aktiviteter, O-karusellen har gått sin gang med løp kvar onsdag til og med 4.juli.

Det løpet som dreg mest løpere er uten tvil Heidalsdilten og Myggklasken, med hhv 90 og 85 på start. Datoen var 13. og 14.juli. Det er utruleg artig å arrangere når så mange stiller opp. Mange o-interesserte familier planlegg ferien sin etter plasser der det er løp. Ekstra artig når bl.a "gamle"O-løpere som Øystein Weltzien legg turen til våre kanter. Og vi blir mektig imponert over vinnertida til Svenske Marus Millegård... 6 km på 34.44. Nr 2 var Njål E Melby på 39.34... Ikkje verst det heller.

Frå samlingsplass ved Melingen 15.juli
Eventyrleg O-helg

Postet av Tormod Skilag den 2. Jul 2018

I O-forbundet si terminliste (Eventor) reklamerer vi med " Eventyrleg O-helg".

Det er helga 13,14. og 15.juli. Det er lagt 3 løp som lett kan kombineres . Arrangør er Heidal, Tormod og Wing.

13.juli starter vi med Heidalsdilten, Kart Brurusten, mrk fra rv 257 på Leirflaten. Start kl 17

14.juli held vi fram med Myggklasken. Kart Bøneslia. Mrk frå Lalm og Bjølstadmo. Start kl 17

15.juli er nykommeren Moskusspretten. På Dovrefjell,ved Fokstugu.  Start kl 12

Før om åra har vi hatt Raphamnløpet i tilknytnning til denne helga. Men pga veteran O-VM i Danmark er dette løpet flytta til 29.juli

For dei som er interesserte kan du lesa meir om desse løpa på EVENTOR. Her kan du også melde deg på.  Kan også melde deg på ved start

For Tormod sin del så er det vi som er arrangør for Myggklasken. I fjor hadde vi ca 100 på start. Da er det artig å arrangere. Mange O-interesserte legg ferien til plasser der det er løp. Og når vi har ei  heil helg med løp som vi samarbeider om , ja da er det heilt topp .

Så håper vi riktig mange finn vegen mot Heidal, Vågå og Dovre. Må berre minne om at det alltid er lette løyper for nybegynnere. Rapport frå fellestur

Postet av Tormod Skilag den 20. Jun 2018

Fellesturane er i gang.   Tunebuhaugen var mål for "Ukens post" 19.juni. Det er lagt ei rundløype med 6 poster på dette kartet. Vi fant alle postane, som var lagt i ei fin løype rundt Langvatnet. Veldig fin tur. Kan anbefales. Passe lang for ein kveldstur. Og etterpå var det kaffe og medbrakt niste (+ litt twist) i lyngen.

16 stk deltok med godt humør og ganglaget på topp . Dette lover bra.  Neste tysdag skal vi til Gålå. Vel møtt.

Samling og klypp post nr 15.  Mrk deg den fine skogsbotnen.Tur-O på "Barnas dag"

Postet av Tormod Skilag den 14. Jun 2018

Åse informerer om årets turmål

Sist fredag starta vi salget av årets tur-orientering. Vi stod ca 3 t på Peer Gynt senteret. Mange var innom og slo av ein prat, og mange kjøpte konvolutten. Så vi trur at dette er svært så populært. Du kan gå ein tur når du vil og i ditt tempo, 

Laurdag 16.juni fra 11-14  er vi å finne på Sødorptunet. Der er det "Barnas dag" med div aktiviteter. Bland anna finn du Tormod skilag under samme flagg som på bildet. Da kan du få prøve deg på orientering. Det er lagt opp ei enkel løype som går rundt omkring i området ved Sødorptunet.

Du er vælkåme innom for ein prat og kanskje du vil prøve finne postane 

Konvolutt med årets turmål kan du også få kjøptUKENS POST -- Fellestur

Postet av Tormod Skilag den 10. Jun 2018

Vi har satt opp fellestur til 7 turmål i år.

Det er sosialt med fellestur, samtidig som du kanskje kan lære litt om kart og kompass / vegvalg.

19.juni: Kart Tunebuhaugen - ei runde med 6 poster. Leder Vidar Lillebråten

26.juni: Kart:Gålå - ei runde på 6 poster. Leder: Tove Lillebråten

3.juli: Kart Sorperoa - Passer veldig godt for dei yngste. Ta med bøtte og spade og avslutt turen i sanden på Eidesand. Kanskje eit kveldsbad også før kveldsmaten. Håper å starte kl 17            Leder: Marie Underdalshaugen. 

