Svært vellykket sprint-cup på Brekkåsen torsdag 2. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mai 2024

Melhus var arrangør av sprintcup nummer 4 i kveld fra Brekkåsen. Løpsleder Frank Egil hadde fått med seg et solid mannskap og det måtte bare gå godt i godværet.Løypelegger Stein Ivar har syklet ut og sjekket de siste postene. Alt klart til start.


Melhus Orientering har et aktivitetstilbud de aller fleste uker i året. Som oftest er det nokså lavterskel aktivitet i nærområdet, på ett av våre mange kart, primært for våre egne medlemmer. Noen ganger i året tar vi dog på oss å arrangere litt større greier, med deltagere fra et større omland. 

Sist torsdag sto vi som arrangør for det fjerde løpet i Trondheim Sprintcup 2024. Arena for arrangementet var Brekkåsen skole, og løypelegger Stein Ivar hadde lagt tre løyper til rådighet for folket med start på Capro. Deltagere i de yngre voksenklassene løp løype A-lang på 3,3 km, deltakere i ungdomsklassene og mer voksne voksenklasser fikk en løype A-kort på 2,8 km, mens de yngste fikk prøve seg på en C-løype på 1,9 km. Men noen innlagte sperringer her og der ble orientering, i et i utgangspunktet oversiktlig boligområde, krevende nok for mange.Eivind og Trine hadde full kontroll på tilreisende fra fjern og nær, og fikk med myndig og vennlig hånd manøvrert rundt 110 biler til parkering på lovlig vis på og rundt skoleområdet. Kjell Rune og Jens Arne fikk markert hele oppvarmingstraseen på 500 meter bort til starten på CAPRO, der startklokke og startbås ble montert i god tid før start. Kristin, Maja, Emma og Sanna hadde et rikholdig utvalg til servering i kiosken, og i det varme været ble det godt mottatt at tørste deltagere fikk saft og vann i hånda like etter målgang. Atle hadde sedvanlig stødig hånd om sekretariatet, og styrket med Stein Ivar etter at han hadde tatt en siste sjekkrunde i løypene, ble andpustne deltakere sluset effektivt gjennom målområdet. Noe skurr var det dessverre med det tekniske utstyret som var lånt inn for anledningen, og det medførte noe rekapitulering etter løpet før vi fikk landet de endelige resultatlistene. Det er godt å ha en stab med rutinerte arrangører på plass når det koker litt rundt det tekniske. Hege og Frank Egil vaket også litt rundt i området, og kunne ta på seg forefallende oppgaver på strak arm.Løypene til Stein Ivar ble veldig godt mottatt, og mange tok seg god tid til å slappe av i målområdet, mens de diskuterte veivalg og spiste et kakestykke i kveldssola. Resultatlisten endte opp med 158 navn. Største deltagerklubb ble Freidig, med intet mindre enn 50 navn på resultatlisten. Det var også nesten internasjonal deltakelse med folk på listene fra både Førde, Heming (Oslo), Sturla (Drammen) og Raumar (Øvre Romerike).

Raskeste kvinne i den lengste løypa ble Gjendine G. Rebård (NTNUI) med 21:06, mens Alf Petter Lynum (Freidig) var raskest blant herrene med 18:31. I den litt kortere AK-løypa var raskeste kvinne Lily A. Morgan (Malvik), med 20:33, mens raskeste herre var Leo B. Morgan (Malvik) med 19:08. I C-løypa var Edith Bonnemaire (Freidig) raskeste jente og Johannes H. Ronæss (Freidig) raskeste gutt.

Resultater kommer her: https://brikkesys.no/result.php?id=5682