Har du prøvd de forskjelllige kartene i appen?

Postet av Asker Skiklubb den 13. Apr 2024

Nede i venstre hjørne på appen finner du et kartsymbol. Her kan du velge mellom  forskjellige kartvisninger: orienteringskart, Mapant og Norgeskart. Hver kartvisning gir deg ulike detaljer og informasjon om terrenget, slik at du kan velge det som passer best for deg når du er ute på tur. 

Orienteringskartet er kanskje det mest detaljerte, der erfarne o-folk har vært ute i felt og sjekket alle detaljer. Mapant er et automatisk genererte orienteringskart basert på flyfoto og offentlige kartverk. Og Norgeskart er offisielle kart fra Norges kartverk og gir deg en oversikt over topografien og terrengformasjonene i området, som kan være nyttig for å planlegge turen.  Orienteringskartene til Asker Skiklubb oppdateres jevnlig og er blandt de mest oppdaterte i landet, men noen ganger kan de andre kartene gi deg bedre oversikt i området du befinner deg. 

Husk også at ved å klikke på kartnålen aktiverer du "cheat mode" som viser det hvor på kartet du befinner deg. Noen ganger  kan det være nyttig hvis du har gått deg bort eller hvis du bare ønsker å dobbeltsjekke posisjonen din.

Test ut funksjonene i appen neste gang du er på tur! Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.