7.august: Kart Skårslåhaugen. Ei runde med 6 poster. Leder: Åse Nybakken

14.august: Åkroken og Furuli: -- Øldalen. Leder: Solvor Eide

21.august: Jørgenbua-- Mysuseter. Ei perle. Må oppleves. Leder: T.Lillebråten

26.august: Ramstjønn. Avslutning.  Obs. søndag. Avreise kl 11

For alle andre er det avreise kl 18 frå Vinstrahallen. Ta med mat og drikke

( Det er desverre ved ein feil i programmet i tur-o-posen annonsert fellestur rundt Vollsdammen. Det er det ikkje, men slå deg gjerne i hop med naboen og ta turen opp til dammen)
TUR-ORIENTERING 2018

Postet av Tormod Skilag den 7. Jun 2018

Årest tur-o er klar

Vi starter salget på Peer Gynt Kjøpesenter fredag 8.juni fra kl 13 og utover til ca 16

Kom innom og "slå av ein prat" og sikre deg årets tur-o-pose. 

Prisen er som før, kr 100.- pr konvolutt. Og kr 10., for ekstra klyppekort.     Blir lagt ut for salg på Circle K ,Øvregata, Kiwi og Synsam.

I 2017 delte vi for fyrste gong ut " Tormods Tur-O pris  ( Til barn )

Statutter : Stor iver og interesse for tur-o. .    Vinner i 2017 var  Ola Gjerdingen

Blir det DU som får prisen i 2018 ????Litt info mens vi venter

Postet av Tormod Skilag den 26. Mai 2018

Du kan glede deg til ein fin eftastur rundt Vollsdammen.

O-gruppa har  det travelt med å få ut Tur-Orienteringen nå.

 Vi trudde at i år blir det sein vår, så vi "har gått litt sakte". Men nå har det eksplodert, og vi jobber på spreng for å kunne tilby post-turer om ikkje så lenge.

Mange poster er allerede ute, og vi håper at om ca 14 dg skal alt vera klart. Vi som har satt ut poster har hatt utruleg mange fine turer så langt.

Post 47 er ved "Jørgenbue"

Post 46 Tansberget

Dette er berre litt av det vi har å by på. Meir info blir å finne i komplett Tur-O-pose
AVSLUTNING 15.mai

Postet av Tormod Skilag den 16. Mai 2018

I strålande vær avslutta vi årets gate-o-løp. Vi markerte det som "Finn fram dagen". Dølakarusellen vart arrangert samtidig.

Så det var liv og røre på Høgmolykkja i kveld. Med smått og stort var vi 50 stk som myldra rundt i Knutsmorka for å leite etter O-poster. Du kunne velge mellom 4 løypelengder. 

Totalt har over 80 stk deltatt 1-5 gonger. Håper alle har fått eit lite innblikk i O-sporten. Og har du lyst til å lære meir så er det berre å gje seg med på onsdager. Da held vi fram med karusell . Om du ikkje vil reise langt, så er det arramgert mange løp i Vinstraområdet. Det er alltid nybegynnerløype.  Neste løp er på Vinstra. Samlingsplass leikeplassen i Byrevegen.

Og så blir det Tur-orientering. Litt forsinka i år.  Men ca.midt i juni er den kanskje klar. Følg med på heimesida

Vi avslutta med premieutdeling, pølsegrilling,frukt, saft og kaffe.  Samlingsplass var rundt den nye idylliske grillplassen til Sorperoa Vel.... takk for lånet
Info fra O-gruppa

Postet av Tormod Skilag den 30. Apr 2018

Arkivbilde.

Vintersesongen er avslutta, Vinter-O-kassene blir tatt ned.Håper dei som besøkte postane hadde mange fine turer i djupsnøen.

Gate -O-løpa held fram.  1.mai blir det ikkje løp. Men 8. mai treffes vi på Dokkalykkja.Start kl 18.  Videre  blir det avslutniing den 15.mai med samling/start/mål på Høgmolykkja. Dette blir samtidig FINN FRAM dagen. Servering /grilling /premieutdeling. Kanskje vi har litt ekstra program på lur..

Karusellen ( Dølakarusellen) starter 9.mai med løp på Kjønås, Ringebu. Sjå terminlista "oppe til høgre " her på heimesida. 2.løpet blir arrangert samtidig med FinnFram dagen.  Det er totalt 18 løp i år. 9 av løpa blir arrangert på Tormod sine kart og 1 på Kvam. (Sorperoa,Vinstra, Lomsetra, Tunebuhaugen, Skårslåhaugen ) Det er alltid løyper som er tilpassa nybegynnere.  Dette er typisk familieaktivitet, håper du som var med på gate-o-løp vil møte opp også på desse arr.

