Hoppbakkene på Føyka

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 16. Apr 2024

Hoppbakkene på Føyka er bygget i 2011, er er en fin rekrutteringsarena, hvor alle dagens barne- og ungdomshoppere har trent de siste årene, før veien går til større bakker. Da bakkene ble bygget var Halvor Egner Granerud allerede over på mye større bakker, men han har testet dem med langrennski! Halvor gikk i barnehagen rett ved siden av, og gikk på ski på Føyka så mye han fikk lov til i barnehagetiden. Han startet selve hoppingen i hagen hjemme, og deretter i den lille bakken på Holmen, som dere finner på kartet Grønlia. De bakkene er nå nedlagt.

Har du prøvd de forskjelllige kartene i appen?

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 13. Apr 2024

Nede i venstre hjørne på appen finner du et kartsymbol. Her kan du velge mellom  forskjellige kartvisninger: orienteringskart, Mapant og Norgeskart. Hver kartvisning gir deg ulike detaljer og informasjon om terrenget, slik at du kan velge det som passer best for deg når du er ute på tur. 

Orienteringskartet er kanskje det mest detaljerte, der erfarne o-folk har vært ute i felt og sjekket alle detaljer. Mapant er et automatisk genererte orienteringskart basert på flyfoto og offentlige kartverk. Og Norgeskart er offisielle kart fra Norges kartverk og gir deg en oversikt over topografien og terrengformasjonene i området, som kan være nyttig for å planlegge turen.  Orienteringskartene til Asker Skiklubb oppdateres jevnlig og er blandt de mest oppdaterte i landet, men noen ganger kan de andre kartene gi deg bedre oversikt i området du befinner deg. 

Husk også at ved å klikke på kartnålen aktiverer du "cheat mode" som viser det hvor på kartet du befinner deg. Noen ganger  kan det være nyttig hvis du har gått deg bort eller hvis du bare ønsker å dobbeltsjekke posisjonen din.

Test ut funksjonene i appen neste gang du er på tur! 
Familiedag på Hvalstrand 1. mai

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 4. Apr 2024

Endelig blir det familiedag på Hvalstrand igjen! 

 • Det blir turorientering med premier til de minste (og kanskje noen av de store?)
 • Mulighet for å teste tidtakingssystemet vi bruker i orientering (EKT)
 • Varme bålpanner med mulighet for å steke pinnebrød.
 • Det er også mulig å ta med egne pølser for steking

Vi er håper på spennende besøk fra Norges Orienteringsforbund og sponsor Skoda Enyaq - med spennende ekstrapremier!Kurs i bruk av kart og kompass tirsdag 7. mai

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 3. Apr 2024

Bli bedre med kart og kompass?


 • Vi arrangerer “crashkurs” i orientering tirsdag 7. mai kl. 18 – 21

 • Nivå: Nybegynner og middels øvet

 • Vi starter med en kort innføring med grunnleggende øvelser på Føyka. Deretter bærer det ut i skogen med kart og kompass i mindre grupper med en coach!

 • Noen temaer:

  • Forstå kartet bedre

  • Orientere kartet

  • Kartkontakt og holdepunkter

  • Riktig bruk av kompasset

  • Smarte veivalg

  • Tips for bedre kontroll og trygghet

  • Hjelp, jeg vet ikke hvor jeg er!

Kontakt oss på epost: askeladden@asker-skiklubb.no hvis du ønsker å delta
Kystkartene Arnestad og Grønlia er ute

Postet av Askeladden Turorientering (Asker) den 29. Mar 2024

Postene på kartene Arnestad og Grønlia i Asker er nå ute. Ved Grønlia er det fortsatt (29. mars) litt snø der skiløypene har gått, og det er nok enda ikke helt klart for blåveisen. Men hvis det kribler i beina mens du venter på dagens episode av Påskekrimlekene er det bare å komme seg ut. Kartene finner du i årets karthefte fra Askeladden turorientering, les mer på turo.no/asker

NB: Ta kontakt med oss på epost (mailto:askeladden@asker-skiklubb.no) hvis du har problemer med konvoluttkodene i kartheftet. Det er noen deltakere som har fått samme kode, send oss kodene du har fått så vi kan gi deg nye koder.