Kompass funnet på Bøåsen

Postet av Asker Skiklubb den 14. Okt 2024

Hei alle dere som har registrert poster på Bøåsen i år. I slutten av september fant Jorunn et kompass ved post 8L, ta kontakt med oss på epost askeladden@asker-skiklubb.no så formidler vi kontakt. 

psst: Husk at sommersesongen nå er over - men høstjakta, med 40 poster i nærmiljøene, varer helt til 4. desember


Hilsen

oss i Askeladden Turorientering




Årets mest besøkte post er i Asker sentrum

Postet av Asker Skiklubb den 9. Okt 2024

Årets mest besøkte tur-o-post er post 1B i Apotekerhagen i Asker sentrum. Foreløpig har over 1000 deltakere registrert sitt besøk ved denne lille perlen midt i Asker sentrum! 
Den flotte hvite bygningen i bakgrunnen innehold tidligere et apotek. Bygget ble flyttet 50 meter ut mot jernbanen i 2002, og åpnet opp for en nydelig plass med spisesteder, butikker og boliger rundt. Tusen takk til Wesselkvartalet AS for at vi får vise fram den flotte parken!


Askeladden Turorientering har egen høstjakt med poster i Asker Sentrum, på Borgen, Risenga og Heggedal til og med 4. desember. Last ned kart gratis fra turo.no/asker og bli bedre kjent i Asker!


Fortsatt god postjakt!




Høstjakta har nå 2 gratis kart i Asker (3 for tur-o-klubben)

Postet av Asker Skiklubb den 30. Sep 2024

Høstferie i Asker? Høstjakta i Askeladden Turorientering gir deg en fin mulighet til å bli bedre kjent i gamle Askers nærmiljøer, og er et fint alternativ når myrene i marka blir for våte, og elgjakta er i gang i de dype skoger. Oppdag små hemmelige perler på Borgen, Risenga, Heggedal og i Asker sentrum! Kartene for Borgen og Asker Sentrum kan finner du gratis på turo.no/asker 

Høstpostene henger ute til 4. desember, husk refleks og gjerne ei hodelykt/lommelykt på mørke høstkvelder!

psst: Husk at søndag 6. oktober avsluttes sesongen for sommerpostene våre i Vestmarka, Kjekstadmarka, Vardåsen, og ved kysten.




vannledningen mellom Fløyta og Semsvann

Postet av Asker Skiklubb den 16. Aug 2024

På Tveiter-Gupukartet kan du følge en sti som går ganske rett fram mellom Semsmåsan/Føyta i nord og ned mot Semsvann, like ved post 9A (2024). Her ble det anlagt en 400mm vannledning  i støpejern i 1954. Ledningen er ikke lenger i bruk, men du finner fortsatt rester av vannledningen i terrenget.

På Skaugumkartet, ved post 2a og 3c, like under Skaugumstoppen ligger høydebassenget som var en del av den gamle vannforsyningen.

Ta en ekstra titt på dette når du passerer i områdene






Ladepause i sommer? Eller bare en strekk på beina?

Postet av Asker Skiklubb den 28. Jun 2024

På biltur langs E18 og behov for ladepause av bil eller kropp? 

Ta en avstikker til Asker Sentrum, og parker bilen på Føyka (Kirkeveien 221, Asker). Her finner du ladestasjon, aktivitetspark, og muligheten for en enkel tur-o-løype med 10 poster. På postene finner du korte avsnitt om Askers historie, og etter turen er det flere muligheter for en matbit i sentrum! Last ned kart gratis for Asker Sentrum på turorientering.no/asker/

Askeladden Turorientering byr også på fine familievennlige turer langs kysten i Asker, med flotte bademuligheter, og flere skogsturer i kort avstand fra E18. Se røde firkanter i oversiktskart.

Ha en fin tur-o-sommer!