Bestill karthefte for 2024 allerede nå, julegave til deg eller dine?

Postet av Asker Skiklubb den 8. Des 2023

Nå kan du bestille gavekort for Askeladden Turorientering 2024!

I 2024 får Askeladden Turorientering blir det nye spennende turer med Askeladden Turorientering. Bli med på turer fra kyststien ved Vollen til Vardåsen, Kjekstadmarka, Vestmarka og Askers nærmiljøer. Vinter, vår, sommer og høst. Prisen for kartpakken i 2024 er 450 kr. Levering hjem i postkassa koster 75 kr ekstra.

Bestill kartpakken her, og få den tilsendt hjem til deg eller til den du ønsker skal få pakken. Du finner også et gavekort som kan skrives ut og legges i en konvolutt under juletreet. Ta kontakt hvis du ønsker å sende til flere mottakere.

Husk at vinterpostene er allerede satt ut i Vestmarka (klikk for å laste ned). Registrer postene på turorientering.no/asker etter 1. januar 2024.


foto: Aud Eli Fjellvang :-)1 Kommentar

Siste helg for Askeladden 2023, men vinterpostene for 2024 er ute!

Postet av Asker Skiklubb den 30. Nov 2023

Kjære alle deltakere i Askeladden Turorientering

Vi minner om at mandag 4. desember er siste dag postene i Høstjakta står ute, dette gjelder 4 kart i Askers nærområder. Kartene kan nå lastes ned gratis fra https://turo.no/asker - her blir det også mulig å etterregistrere klipp fram mot jul. Foreløpig er det er nesten 160 deltakere som har "klippet" alle postene i år. Totalt har vi registrert over 1400 deltakere og over 100000 klipp. Takk for årets sesong, og takk for at du deltar i Askeladden Turorientering!

De 30 vinterpostene for neste sesong står allerede ute langs skiløypene i Vestmarka. Vinterkartet finner du på midtsiden i årets karthefte, men kan også lastes ned gratis. Før skiføret setter seg kan du gå på postjakt med godt fottøy, men respekter preparerte skiløyper!  Vinterpostene kan ikke registreres før 1. januar 2024, men de henger ute helt til neste sommer.


Riktig god jul og godt nytt tur-o-år

fra oss i Askeladden Turorientering
På oppløpsiden for 2023-sesongen!

Postet av Asker Skiklubb den 25. Nov 2023

Vi er på oppløpsiden av årets sesong for Askeladden Turorientering. Men det er enda muligheter for å merke av de siste av de 215 postene for 2023! Høstjakta byr på 40 poster i våre nærområder.
Mange har også tyvstartet 2024-sesongen! 30 poster ligger ute langs skiløypene i mellom Vestmarksetra og Kraftkollen i Lier. Og før skiføret setter seg kan du ta på godt fottøy og gjerne med brodder og gå på postjakt! Ved Semsvann kan du finne 3 av postene for 2024.
Gratis høst- og vinterkart. Les mer på turo.no/asker 

NB! Det har vært endel diskusjon i Budstikka om turgåere til fots i preparerte skiløyper.  Ved Solli har det vært flotte skiforhold. Vis derfor  hensyn, og unngå preparerte skiløyper uten ski på beina!  Husk at vinterpostene ikke kan registreres før 1. januar 2024, men de henger ute helt til neste sommer, slik at alle skal ha mulighet til å finne dem.
40 poster gratis Høstjakt i Asker. Mens vi planlegger neste sesong

Postet av Asker Skiklubb den 27. Okt 2023

Asker Skiklubb feirer at Askeladden er den turorienteringen i Norge med flest deltagere, og i den sammenheng gir vi alle medlemmer i Asker Skiklubb anledning til å være med på innspurten av årets sesong, gratis!
For 2023-sesongen er det fortsatt 4 kart med til sammen 40 poster ute: I Asker sentrum, Bondivann rundt, på turstier langs Blakstadelva, og i boligområdene på Båstad. Alle fine muligheter til å oppdage nye steder i nærmiljøet ditt. Askeladden Turorientering tar deg til steder du ikke har vært før! En fin anledning til å variere høst-treningen, eller som oppdagelsesferd med familien. Sjekk ut https://www.turorientering.no/.../281/coursepackages/485

Postene registreres med QR-kode på posten, vha appen turorientering, eller fra denne siden (turo.no/asker). Les mer om innlogging og bruk av appen på turo.no, og ta evt kontakt med oss på askeladden@asker-skiklubb.no hvis du trenger hjelp. Sesongen varer til 4. desember, og med en fin sluttspurt kan vi kanskje passere 100 000! registrerte klipp i år?


Planleggingen av 2024 er i gang! Nylig møttes vi for gjennomgang av neste års områder. Fra venstre: Øyvind (på vegne av Maria), Gunnar, Vivian, Håkon, Margrethe, Marit, Toril, Jon Arvid, Gjermund og Haakon.  Thomas var ikke med, men han er i gang med klargjøring av vinterpostene.


