Tur-ski-orienteringa 2024 klar til vinterferien

Postet av Suldal Orienteringslag den 10. Feb 2024

Vinterferien for Rogaland startar fredag 23. februar, og tradisjonen tro har Suldal O-lag også i år eit gratis tilbod om Tur-ski-orientering i Gullingen-området for alle som ønskjer å prøve seg med kart etter tur-O-postane. Suldal O-lag er den einaste O-klubben i Rogaland som tilbyr dette, og det beste av alt, deltaking og kart er heilt gratis!


Kor finn eg postane?
 Suldal O-lag set ut 40 tur-O-postar i området under Gullingen. 
Dei 20 første postane er fordelt på det nyreviderte O-kartet Hedlebrekk. Her finn du mellom anna alle hyttene i Fjellbergskardet. I tillegg er området nedanfor Froa med Leirdal og Skinnstø også med på det nyreviderte kartet. Det betyr at karta overlappar kvarandre i sør-enden av lysløypa omtrent. 

Postane 21-40 ligg på kartet Gullingen. Her finn du lysløypa, Gullingen leirskule og Turistsenter, Gullingen skisenter og løypene i Breiastøldalen. Du finn også stølsområdet mellom Nyastølen, Stavastølen og Vindvollen på kartet.

Gode skiløype-kart
 På begge karta er også alle skiløypene til Gull-Spor teikna inn. Du kan med andre ord bruke løypenettet å orientere deg etter. Dei fleste postane ligg ganske nære ei av dei mange skiløypene til Gull-spor.


Kor får eg tak i kart?
 
Den offisielle opninga av Tur-ski-orienteringa 2024 er laurdag 24. februar kl. 10:00. Då kan du få tak i dei to karta i A3 format heilt gratis på:

  • Gullingen Skisenter/Turistsenter
  • Coop ekstra Sand/Suldal Turistinformasjon
  • Joker Suldalsosen 

Postane ligg ute til og med søndag 28. april.

Prøv deg med den nye appen «Turorientering»
 
I denne appen, som du kan laste ned gratis på mobilen, kan du også laste ned karta som du godt klarer å orientere etter. Men det geniale kjem når du har funne ein post. Då kan du registrere posten ved hjelp av ein QR-kode som du skannar med appen. Det er kjapt, og du treng ikkje å ha med deg blyant for å hugse bokstav-kodane. Men om du heller vil gjere det på den tradisjonelle måten, er det plass på kartet til å notere ned også ein bokstavkode som du finn på kvar post.

Vinn gåvepremiar
 Har du funne 20 postar eller meir, kan du vinne premie. Har du brukt tur-O-appen og registrert deg med namn, er du automatisk med i trekninga. Du kan også skrive namn, adresse og tlf.nr på karta og sende inn bilde av karta til Suldal O-lag på e-post.

Premiering av beste innkomne bilde
 Du kan vinne premie for beste tur-ski-O-bilde. Send blinkskotet til: styret@suldal-o-lag.no, del bildet på våre Facebook-sider, eller send som MMS til 99 02 58 31.

Ønskjer du å støtte Suldal O-lag som medlem eller støttemedlem?
 Suldal O-lag ønskjer alle velkomne som medlem, eller støttemedlem i klubben vår. Kontakt gjerne oss i styret i Suldal O-lag om det.

God postjakt med kart på skiturane under Gullingen vinteren 2024.

Helsing Suldal O-lag


Kommentarer

— Guest