Velfortjent heder og GULL-O-trøye (med GULL-oppskrifta) til Eivind på jubileumskvelden.

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Des 2021


Ingen kler pokaler så godt som Eivind. Her fra 2017 da MIL orientering ble vinner av OG-karusellen.


Jubileumskvelden ble en kveld for historieboka, men også for utdeling av velfortjente utmerkelser. En av disse gikk til Eivind Bakk for hans uvurderlige innsats for Melhus orientering helt tilbake til 60/70-tallet.

I den forbindelse: en stor takk til Ivar Keiserås som har vært til stor hjelp med å samle historikk, både om o-avdelingen generelt og om Eivinds rolle spesielt. Eivind som aktiv o-løper

Eivind har vært medlem av Melhus orientering i over 50 år, og det var Jens Olav Singstad (onkel til Eivind) som i 1967 fikk med han seg på orientering i Melhus. 

Eivind var da 14 år, og hevdet seg raskt godt som utøver i sin klasse i åra som fulgte. 

 

Etter hvert skulle han vise seg å bli minst like viktig som den store pådriveren og tradisjonsbæreren i O-avdelingen, noe han fremdeles er den dag i dag.Eivind som administrator, pådriver og tradisjonsbærer

I 24 av disse årene har Eivind vært leder av avdelingen, men allerede på 70-tallet tok han på seg verv som både sekretær og oppmann. I tillegg har Eivind brukt utallige timer på synfaring av kart. Han har vært ansvarlig/medhjelper for trening, for nybegynneropplæring, han har vært ansvarlig/medhjelper i skoleorientering og også for allidretten i Melhus.

Og ikke minst har han på utallige løp som klubben har arrangert, vært løpsleder og/eller løypelegger helt tilbake til 70-tallet.Bildet over er av Eivind som konfirmant i 1967, og det var altså på denne tida han begynte å løpe orientering i Melhus.

Eivind som administrator, pådriver og tradisjonsbærer

I 24 av disse årene har Eivind vært leder av avdelingen, men allerede på 70-tallet tok han på seg verv som både sekretær og oppmann. I tillegg har Eivind brukt utallige timer på synfaring av kart. Han har vært ansvarlig/medhjelper for trening, for nybegynneropplæring, han har vært ansvarlig/medhjelper i skoleorientering og også for allidretten i Melhus.

Og ikke minst har han på utallige løp som klubben har arrangert, vært løpsleder og/eller løypelegger helt tilbake til 70-tallet.

 

Eivind som person

Arbeidet til Eivind har alltid vært preget av grundighet og engasjement. Vi slipper å tenke på om ting blir gjort, og om det blir godt nok gjort, når Eivind tar på seg oppgaver og ansvar!

Eivind ser alle og bryr seg om alle, uansett om det er barn, ungdom eller voksne. Med sin omgjengelighet er det alltid fint å møte Eivind enten det er på trening, løp eller andre typer arrangement.

Også hans lune humor og gode humør er kjent varemerke. 

 

Noen av Eivind sine utmerkelser

Eivind ble vel fortjent hedret med æresmedlemskap i idrettslaget i 1998. Denne fikk han utdelt i forbindelse med deres 100-årsjubileum, for sitt engasjement, sine bidrag og sine roller i Melhus orientering.

 

Eivind ble også hedret med årets ildsjel-pris på trøndersk idrettsgalla i 2019. Her ble så mye bra sagt om Eivind, at et tilbakeblikk dit var absolutt på sin plass på jubileumskvelden;

Idrettsrådet uttalte til Trønderbladet i september 2019 at Melhus kommune enstemmig hadde kåret   Eivind Bakk til årets ildsjel for 2019. 

Videre stod det den gang at Eivind var verdig vinner blant mange dyktige, kompetente og engasjerte frivillige,  «Hvis dem skal kategorisere Eivind må det være at han har, og har hatt, et brennende engasjement for orienteringssporten i over en mannsalder. Både som aktiv og leder. Vi kan vel trygt si at uten hans engasjement, pågangsmot og utholdenhet hadde ikke orienteringssporten i Melhus vært der den er i dag».  

«Og mange kan takke Eivind for at de har fått en innføring i bruk av kart og kompass, og det å bli trygg i skog og mark», skrev o-avdelinga til Melhus idrettslag den gang.

Videre stod det at Eivind har et stort engasjement for å tilrettelegge aktiviteter, slik at barn og voksne skal få grunnleggende kunnskap om orienteringssporten. Fra de yngste i barnehagene, via barne- og ungdomsskoleelever, til medlemmene i idrettslaget. 

Den gang uttalte Eivind at det har gått mye tid til orientering, og det har vært perioder jeg ikke har hatt tid, men gjort det likevel. Men det har ikke vært straffearbeid, det har bare vært artig, sier han. En fantastisk innstilling, som de fleste av oss har mye å lære av!

Ivar uttalte følgende til 70-årsjubileet vårt i 2016, og dette er beskrivelse som står seg fortsatt og som vi rundt han er de første til å skrive under på: jeg har i mange år beundret den stå-på-gutsen Eivind har vist for O-sporten i MELHUS. Han har nå fått med seg en god og driftig stab, men jeg tror ikke jeg gjør noen urett ved å hevde at det er Eivind som har vært den store drivkraften, så han fortjener all den hyllest han kan få. 

 Og denne hyllesten var slett ingen ferskvare, den gjelds den dag i dag!


Eivind er rett og slett GULL VERDT for MIL orientering, så det var med ydmykhet, takknemlighet og en stor dose beundring for hans innsats gjennom årene,   vi overrakte Eivind “once a time” GULL-O-trøye-prisen anno 2021 på jubileumskvelden.

Her er GULL-O-trøya som Eivind fikk på jubileumskvelden. Vi gleder oss til å se han løpe med denne kommende sesonger. Den kreative “Gullmedaljen i edelt tre” er det Martin Melhuus som har designet spesielt til Eivind. 


Kort oppsummert om Eivind (hvis det er mulig å oppsummere hans innsats kort…)

Eivind ER Melhus o-avdeling,

  • Eivind er fortsatt aktiv, og vel så det: han løper selv, organiserer og leder klubben, rekrutter og allidrett, eldre og yngre garde.
  • Eivind er allsidig, kan det meste om det meste. Han er som en ambassadør for idretten vår!
  • Det er en rivende utvikling som Eivind har vært med på.
  • Eivind er fortida vårres, nåtida vårres, men jammen også fremtida vårres....... 

Vi kan trygt si at uten hans engasjement, pågangsmot og utholdenhet hadde ikke orienteringssporten i Melhus vært det den er i dag.