Planleggingen av 2024 er i gang! Nylig møttes vi for gjennomgang av neste års områder. Men husk at sesongen ikke er over enda. Høstjakta med 4 kart kan nå lastes ned gratis fra https://www.turorientering.no/.../281/coursepackages/485 
Fra venstre: Øyvind (på vegne av Maria), Gunnar, Vivian, Håkon, Margrethe, Marit, Toril, Jon Arvid, Gjermund og Haakon. 
Thomas var ikke med, men han er i gang med klargjøring av vinterpostene.registreringsbrikke for o-løp savnet ved Solli

Postet av Asker Skiklubb den 8. Okt 2023

En av våre deltakere har sendt oss en henvendelse:

Var med i et o-løp ("privat") fra Solli i går. I løpet ble det brukt en del av postene på Askeladden turorientering.
Jeg mistet min registreringsbrikke et sted rundt post 10O på Vestliakartet - og vestover fra den posten.
Henvendelsen bare i tilfelle noen skulle ha funnet den og gitt beskjed til dere som arrangører av Askeladden. Brikken er i rosa plast og har et entydig registreringsnummer.


Ta kontakt hvis du har funnet brikket så viderformidler vi kontakt
Turen på Båstad

Postet av Asker Skiklubb den 30. Sep 2023

Turen på Båstad, går i et nærområde hvor enkelte partier er lite i bruk, og kanskje ikke så kjent for mange. Runden har stor høydeforskjell. Den er planlagt slik, at det mellom noen poster er mulighet for flere veivalg, som for eksempel mellom post 5S og 2T. Stien opp gjennom skogen er bratt og kan være sleip om høsten, da kan veivalget gjennom bebyggelsen være lettere.
Turen går rundt Bårdsruddammen og Teigen. Bårdsruddammen er en av Askers 180 dammer. Den ble bygget i 1870, og her drev de produksjon av is.
På Teigen har det vært gårdsdrift siden slutten av 1300-tallet. Den het opprinnelig Båstadteigen. I 1876 ble gården kjøpt av familien Nyquist som fortsatt har gården. Det er ikke gårdsdrift der i dag, men for å holde vegetasjonen nede, har de sauer
Gateparkering - er kanskje lettest ved Båstadmyra barnehage/Båstadveien? Følg skilting i området
God tur-o-helg

Elgjakta er i gang!

Postet av Asker Skiklubb den 30. Sep 2023

Elgjakta starter 25. september i både Asker og Lier kommuner.Men i helgene, på lørdager og søndager, drives det ikke jakt i Kjekstadmarka, Bømarka og/eller Vestmarka.

Vær forsiktig hvis du er ute i marka i uka i disse tider! Vis hensyn, ha på fargerike klær, og hvis du hører hunder som har los (bjeffer) må du være forsiktig med å nærme deg.

Høstjakta til Askeladden Turorientering med poster i nærområdene er selvfølgelig et alternativ. Men husk refleks og kanskje ei lykt på sene høstkvelder

Les mer om elgjakt i kommunene her:
https://www.lier.kommune.no/.../landbruks.../utmark-og-vilt/ og https://www.asker.kommune.no/nat.../jakt-fiske-og-vilt/jakt/

God tur-o-helg

Det nærmer seg sesongslutt!

Postet av Asker Skiklubb den 30. Sep 2023

Nydelig værmelding denne uka, benytt sjansen til å komme deg en tur ut! Sommerpostene står ute til over høstferien, til og med 8. oktober. Men høstjakta er i full gang, og byr på spennende turmuligheter i nærmiljøet helt fram til 4. desember. Har du prøvd blå-stien ved Korpåsen?
1 Kommentar

Høstjakta er i gang i Asker

Postet av Asker Skiklubb den 4. Sep 2023

Høstjakta er nå godt i gang og byr i år på fine turopplevelser i 3 nærmiljø på B: Blakstadelva, Bondivann og Båstad. Her har løypeleggerne funnet turstier, snarveier og detaljer som er lite kjent for folk flest i Asker! Høstpostene henger ute til 4. desember.
psst: Kartet Blakstadelva kan nå lastes ned gratis i appen “turorientering”, eller på turorientering.no/asker. Hvis du ikke har prøvd turorientering før har du sjansen nå!

Kjekstadmarka

Postet av Asker Skiklubb den 10. Aug 2023

Kjekstadmarka byr på noe av den fineste som er av skogsterreng mellom Oslo og Drammen. Nå kan du finne blåbær, bringebær, multer, og masse sopp i marka! Og med kart fra både Røykentrimmen og Askeladden kan det bli mange poster på en tur.
God tur-o-helg!

Prøv deg på postene fra norgesmesterskapet 2022!

Postet av Asker Skiklubb den 2. Jul 2023

I fjor arrangerte Asker Skiklubb Orientering NM mellomdistanse i orientering fra Solli gård i Asker. Prøv deg på ei av løypene i årets kart Vestlia. Kartet har 20 poster inkludert oppvarming, start og målpost. Flere av postene innbyr til nydelig utsikt! God tur! 
Se nederst på kartet om du ønsker å ta postene i riktig rekkefølge. https://www.turorientering.no/.../organizer/281/courses/2100


Biltur gjennom Asker i sommer?

