Ein æresmedlem er gått bort

Postet av Tormod Skilag den 30. Jan 2015

Iver Giverhaug f.1920 er død. 94 år gammal.

Vi kan minnes han med eit innlegg fra Tormodposten fra 1994.

Sitat:
" Koløyddin. 30 år i sporet.
Oss har ein kar her i Sorperoa som oss itte har sett i løypa på mange år. Likevel var denne karen den raskaste skiløperen Tormod hadde den tida han var med og konkurrerte. Karen heiter Iver Giverhaug."


Han starta skikarriera si på 1930-talet, og var snart fast deltaker på Tormod-renna. I Tormodposten er det eit bilde som syner Iver i full fart i løypa oppå Søljurusta. Det er fra 1935 eller 36. Det var vanleg å leggje løypa over Søljurusta og Hesthaugen den gongen.

Iver Giverhaug eller "Koløyddin" som han blir kalla i daglegtale, tok fleire vandrepokalar i den tida han var med. Etter det han sjøl sier, har han erobret 3 vandrepokaler i Tormod, bl.a "Solglimt-poalen", som han tok aksje i i 1938-39, og det siste nappet i 1946 da skisporten vart starta opp att etter krigen.

Iver deltok også i renn både i Fåvang, Vingrom og Heidalen. Han var også med i det såkalte "Øldalsrennet", som var arrangert av Ungdomslaga på Vinstra og Sjoa. Løypa gjekk frå Sjoa, sørover langs Laugen, opp Kvams-baksida, forbi Svarttjønna, ned gjennom Øldalen, med innkomst ved Bøndernes Hus på Vinstra. Her hadde Iver ein kvass duell med Peder Vassrusten frå Sjoa. Vassrusten fekk eit lite forsprang til å begynne med, men frå Svarttjønna og sørover vart den gode Peder inngått. Og Iver var første mann over mål , på tross av at han starta som nr 17.

Iver var av dei som dreiv skogsarbeid i Øldalen og som på kveldstid trente i månelyset i ei løype sørover Søljurusta og Hesthaugen.

Vi lyser fred over hans minne.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.