Tur-orienteringen: Vi er i rute vedr. planlegging. Men det vil ta litt tid før vi får postane ut i terrenget. Det blir lagt ut beskjed på heimesida så fort det er klart Vårslepp i Sorperoa

Postet av Tormod Skilag den 18. Apr 2018

Tør påsta at dette er "vårens vakraste eventyr". 49 barn og vaksne fylte gatene i Sorperoa tysdag kveld med eit mål for auga: Å finne 11 poster som var plassert rundt omkring i gatene. I kveld var det fint å bruke sykkel, og det var det mange som benytta seg av.

Når Heribert "tagga" Nord-Sør- pil på asfalten så var det ikkje råd å gå seg bort.  Saft,frukt og kaffe gjorde godt etter løpet.  Sol og varmt var det også. Ein herleg kveld 

Neste gong, 24.april, er samlingsplassen på Barhaug. 


Vi er i gang !!

Postet av Tormod Skilag den 12. Apr 2018


O-sesogen er i gang !  Med "smått og stort" var det 27 som stilte til start 1.kvelden. (10.april)

Deler av løypa var lagt slik at du måtte krysse Høgmolykkja. Det vart ikkje så lurt, for snøen begynte å bli blaut og råtten.  Men ein O-løper skal kunne takle alt slags vær og føre.  Både bekker, blaute myrer og andre hinder er det du kan møte på .   Og da er det ei utfordring å ta smarte valg fra post til post. 

Velkommen til nytt løp 17.april. Denne kvelden kan du fint bruke sykkel. Påmelding fra 17.30. Samlingsplass og start ved Høgmolykkja.

Velkommen. 
Gateorientering

Postet av Tormod Skilag den 8. Apr 2018

Etter datoen og bedømme skal det vera vår nå !! 

Vi starter O-sesongen tysdag 10.april.  Litt snø er ingen hindring for oss.  Det blir gateorientering kvar tysdag framover. Start ved Høgmolykkja. Dette passer for alle, typisk familieaktivitet.  Det er enkel orientering i kjent område i Sorperoa. 

Opplegget er slik: Det er hengt ut postskjermer ( som på bildet). Ved kvar skjerm er det ein stemplingspost.  Du får låne ei brikke som du skal ha med deg rundt løypa, og stempler på kvar post. Dette er din kvittering på at du har vore på posten. Ved mål leverer du brikka og får registrert tida di. 

Det er planlagt 5 løp, der siste kvelden, den 15.mai, er avslutning med grilling og premieutdeling. Det er fri start mellom 18 og 19, med påmelding fra 17.30.

Velkommen til ALLE, store og små, gamle og unge, erfarne O-løpere og du som blir med for fyrste gong. Medlemmer fra O-gruppa vil hjelpe og veilede ......

VINTER-O-POSTER

Postet av Tormod Skilag den 18. Mar 2018

Det var planlagt å ta ned postane til påske. Men nå ser det ut til at vinteren er kommet for å bli.

Så da blir postane ståande til 15.april. Frist for innlevering av kort 30.april. Benytt påska til fine turer i nærmiljøet. Minner om at kart og klyppekort kan hentes, gratis, i postkasse på skistadion.

Gate-o-løp starter 10.april. Snø i stier og veger ingen hindring. Meir info kommer
VINTER-O-POSTER

Postet av Tormod Skilag den 9. Jan 2018


Vinter O-kassene er nå på plass. 10 stk  er plassert rundt omkring i nærmiljøet.  Dette er ikkje avansert orientering , men meint som  eit mål å gå innom på kveldsturen / trimturen din.  På bildet ser du posten ved  skiskytteranlegget i lysløypa.

Dei andre postane er i Kirstenbakken i lysløypa, Teigsætra, Taarudberga, Dokkalykkja, Gapahuken, i Rovrunda , Åkroken , nedre Søljurusta og Hånåhoppet.

Kart m/klyppekort og meir info kan du hente i postkassa ved skistadion (lysløypa) Opplegget er gratis. Postane står ute til påske.

Postane er plassert i sommerstier, men mange ivrige trimmere og brøytegjeng har gjort at stiene er farbare også vinterstid.

Klypper du alle postane og leverer inn kortet blir du med på trekning av " ein overraskelse". Frist for innlevering 10.april

GOD TRIMTURGodt nyttår !

Postet av Tormod Skilag den 2. Jan 2018

Naturen flommer over av fine motiv for tida. Det er berre å gå ut og nyte den magiske stemninga.

I kveld var brøytegjengen atter ein gong på tur til Teigsetra. Minus 10, vindstille og fullmåne.  

Tåke nede i dalen

( Berre måtte dele desse bilda med leserne av heimesida, men eg trur det er mange som er ute på akkurat slike kvelder og får samme opplevelsen som vi fekk)