Postet av Asker Skiklubb den 2. Jul 2023

På biltur gjennom Asker i sommer? Hva med en stopp i Asker sentrum, med lunsj på torget og en runde i nærområdet før eller etter? Eller hva med en rask dukkert ved Hvalstad eller Arnestad, kombinert med noen familievennlige poster? Det er også flere turer tilgjengelig i kort avstand fra E18, for eksempel Reistadåsen, Oppsjø, Vardåsen, Spira, Blakstadelva og Grønlia. De tre sistnevnte er også kortere og familievennlige turer. 
Husk at "bile trenger hvile", velkommen innom Asker i sommer!
Tiuren i Kjekstadmarka

Postet av Asker Skiklubb den 2. Jun 2023

Flere av årets deltakere i Askeladden Turorientering har møtt en tiur ved en av årets poster i Kjekstadmarka. Vår kartsjef, Trond Rønneberg, møtte fuglen nylig og tok noen fantastiske bilder. Hvis du møter fuglen kan det være lurt å trekke unna, ta kontakt med oss på epost askeladdden@asker-skiklubb.no så hjelper vi deg evt med koden til posten.
NB: Husk båndtvangen, hold hunden i bånd.Familiedag på Hvalstrand 1. mai

Postet av Asker Skiklubb den 23. Apr 2023

Endelig kan vi møtes igjen til familiedag på Hvalstrand mandag 1. mai fra kl 10:00 til 14:00.

Vi deler ut kart for Askeladd-postene på Hvalstrand, med premier til de 100 første barna som er med. De yngste kan også prøve seg på tidtakingssystemet som brukes i orienteringsløp. Og det blir gode muligheter til å få en prat med noen av oss som arrangerer Askeladden.  

Vi fyrer opp griller og deler ut pinnebrøddeig til steking, ta gjerne med egne pølser for å grille!


Velkommen!


Påskeferie i Asker?

Postet av Asker Skiklubb den 4. Apr 2023

Påske i Asker? Prøv Askeladden Turorientering gratis! Kartene "Hval" og "Asker sentrum" byr på 2 fine turer i nærmiljøet. Selv om det fortsatt er mye snø i Asker så titter blåveisen nå frem ved kysten, og fuglene har begynt sin vårkonsert!
Logg inn på turorientering.no/asker eller i appen "turorientering" og søk opp turene, så er du i gang. 
God tur-o-påske
De første vårpostene er satt ut i Asker

Postet av Asker Skiklubb den 26. Mar 2023

I Asker sentrum er de 10 postene satt ut, turen går stor sett på hard underlag, men det er fortsatt snø noen steder, bl.a ved Føyka og Asker Rådhus. Postene ved Hval, Arnestad og Grønlia er også satt ut. MEN det er fortsatt endel snø og is, og spesielt ved Grønlia anbefales piggsko/brodder, eller å vente til hvitveisen titter fram?


Vi må nok vente litt på våren, men heftene er i salg nå!

Postet av Asker Skiklubb den 17. Mar 2023

Nå rulles årets karthefter ut i butikkene. Da Askeladden ankom Sporten Elektriske ved Drengsrud utbrøt betjeningen i butikken: "Nå er det vår!"

Men det er fortsatt gode forhold for postjakt med ski på beina, mer enn 100 deltakere har nå tatt alle de 30 postene i Vestmarka og Kjekstadmarka, og mer enn 200 deltakere har 15 poster eller mer!
Kjekstadmarka har fine forhold nå - kom deg ut!

Postet av Asker Skiklubb den 8. Feb 2023

Dagene blir stadig lengre, men det er fortsatt flotte skiforhold i marka. Har du besøkt alle postene i Kjekstadmarka?
Nå kan du krysse Grønland på ski!

Postet av Asker Skiklubb den 21. Jan 2023

Nå er det ypperlige forhold for å gå på ski over Grønland! Turen starter gjerne fra Vestmarksetra, går over Grønland til Mikkelsbonn, og ender opp på Furuholmen eller Gupu. Det er også mulig å gå fra Solli eller Semsvann i Asker. Søk opp turen "Vestmarka" fra turo.no/asker eller i appen "turorientering", og plukk poster underveis!.

Ved Haugsvollen nord for Vestmarksetra gjemmer post 6W gjemmer seg under ei gran, følg sporene..

PS: Vinterkartene til Askeladden Turorientering er tilgjengelig gratis fra turo.no/asker -og i appen. Det er nesten 200 deltakere som har registrert 1 eller flere vinterposter allerede.

2023-sesongen er i gang

Postet av Asker Skiklubb den 1. Jan 2023

Nå er det åpnet for registering av klipp for de 2 vinterkartene Kjekstadmarka og Vestmarka, med totalt 30 poster. Postene er plassert langs skiløypene, men står ute til 1. mai, så det bør bli muligheter til å plukke poster etter skisesongen også.

God nytt tur-o-år fra oss i Askeladden Turorientering.