Hoppbakkene på Føyka

Postet av Asker Skiklubb den 16. Apr 2024

Hoppbakkene på Føyka er bygget i 2011, er er en fin rekrutteringsarena, hvor alle dagens barne- og ungdomshoppere har trent de siste årene, før veien går til større bakker. Da bakkene ble bygget var Halvor Egner Granerud allerede over på mye større bakker, men han har testet dem med langrennski! Halvor gikk i barnehagen rett ved siden av, og gikk på ski på Føyka så mye han fikk lov til i barnehagetiden. Han startet selve hoppingen i hagen hjemme, og deretter i den lille bakken på Holmen, som dere finner på kartet Grønlia. De bakkene er nå nedlagt.
2 Kommentarer

Kommentarer

 • Svein Aslak Granerud

  Det stemmer at det har vært hoppbakker på Føyka tidligere også. Lille Føyka, Store Føyka, og Askerbrubakken lå der hvor klubbhuset og Ekstra-butikken på Askerholmen ligger nå.

  I forbindelse med reguleringsarbeidet og ekspropriasjoene av Asker-parkarealet midt på 50-tallet, ble de tre Askeladdbakkene anlagt omtrent på akkurat samme sted, med en bakke som gikk ut og hadde slette på dagens kunstgressbane. Anlegget ble åpnet med kronprisn Olav og Prins Harald tilstede. Tidlig 80-tall ble den største bakken satt i stand igjen og var i bruk fram til ombyggingen av fotballbanen til kunstgress med undervarme i 2004. Og så ble dagens anlegg bygget i 2011.

  Lysløypa ble åpnet i 1986, og rulleskiløypa i 2016. Freesbeegolfbanen ble åpnet i 2022.

  Nå må alt legges om på grunn av at Asker kommune ikke har tatt hensyn til barn og unges bruk av området i planleggingen av den nye barnehagen.

  19 april 2024
 • Svein Rognlien

  På samme sted lå i sin tid et stillas for tre hoppbakker. Felles navn for disse bakkene var Askeladden; godt kjent som arena for det årlige skoleskirennet for folkeskolene i Askerbygda.

  18 april 2024

Logg inn for å skrive en kommentar.